- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz Alommano #4715 üzenetére
"A szolgáltató ét áttenném modem módba."
Akarod mondani gateway módba.
"A telnet-et (putty) "
A telnet nem putty, a putty nem telnet.
" Az upnp belülről engedélyezi kifelé a portnyitást nem fordítva."
Nem is állította senki az ellenkezőjét.
"A portokat ellenőrizheted a tweak progiban a nasban."
Ha megy a routerben az upnp, nem csak a nas nyitogathat magának, hanem bármely eszköz. Gondolod végig ebbe mi minden tartozhat bele, és akarod-e, hogy kívülről elérhető legyen.
"de a szolgáltatók ritkán cserélik a modemek ipcímeit"
Lehet nálad így van, másnál meg máshogy. Pl. 24 óra a lease.
"Szóval a modem külső Ip címét publikus címként is használhatod a net felöl..."
Hogy egy publikus cím elérhető kívülről. Szerintem ez még nem jutott senki eszébe.
(már ha tényleg public ip és nem pedig natolt háló alatt ül a kliens.)"CMS weboldalt kéne a nasra varázsolni"
Nem kell varázsolni, hanem fel kell rakni, van benne webszerver, mysql, php.
" csak regisztrált felhasználók férhetnének a nashoz az általam meghatározott tartalomhoz és még portokkal sem kellene bajlódni. Még akár file Explorer-t is nyithatnék az oldalon és távolról adatot menthetnék a nasra. Vagy belső hálózaton lévő kamerák képeit megnézhetnék regisztrált felhasználóként."
A "VPN" mond-e valamit?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Alommano #4720 üzenetére
Személyeskedést tartsd meg magadnak, meg akkor is ha millió smileyval próbálod az igazságtartalmat növelni.
Bridge igen.
2 router szint Annak minden bájával.
Nason kívül is lehet torrentezni, webszervert, játékot, stb futtatni. És akkor még a port trigerről nem is hadováltunk.
Hekkelnéd persze... Na akkor rakok ide én is egy smiley-t.
Telefon , iptv rendszerint natolt címet kap...
Én tudom frissíteni, de mivel látom nagy szaki vagy, neked is minden bizonnyal menni fog!
Vpn : na most én jövök :
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz Alommano #4725 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy nem írom le még egyszer. 310 és 325 topicjában megtalálod hogyan kell. [link] ; FFP az általam készített mentésből: [link] ; ez a zypkgs-be: [link] 2.-6. pont szerint.
+ ugye nem adminként próbálkozol?
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Santino
aktív tag
válasz Alommano #4723 üzenetére
"Aki rendszerbiztonságba belekerült egy cicit is az rájön hogy hiába van agyon bonyolítva, sokszor a legegyszerűbb ötlettel törhető.
Az otthoni hálózatod leggyengébb pontja a wifid. Teljesen mindegy hogy te nyitsz portot vagy egy program a port nyitva és egy port scanner bárkinek megmutatja hogy az a port nyitva van 😀
De egy igazi hackernek még nyitott port sem kell.
Tegyükfel (tényleg csak feltevés szintjén), hogy oda álok a házad elé egy laptoppal. A neten mindenhol megtalálod hogy egy wifire hogy lépjek fel. Ha már a wifiden vagyok akkor bent vagyok a hálózatodban. Fogok egy egyszerű 100 éves programot legyen mondjuk cain&abel.
A program a hálózatban közlekedő csomagokat gyűjti be és fejti vissza belőle az adatokat. Így már meg is van minden jelszó amit a hálózatban használtál (Facebook, insta, email stb) a net bankról ne is beszéljünk.....
Ehhez egy portot sem nyitottam😀
Gyakorlatilag a jelenlétemre csak a routered log-ja bizonyíték😀
Ha azt is törlöm akkor soha nem tudod meg hogy ott jártam 😀
Persze ezt feltevés szintjén beszélgetve🤗"
Kérlek, ne haragudj, de ezen rész olvasása közben és után több szomorkás mosoly hagyta el arcomatAsus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
krealon
veterán
válasz Alommano #4744 üzenetére
"Egyébként a routered Ben kiveszed a pipát a brovcast üzevet elöl és a wifid láthatatlanná válik. Csak annak adod meg akiben megbízol...így akkor már nem fogják törni...."
Attol hogy a beacon frame nem tartalmazza az SSID-t, meg latszik az access point, es pont ugyan olyan konnyu torni, mintha a beacon tartalmazna.
Radasul az SSID hinya meg hivogato is lehet, mert aki beallitja az bizosan nem tul kepzett biztonsagtechnika teren.Illetve van meg egy olyan privacy leak mellekhatasa, hogy a rejtett halozatot a kliens eszkoz midenhol keresi, igy eleg jol azosithato, ha egy eszkoz folyton, egy megadott nevu halozatot szolongat.
-
Tonyk
veterán
válasz Alommano #4749 üzenetére
"ffp_0.7_arm_004.zpkg letöltött file végére írjam a megadott sorokat?"
Ahogyan a leírásban is van. Idézek: " másold bele a zypkgs fájl végére ezt:""milyen distribució programjait tud kezelni a nas"
...
armv5-re fordított csomagokat.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
krealon
veterán
válasz Alommano #4748 üzenetére
"Csak ha nem tudod milyen ssid vel keress wifit , úgy azért nehezebb megtámadni..."
Ezzel elarultad, hogy fogalmad sincs a Wifi temarol.
Ha egy AP infrastuktura modban van, akkor a kliens csak ugy tud csatlakozni, ha latja, hogy ott van egy rejtett halozat (beacon frame SSID nelkul).
Ha nincs beacon frame, nincs szolgaltatas, igy nincs hova csatlakozni.Ha a kliens lat egy rejtett halozatot, akkor meg kell kerdeznie, hogy "haver, te vagy az xyz halozatot kiszolgalo eszkoz?", es csak megerosites utan van ertelme probalkozni a csatlakozassal.
"Eszközök meg nem fogják szólongatni , hiszen a router nem küldi szét.. pont ez a lényege"
Tehat nem kuldi szet, akkor a kliensnek kell inditani a kapcsolodast. De ha kliens nem szolithatja (keresheti), akkkor hogyan tudnanak egymasra talani?
Mellesleg letezik Wifi topik, aminek ez a temaja, itt teljesen offtopik.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz Alommano #4757 üzenetére
"más linuxból fordított programok is vannak... Direkt ezzel foglalkoznak "
FFP + metarepo , "újszülöttnek minden vicc új", ha visszaolvastál, ezt mind megtalálod itt vagy a nas-család topicjaiban. (+ képzeld el, mi is forditgattunk itt-ott programokat)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest