2018. január 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Sagem My C5-3 - kerülném

A Sagem még mindig nem nőtte ki gyermekbetegségeit, a Live menü pedig ad neki még egy pofont.

Bevezető, külső

Amikor még fiatal és bohó voltam, azt gondoltam, hogy egy telefon attól menő, hogy minél több funckióval rendelkezik. Így hát vásároltam szerény fizetésemből egy Sagem MW932-t, amely specifikációi alapján igen vonzó készüléknek tűnt az akkori mezőnyben, viszonylag szerény árért. Három hónapig bírta, aztán beadta a kulcsot. Azóta a Sagem név hallatán kisebbfajta összerázkódást produkálok, ennek ellenére az újabb és újabb modelleknek mindig adunk egy esélyt, általában feleslegesen. Annak idején csak a MyX-8 és a My400v tudott kis reményt csepegtetni a Sagem jövőjébe vetett elképzeléseinkbe, de egy olyan készülék, mint jelen tesztünk alanya, simán évekre visszaveti a márkához fűződő mély érzelmek kialakulásának esélyét.

Már a neve is. Most mit tesztelsz? A kérdés napi szinten elhangzik ismerőseimtől. A válasz most emígyen hangzott: májcéötkötőjelhárom. Kinek az agyából pattant ki ez az idióta számozási rendszer? Még esetleg a négyzetre kéne emelni, hogy teljességgel kimondhatatlan és megjegyezhetetlen legyen.

De mindezek ellenére megpróbáltam pozitívan közeledni a készülékhez. Ebben mondjuk a külseje abszolút partnernek bizonyult, mert helyes, dundi kis telefon a Sagem, kicsit a fedlap samsungos, de ez most nem baj. Az ívelt krómcsík a külső, egyszínű kijelzőt és a szolgáltató logóját fogja közre. A fedlap többi része igen kellemes, puha műanyagból készült, ugyanez a selymes tapintású felület alkotja a hátlapot is. Itt még egy kicsiny kamera kapott helyet.

A készülék oldalán csak a hangerőgombok fedezhetőek fel, úgyhogy inkább nyissuk is ki. A nyitás nagyon puhán történik, kár, hogy nyöszög az egész, mint egy 85-ös Escort műszerfala a budapesti utakon. A gombsor is elég egyszerű, nem túl szép, de nem is kimondottan ronda darab. A billentyűk gumiból vannak, féltem is a nyomásponttól és nem alaptalanul, izomból és türelmesen kell kezelni a gombokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rdet​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.