Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz tlala #8221 üzenetére

    Kezdetek óta szerettem volna HIVATALOSAN Nyitni a BL -t De én is azzal szívtam amivel a KATE tulajok 90% -a ha BL -t akar nyitni! Nem engedi össze kapcsolni az Mi fiókot a fejlesztői menüben ergó hiába van nyitási engedélyed nem tudsz tovább lépni! Én a 6.10.13 as ROM al kaptam a telót mikor vettem, azóta fent volt rajta az összes stabil és fejlesztői verzió(hátha sikerül a művelet valamelyikkel) de egyikkel sem engedte a fejlesztői menüben össze kapcsolni az Mi fiókkal a telefont!

    A 6.7.14.es rom nál semmi ilyesmi nem kell(eleve nincs is ilyen menüpont a fejlesztői résznél!)
    A lényeg hogy teljesen tiszta telepítés legyen a 6.7.14 és semmit nem állítasz be, csak telepítés után be lépsz a telón az Mi fiókodba más nem kell!
    Mehet egyből az Unlock, nálam itt is volt egy bökkenő, én még tavaly novemberben kértem a nyitás engedélyt amit mostanra szépen vissza is vontak, ráadásul asszony sim jére is kértem akkor, és az övét is vissza vonták!

    Szóval itt én megint akadályba ütköztem mert az MiUnlock progi nem engedett tovább mert azt mondta nincs nyitási engedélyem! :W

    Sebaj, kértem újra engedélyt vártam az SMS -t de nem jött hogy megkaptam, de másnap mondom megpróbálom hátha tovább enged de nem sikerült, a 2.napra rá tovább engedett tehát vissza adták a nyitási engedélyem(sms azóta se jött hogy vissza kaptam a nyitási engedélyt) :D És máris sikerült a nyitás pikk-pakk végig szaladt 100% ra!

    Hogy miben tér el a hivatalos nyitás: hát én mindég a hivatalos utat választom ha lehet(ahogy annó a huawei G8 nál is a hivatalos utat választottam a BL nyitásra, ott se volt könnyű menet de ott nem kellett közel 5.hónapot várnom még sikerül, ott 30.percen belül meg volt a nyitás) de itt a KATE nél nem lehetett sehogy sem megoldani, a ROOT meg nekem elengedhetetlen dolog tehát maradt a nem hivatalos megoldás és egy félig jó megoldással egy módosított bootloaderrel(emmc_appsboot.mbn) használni!
    De hogy miben tér el abban hogy ha szerencséd van és simán OTA val frissítesz nem száll el a módosított emmc_appsboot.mbn fájlod és nem kell azzal vacakolnod hogy mindég ezt figyeld hogy van e az adott zip ben(ota nál ugye nem is látod)

    Nekem szerencsére maradt nyitva a BL ahogy kinyitottam a feltelepített 6.7.14 es ROM ot rögtön OTA -n fel is ajánlotta hogy van frissítés 7.3.9 engedtem is neki hogy leszedje és telepítse izgultam is hogy most vajon mi lesz vissza e zár a BL vagy sem, de nem zárt vissza! pedig frissült a emmc_appsboot.mbn fájl is mert még ota zip telepítés előtt csináltam ZCX ben egy full mentést majd mikor feltelepült OTA val a 7.3.9 utána is és be frissítette a emmc_appsboot.mbn fájlt is! De ha hivatalosan nyitod a BL -t nem csak a emmc_appsboot.mbn -n be van tárolva hogy nyitva e van a BL hanem még másik 3-4,fájlba is!

Új hozzászólás Aktív témák