Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Moby

    addikt

    válasz Jocohun #238006 üzenetére

    Hagyd 8 biten.
    Egyrészt néhány alapvető dolgot tisztázzunk, mert amik itt elhangoztak, azok nem igazak. A forrás nem tudja, hogy a tévé tud-e valós 10 bitet vagy sem, ennek a jelhez semmi köze. Ez egy megjelenítési technológia, nem egy jelátviteli definíció. Ergo az is 10 bitet fog kapni, ami nem tud valós 10 bitet (szerintem itt többen nem is igazán tudják mit jelent a valós, és a nem valós 10 bit).
    Másrészt a konzolon HDR tartalomnál automatikusan 10 bitre vált, mert a HDR kontent nem létezik 8 biten. Amit itt az xbox beállításaiban tudsz állítani, az mindösszesen annyi, hogy az SDR tartalomnál (tehát mondjuk a dashboardon) 8 vagy 10 biten menjen a jelávitel. A gyakorlatban nincs igazán sem értelme, sem haszna 10 bitre állítgani, mert a rendering amúgy 8 biten történik, tehát nincs valódi benefit azon, hogy a 8 bites kép 10 bites jelre van leképezve. Rá lehet forceolni, de haszna nincs.
    Magyarán ennek a beállítának nincs köze a HDR-hez, sem ahhoz, hogy mit tud a tévéd HDR-ben. Ha tud HDR jelet fogadni, akkor a jelátvitel azon fog menni, amit megkövetel az adott szabvány.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák