Hirdetés

CES blog: az újévet Kaliforniában ünnepeljük, aztán irány Vegas!

2014-ben először, 2015-ben másodszor jutott el a Mobilarena csapata (illetve egy része) a CES kiállításra. Ez van a legmesszebb mindazon helyszínek közül, ahol mobilos jellegű bejelentésekre is sor kerül, Barcelona (MWC) és Berlin (IFA) már rutinfeladat a stábnak, Las Vegas viszont nagyságrendekkel távolabb van és komolyabb szervezést igényel.

Már-már úgy nézett ki, hogy a 2016-os eseményt itthonról a kandalló (olajradiátor, cirkó, hősugárzó) mellől tudjuk csak követni, de szerencsére végül az LG-vel együttműködésben a Mobilarena és a Prohardver is a helyszínről tudósíthat a rendezvény újdonságairól. Így aztán hagyományosan megint mindent az utolsó pillanatban próbálunk elintézni, most azonban dr. Kind és Legendd utaznak, akik még egyáltalán nem szagoltak bele az amerikai tél napos oldalába (ritkán írok le ilyen erős képzavart), úgyhogy mi, akik itthon maradunk, arra számítunk, hogy remek kalandjaik lesznek.

Az idei szállás a Hooters
Az idei szállás a Hooters

Nyilvánvaló, hogy az előző évekhez hasonlóan most is ebben a blogban számolnak majd be a srácok arról, hogy mi minden történt velük, ami nem okvetlenül a kiállításhoz, inkább az úthoz és a helyszínhez kapcsolódik. Az elmúlt két alkalommal Bocha pajtással mi már láttuk Los Angelest, San Franciscót, végigmentünk a Pacific Coastal Highwayen, ültünk a Jóbarátok kanapéján, megcsodáltuk a Grand Canyont, a Death Valley-t és a Lake Tahoe-t, most átadjuk a stafétát és kíváncsian várjuk, hogy nagyjából ugyanezek a helyszínek milyen élményekkel gazdagítják a másik két jómadarat.

A tervezett útvonal a kisebb kitérők nélkül
A tervezett útvonal a kisebb kitérők nélkül [+]

Az út december 30-án indul (meg a repülő is), az új esztendőt San Franciscóban ünneplik majd a kollégák, onnan természetesen leautóznak Los Angelesbe, majd a Death Valley érintésével érkeznek meg Las Vegasba. A CES hivatalosan ugyan január 5-én indul, de 4-én lesz rengeteg bejelentés, aztán pedig sorban jönnek majd a különböző események, vacsorák, interjúk és standlátogatások. Úgy fest, hogy a vegasi banzáj után még belefér a Grand Canyon, aztán Carson City-ben megszállva jutnak vissza ismét a srácok San Franciscóba, hogy hazatérjenek. Mivel Kind még csak most csinálja a jogsit (lévén az első forgalmi vizsgán úgy megvágták, mint a huzat), ezért Legendd kábé 3500 kilométert fog vezetni.

A lelkükre kötöttünk egy csomó dolgot, elsősorban azt, hogy mindent meg kell írni, amit csak találnak. Mindet fel kell venni videóra, vagy le kell fotózni. Lesz náluk egy RE camera és egy Olympus EPL-6 duplakit, nyilván egy LG G4 is, hogy minden helyzetben tudják rögzíteni a történéseket. Aztán ellátuk őket egy csomó praktikus tanáccsal, úgymint 10 mérföld/órával át lehet lépni a sebességhatárt a pályán, azt még elnézik a zsaruk. Tankolni kell minden reggel, mert ha a Death Valley-ban fogy ki a benzin, akkor az elég kellemetlen. Ne lepődjenek meg semmin, ha valaki barátságos velük, akkor az nem azért van, mert ultrajófejnek tartja őket, hanem arrafelé ez az alapértelmezett viselkedés. Reggelinél felesleges rámenni a triple mega breakfast nevű összeállításra, mert a felét sem lehet megenni. A kávé relatív ergya. Az ágyak viszont általában szuperkényelmesek.

MGM Grand - Las Vegas
MGM Grand - Las Vegas

A kaszinózási trükköket is átadtuk: kis lóvéval, olyan géphez üljenek le, amelyik a főfolyosó mellett van (vagy onnan elég jól látszik) és már egy ideje nem ült ott más. Ha három próbálkozásból nem adja be, akkor ott kell hagyni. Viszont nem kell kapkodni, ha egy ideig üldögélnek egy masinánál, akkor fel fog bukkanni egy lány és hoz sört tök ingyen, de azért 1 dollár borravalót illik neki adni. Elhintettük, hogy hol van az outlet, amely indokolja, hogy az ember üres bőrönddel utazzon ki (noha a mostani dollárárfolyam már közel sem olyan baráti, mint két éve), felkészítettük őket arra, hogy bár a felhőkarcolók közelinek tűnnek, de mocskos messze vannak amúgy egymástól. Szóval átadtuk tudásunk legjavát (amely még így is elég karcsú), innentől magukra lesznek utalva.

A blog tehát mostantól él, de január 1-től fog felpörögni igazán. Január 4-től pedig szállítjuk a szakmai híreket is azon melegében, elvileg tehát minden adott ahhoz, hogy 2016 is jól induljon.

Azóta történt

  • CES blog: Viva Nevada, viva Kalifornia!

    Életemben először utazom Európán kívülre. Először lépek az Amerikai kontinensre. Először járok Las Vegasban. Hogy mit várok? Mindent.

  • CES blog: Irány a nyugati part!

    Néhány napja még nem is gondoltam volna, hogy az óévet San Franciscóban búcsúztatjuk majd.

  • CES 2016 előzetes

    Csapatunk idén is ellátogat a CES-re, hogy első kézből adjunk hírt az újdonságokról. Összegyűjtöttük, hogy mi is várható idén.

  • CES blog: Megérkeztünk San Franciscóba

    Hosszú, két átszállásos úton vagyunk túl, ami egyrészt izgalommal volt teli, másrészt unalmas volt, de a megérkezés minden bizonnyal örökre feledhetetlen marad.

Előzmények

Hirdetés