Sony SmartWatch – az eddigi legjobb

A legokosabb óra

Végtelenül nagy volt az öröm, amikor Bocha kolléga a kezembe nyomta a Sony legújabb okosóráját. A már egy jó ideje svédmentes japán vállalat telefonos kiegészítőinek mindig megvan a szerkesztőségben az adott rajongója: pheke például a még Sony Ericsson márkajelzéssel ellátott MBW-150 karóráért volt oda, míg én a LiveView-t részesítettem előnyben – egészen idáig, ugyanis amit a gyártó ezúttal letett az asztalra, az nem csak a külcsín, hanem a belbecs tekintetében is az eddigi legkiforrottabb munkája. A Sony SmartWatch érezhetően a két elődmodell keveréke: a „nagypapától” örökölte az igényes külsőt, míg a legközelebbi felmenőjétől megkapta az érintőkijelzők minden pozitív és negatív tulajdonságát.

Sony SmartWatch
[+]

A külső az MBW-150-hez képest sokkalta modernebb vonalvezetéssel bír: a kerek analóg számlap és az apró OLED-kijelző helyett ezúttal egy, a LiveView-nál is letisztultabb és még szögletesebb designon legeltethetjük szemünket; az elődmodellhez hasonlóan ezúttal is egy (szintén OLED) digitális kijelző jeleníti meg számunkra az adatokat, az újragondolt koncepciónak hála azonban immáron egy kapacitív képernyő segítségével navigálhatunk, aminek köszönhetően az eddigi két „macifül” és a kijelző szélei helyett már konkrétan magát a panelt simogatva tudjuk kezelni az terméket.

Sony SmartWatch
[+]

Tartozékok tekintetében is messze a legjobb a legújabb modell: míg a kerek számlapos megoldás, növelvén annak exkluzív érzetét egy kispárnán pihenve ugrott ki a dobozból és egy elegáns bőrszíjjal is rendelkezett, addig a második generációs kütyühöz egy USB-kábelen kívül semmit nem kaptunk, ráadásul a szíjat is leváltották egy csíptetőre, ami amellett, hogy egyáltalán nem volt praktikus, jelentősen megnövelte az esélyét annak, hogy egy rossz mozdulatnak köszönhetően végleg lekatapultáljon a ruhánkról. Igaz, a csíptetős megoldás ezúttal is megmaradt, de az új kialakítással már stabilan képes a dobozban található gumiból készült szíjon kapaszkodni. Hab a tortán, hogy a SmartWatchhoz még egy külön aljzatot is kapunk, így akár a saját szíjunkkal is használhatjuk a cuccot.

Sony SmartWatch
[+]

Mivel immáron már mindent a kijelző segítségével irányíthatunk, a gombok száma is jelentősen leredukálódott: míg az MBW-150-en négy fizikai gombot is találunk (három a navigációra, míg egy az idő beállítására), addig a LiveViewnál ez leredukálódott kettőre; az evolúció ezúttal is folytatódik, ami mindössze egy darab gombot jelent az eszköz jobb oldalán, amit röviden megnyomva a kijelzőt, míg hosszabban lenyomva a kütyüt kapcsolhatjuk ki- és be. Tölteni egy egyedi fejjel rendelkező USB-kábellel tudjuk, amit a csipesz alatt található aljzathoz kell csatlakoztatnunk. Hogy az anyaghasználatról is essen pár szó: a készüléken egyértelműen a műanyag dominál: a hasa, valamint a csíptető fehérek, míg a kijelző körüli fekete keretet egy fémes színű csík öleli körbe – szemrevaló egy darab.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Hirdetés