Hirdetés

CES blog: Irány a nyugati part!

Hirdetés

Alig tobb, mint egy hete derült ki, hogy a Mobilarena stábja idén is kiutazik a CES-re, idén Legendd és jómagam (és Elefánt a Prohardver oldaláról) veszi a nyakába az egyik legnagyobb techkiállítást. Miután biztos lett a dolog, mindketten gyermeki lelkesedéssel álltunk neki az előkészületeknek, ami nem is csoda, hiszen egyikünk sem járt még az Egyesült Államokban. December 30-án reggel fél 7-kor elhagyjuk Budapestet, hogy egy amszterdami, majd detroiti átszállás után még aznap este nyolc körül (éljen az időeltolódás) San Franciscóban landoljuk.

Odafelé KLM gépekkel repülünk a már említett útvonalon, Detroit és San Francisco között a Delta Air Lines visz majd, visszafelé pedig Air France-szal repülünk, párizsi átszállással. Rengeteg látnivaló akad majd az út során, nehéz közülük bármit is kiemelni. San Francisco kikötője, Los Angeles strandjai, Las Vegas kaszinói, a Grand Canyon gigantikussága, a Death Valley kihaltsága és a Lake Tahoe gyönyörű látványa egyaránt maxra csavarja a kiváncsiság-o-métert. Persze nem csak a városokra és a természeti csodákra pörgünk, egy rakás egyéb dolog van, ami úthoz és az amerikai életérzéshez tartozik. Nagyon várom például az első "amerikai" steakemet (szigorúan rare), a szilvesztert a Union Square-en, a villamosozást San Franciscóban, és a pillanatot, amikor rádöbbenek, hogy eljátszottam a megtakarításom Las Vegas-ban.

Szinte már giccsesen szép a Lake Tahoe.
Szinte már giccsesen szép a Lake Tahoe.

Persze a CES újdonságai sem hagynak hidegen, én személy szerint leginkább az okos kiegészítőkre vagyok kíváncsi. A mobilipart tekintve az igazán nagy durranásokat a februárban esedékes barcelonai MWC-re tartogatják a gyártók, így Las Vegas-ban nagyobb teret kap majd az IoT és az egyéb jövőbe mutató eszközök. Órákra, fitness-trackerekre, az okosotthon építőköveire és autóipari bejelentések tömkelegére számítunk, csak legyen erőnk mindent megnézni és dokumentálni (lesz).

Painted Ladies, San Francisco.
Painted Ladies, San Francisco.

Alig pár nap van már hátra tehát az indulásig, szinte minden tennivalót kipipáltunk már, a repülőgépre csekkoláson kívül nincs már más dolgunk, mint számlálni a napokat (órákat). A CES során rengeteg szakmai hír várható, a kevésbé tech-orientált élményeinket pedig a CES blogban írjuk meg, illetve érdemes követni Legendd és jelen sorok írójának Instagram-fiókját is. A nyugati part miatt 9 órás időeltolódásban leszünk, így simán lehet majd számítani a hajnali cikkekre is. Szerdán indulás!

Azóta történt

  • CES 2016 előzetes

    Csapatunk idén is ellátogat a CES-re, hogy első kézből adjunk hírt az újdonságokról. Összegyűjtöttük, hogy mi is várható idén.

  • CES blog: Megérkeztünk San Franciscóba

    Hosszú, két átszállásos úton vagyunk túl, ami egyrészt izgalommal volt teli, másrészt unalmas volt, de a megérkezés minden bizonnyal örökre feledhetetlen marad.

  • CES blog: Bejártuk San Franciscót

    A kötelező nevezetességek megnézése mellett a szilvesztert is a városban töltöttük.

  • CES blog: Los Angeles kipipálva

    Nem maradt ki az angyalok városa sem, Santa Monica és Venice Beach mellett némi Hollywood is belefért az időnkbe.

Előzmények

Hirdetés