Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #111491 üzenetére
7 kill, de csupa veled egy szintű. A +2T egyik előnye, h ha feletted állót lősz, több XP-t kapsz.
Ha ez neked normális játék... Tudod, vakok közt a félszemű a király.
90%-ban friss kezdő, aki rohangál fel alá mindenféle pályaismeretet és tankismeretet mellőzve, többnyire javító, tűzoltó, eü csomag nélkül. Sokan még az WADS-vel is kínlódnak, a sniper módot nem ismerik, nincsenek fenn modok.
Cikáznak amerre épp eszükbe jut MiniMap használat nélkül, ha rájuk lősz ijedtükben a csapatársukba viszonozzák a tüzet.
A fentiek miatt persze sokkal gyorsabbak a csaták és egy rutinosabb játékos simán levadássza a sok kezdőt. Nem igényel különösebb ügyességet, okosságot, tudást.
Ha Te ezt élvezed, neked ez okoz sikerélményt, semmi közöm hozzá, de ne várd, hogy itt megtapsolnak érte. A többség még a T8-ben +2Tier ellen elért 1. osztályt se teszi fel ide, mert nem tartja arra érdemesnek.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #111493 üzenetére
"Type91-gyel beoszt úgy, hogy 15-ből 10 T5, akinek a zömét semmilyen szögből nem lehet átlőni ezekkel."
mond, Te melyik játékot játszod? A WOT-ban a maga szintján kőkemény T5-ös KV1 szemből a torony alatt 80 mm, vagyis normál RNG-vel a Type91 47 mm-es alaplőszere is átviszi, golddal meg aztán szinte bárhol, bármilyen szögből. Ha te mindenképp a toronyot akarod beütni, akkor meg ne csodálkozz. A többi T5ös heavyvel is hasonló a helyzet.
Persze a stock ágyúval nem ilyen egyszerű, ott gold kell hozzá és azzal is kibaszhat veled az RNG, de stock tankról nem mondunk véleményt...-2T tankból általában 3-4 ban egy csatában, és az se feltétlen kacsavadászat, ha jó játékos ül benne. Egy T5-ös PzIV Sflc elé a maga 194es penj ével és 240es alfájával nem sok T7es tank megy ki szívesen, bármennyire -2T.
És nem, a játékosok száma nem nő exponenciálisan, mert sokan abbahagyják. De van bőven kezdő, aki mondjuk nem most tölétötte le, de van 200 csatája vagy mondjuk 1000 és a pályák egy részén még nem is járt.
T1ben vitézkedni ("lazítani") sealcubbing, nem dicsőség. Ha meg nem tudsz +2T játszani, az a te bizonyítványod. Persze, óvatosabbnak kell lenni, több tudást igényel, de nem kell a falnak menni tőle.
veterán
válasz EQMontoya #111529 üzenetére
pfff.... nem a T3as tank feladata kilőni a KV1-et. Kész. Ennyi. Sebezni tudja, ha muszáj, de azért van mindkét oldalon top tier. Ha +2T ben vagy, óvatosabban mész, de nem ülhetsz be a sarokba sírni, mert vannak +1T-k és veled azonos szintűek, akiket neked "szánt" az MM.
az MM egy kalap szar, ezt sose vitattam. Naponta postolnak ide érzékenyebb lelkűetűek olyan leosztásokat, amik a WG szerint nem léteznek. 15-15 nehéztank. 2-2 arty és 13-13 TD. Egyik oldalt 3 heavy és 8 MT, másik oldalt fordítva. És sorolhatnánk a végtelenségig.
Az MM szar, de nem a +2T miatt, annak ahhoz semmi köze. A +2T hozzászoktat a következő szinten jövő tankokhoz, és megismerteti őket veled, rákényszerít, hogy óvd a hp-d, és még extra kihívást is jelent, amiért plussz XP jár. Ráadásul gyorsítja a leosztást.atti777: KV1ben ülve nem éreztem sose azt, h olyan nagy védelmet jelentene a páncélom a T3as heavyk vagy pláne TD-k (alap lőszer 110+pen) ellen. Persze, kaptam goldot rendesen, és sokat pattintottam, de aki tudta hogy mivel és hol lőjön, annak nem okozott gondot.
[ Szerkesztve ]
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #111546 üzenetére
pfff.... én erről csináltam egy statot 30k replay alapján 20 játékos fél évét vizsgálva. És kurvára nem az jött ki, amit te mondasz. Eleve sokkal ritkább a +2T csata, mint sejteted, és rendszerint 2-4 +2T van. erről ennyit.
valóban, +2Tben kurva nehéz a Matildával, vagy a Kv1-vel, mindkettővel végigcsináltam. Sose éreztem azt, h nincs esélyem. csak nagyobb volt a kihívás. Nameg nem értem oda sehova.
Magányos Low Tierként ( És lássuk be, az ilyen ritka) spotterrel himmelsdorfon nem könnyű boldogulni, ez tény, de egy med vagy egy HT már egy nem áldozati bárány, hacsak a kezelője nem dönt úgy. Épp azt mondom, hogy ne ülj be a sarokba, mert tudsz sebezni, spottolni.Amit a +2T tierről mondtok az nyers rinya.
-
rlazol
veterán
válasz lacibacsi #111561 üzenetére
-Ha van olyan tankod, érdemes mozsárágyúval próbálkozni (KV-2, japán heavyk).
-Ha látsz egy nyitott/gyenge páncélzatú tankot (Borsig, Hellcat, a legtöbb arty) és mindenképp a küldire hajtasz (vagyis bevállalod, hogy esetleg minimálisat sebzel) akkor azokra mehet a HE, más tankból is.
Amúgy meg próbálj meg sokat sebezni, előbb-utóbb beadja... Lényegében ha 5 átütésed van páncéltörővel kisebb eséllyel kapod meg, mintha 10 vagy 15... Törekedj minél több sebző lövésre és ne görcsölj miatta. Ha lehet, célozd a közismerten sérülékeny modulokat: szemből pl német tankokon ha belősz a postanyíláson/kupolán jó eséllyel sebzed a vezetőt/parancsnokot, alsó lemez lövésével a motort (jagdiger, pantherek, tigerek), a brit medeket ha szemből alul meglövöd egyik oldalt vezető másik oldalt ammo rack, ami az oroszoknál félig a torony alatt/mögött a testen van, mögötte magasan üzemanyag, leghátul, alul középen motor. Utóbbi amcsi tankoknál általában a 2-3 görgő környékén elöl a testen...[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz jano_77 #111578 üzenetére
a béla a T28HTC pattintós küldijeire tök jó volt. A T55A küldiket még nem próbáltam vele. Illetve egyelőre a "4 kill 3 osztály"ból az aktív, de vagy egy hónapja nem mentem heavyvel.
Ha elindul az IS7-ToT akkor rájuk fekszem.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #111652 üzenetére
pfff... te tényleg azt hiszed, értesz hozzá.
bemész a wotreplaybe és keresel. nem nehéz.
Ez egy T5-ös csata, nem egy kimagasló játékostól, egy T3as lightben. 1760 XP
Ez is T5, T3as TD vel 1609 XPhányat kérsz még?
miért nem hiszed el, h lehet +T2ben érvényesülni?
És igen, minél nagyobb tierben játszol, annál több XP-t kapsz ugyanarra a teljesítményre? (vagyis 1000 dmg ha top tier vagy kevesebbet ér, mint ha +2-ben játszol)ui.: melóban vagyok, de ha otthon lennék se játszanék a Te kedvedért T3-as pedobulit, csak, h saját kört mutassak... sry. de láthatod, van példa bőven.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #111710 üzenetére
az, hogy ingyen van, nem jelenti azt, h megéri.
a napi küldiktől azt várom, h motiváljanak annyira, h amiatt leüljek játszani, vagy miattuk többet játsszak, mint nélkülük. Pl. 1,5 éve, amikor prémtankot (TOG) ért ugyanennek a küldinek a 15 napon át való teljesítése.
Pár XP boosterért nem játszom többet, mint amennyit amúgy játszanék.
Pesze van, akinek megéri és lehet, párezer csatával ezelőtt én is hajtottam volna rá. Most nem.
Nektek sok sikert!Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #111718 üzenetére
5 győzelem az minimum 10 csata. 10 csata minimum 50 perc, de inkább egy óra. Mivel én a nagyon gyenge és a nagyon jó csaták után szoktam 5 perceket pihenni, van az másfél is. És amikor szopóág (30-40% WR) akkor kettő.
Az már jóval több, mint az a 20-40 perc, amit esténként ráfordítanék.szerk.: persze van, h az 5 győzelem 6-7 csatából megvan, de többször van olyan, hogy egy csata 10-12 perc és esetleg vesztünk.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #111981 üzenetére
EQMontoya: 1350 alap XP nagyon sok, kevés tankkal nem adja meg arra az ászt, még magas tierben sem. Abban igazad van, hogy alacsony tierben kevesebb XP is elég, pl Matildára 1000 felett már elég lehet, de tier 9-10ben már min. 1200 szokott kelleni.
A határt a woreplay-re feltölött csaták alapján lehet megbecsülni, de dinamikus dolog, ezért nem találsz róla tankra lebontott számszerű definíciót. Én is jártam úgy, hogy egyik nap az 1150 kevés volt, egy hétre rá ugyanazzal a tankkal meg 1135-re adta meg.Dr.Én: csatánként 3-4 kill sok. Az is számít, hogy ezek milyen Tier besorolásban vannak hozzád képest, de a legtöbb XP a sebzésre jön.
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #112006 üzenetére
én is kiváncsi vagyok. 1020 dmg egy T2es lighttal csak harmadosztály lenne? főleg, h a lacibacsi által linkelt replayen 440 dmg - 642 XP is elég volt... A wotreplayes-en 873 a top és 500-a még sima ász.
Várjuk a screenshoto!Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #112012 üzenetére
nem lehet, h az a 800 XP az nem alap XP volt, hanem pl be volt nyomva a személyes tartalék, első győzelem vagy prémiumfiók, amik növelik az XP-t? Mert különböző osztályokhoz csak az alapXP számít. Ha volt 800 körüli XP-d módosítok után, az 530 körüli alap XP, az érthető, miért harmad osztály.
-
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
válasz Arolotifar #112055 üzenetére
nemzetiség nem számít, vsz ők nem is nézték.
a hp-d pedig csak a Te felelősséged, sajnos.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Arolotifar #112058 üzenetére
eh, nem úgy értem.
nem fognak csak azért maradni mert azonos a nemzetiség.
ha úgy ítélem meg, okosabb hátrébb menni, max rápittyegek a másikra, és megyek.
nem az én felelősségem az ő hp-ja és csak azért, mert ő marad nekem nem kell. Ugyanazt látjuk a minimapon.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
IS-re előbb a nagy ágyút (ami kicsit gyorsabban tölt) vagy a nagyobbik motort érdemes?
-
-
rlazol
veterán
válasz grizlisandor #112082 üzenetére
nem.
de ha két csatát ment csak, neki is jobban megéri, ha meghívod és kezdi elölről.[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz Bad Pritt #112086 üzenetére
köszi!
általában én is kérdés nélkül megyek a lövegre, de itt a +2mp töltésidőért miatt nem volt biztos, h megéri, tekintve, h a tank nagyon lomha. De amit írttoak, h a naggyal is az lesz, illetve a jobb célzás, meggyőző.
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #112090 üzenetére
először is ferdítesz: nem mutatod, milyen tankokba lőttél, az számít, nem az, h milyen egyebek voltak ott.
másodszor is láthatóan továbbra se vagy hajlandó utánaolvasni a játék alapvető mechanizmusainak.
A győzelem önmagában jelentős XP boost, sokkal többet ér (1,5-ös szorzó!), mint bármi más, csak néhány spéci teljesítménnyel (nagy kaliber, top gun stb) lehet kiváltani.harmadszor is az általad mellékelt kép is magad ellen beszél:
a saját csapatodból messze te kaptad a legtöbb XP-t (358, a második 179-vel szemben) de még a győztesek alap XP-jét is túlszárnyaltad, 3 játékost leszámítva. Épp azért, mert sokat sebeztél és vsz +2T-t is.Te kapod a negyedik legtöbb XP-t és sírsz? ne röhögtess már! Igen, ha győztetek volna, akkor a győzelemért (+minden tank kilövésért+ túlélésért stb) kaptál volna még XP-t, de pont ezek miatt a győzelemre szinte mindig több XP-t kapsz, mint a vereségre, minden mástól függetlenül. Légyszíves, olvas utána a fenti linken a dolgoknak, mielőtt itt trollkodsz újra és újra ugyanazzal a hülyeséggel!
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz EQMontoya #112097 üzenetére
kérdésedre a válasz: 2x annyi sebzésre, 3al több killre adott jóval több XP-t. NAHÁT! A győzelmi szorzó elvonása önmagában nem elég, tessék levenni a túlélésért és az összes ellenséges jármű kilövésért kapott bónuszt is!
ha elolvasnád, amiket linkeltünk éeszrevehetnéd, hogy az XP a nyers sebzésen és killen kívül még jópár dologtól függ. És a sebzés és a kill se csupán egy szám, a távolság, amiről lősz éppúgy számít mint a két jármű tierje vagy osztálya.egyetértek az előbbiekkel: te menthetetlen vagy. sry. a jövőben ignorállak, kérlek, tegyél ugyanúgy.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
93653
ennyi a T44 fejlesztéséhez szükséges XP, a megelőző modulok nélkül.
- MIÉRT?pár német és japán tanknak van, hogy a tizes helyiérték nem nulla, de többnyire legalább 100-vel oszthatónak szoktak lenni.
itt vajon hogy jött ki ez a csudaszép szám?HáGé - avatarváltást javasolni, mert valaki uazzal a képpel hülyeségeket ír valóban túlzás. Ignorálással részemről a parttalan vitát igyekszem megelőzni.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
IS-en mi értelme van a nagyobb láncnak? az összes felszerelés felmegy rá az alappal...
-
rlazol
veterán
válasz SoulReaver #112147 üzenetére
nem tudom, még nem tettem fel.
-
rlazol
veterán
válasz po1son #112158 üzenetére
köszönöm, mindenképp ráteszem, csak furcsáltam, eddig mindig volt olyan, amit nem bírt el az alap, ez az első, ahol ilyen nincs.
és még olyan se volt, h 1290 alap XP-re ne kapjak ászt Tier 7-ben
pedig a wotreplaysen van, aki IS-sel már 1231-re is megkapta...[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz lionskull #112169 üzenetére
ehh... nem.
Olvass utána...
A lánctalp elnyeli a lövedéket, pentől függetlenül.Kérdezd csak meg h1mpi kollégát, miért adta el a Jagdpanzer E100-t (mert állandóan elnyelte a lövését a 7-es meg 8-as lightok lánctalpa ). Pedig ott 299-es penről beszélünk. vagy épp 420-ról, ha épp HEAT-tel lőtt.
De a lánctalp, ha megnézel egy tankot láthatod, a legkisebbek esetén is 30-40 centi széles, vagyis annyira nem irreális, de nem ez a lényeg. Olvasd el a Battle mechanics részt a wikin, az első hsz-ben lévő oktatóvideókat meg leírásokat. Ott részletesen le van írva, mi miért és hogyan sebez.Nem az a kérdés, h mi a reális vagy mennyire utálatos a láncnak ez a tulajdonsága. Ezt sajnos tudomásul kell venni, mert változni nem fog, ennek megfelelően nem a lánc/test határára, hanem a testre.
Chaffee-nak 25 mm, a hellcatnak még annyi se (12).
A 90-es mióta troll gun?
250-es átütése arannyal van, nyugtass meg, hogy nem azzal lőtted ezeket a papírtankokat! Ha igen, megérdemled, mert az (tulajdonságaiból fakadóan) még könnyebben elakad a láncban.
Ezeket a szutykoknak az oldalát HE-vel kellett volna lőnöd, simán beütöd oldalról azzal is.po1son - én is úgy érzem, jó lesz ez. egy garnitúra csaj van benne, összesen a harmadik skill végén. nagy motor és lánc hiányzik még. Egyelőre tetszik, de sajnos a user errorjaim ellen nem véd.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz lionskull #112173 üzenetére
akkor jó.
sajnos a lánc pentől függetlenül nyel el. Valahol logikus (40-50cm rugalmas acél), de nem az a lényeg, hanem hogy elnyeli és jónapot.
A HEAT az, amit átégeti, a legtöbb ágyú goldja APCR az nem éget.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
-a parancsnok képtettségének 10%-val növekszik a többi legénységi tag képzettsége. Mi történik, ha a parancsnokot kilövik? Csökken pl a töltésidő?
-néztem egy replayt, még 9.13-as. Egy jpzE100-val ment a srác, több alkalommal is majdnem a seggébe kerültek. Ilyenkor HÁTTAL fordult, mindig. Ez miért jó? Én ösztönből löveggel előre fordulok, lehet különbség?
-
rlazol
veterán
-
rlazol
veterán
nekem se tetszenek az új hangok. szerintem borzalmasak.
a motorok, mint egy autóversenyen, a lövések cipripelnek, a talált hangja azonos a lepattanóéval és az egész távoli, idegen és zavaró.
várom a hangmodokat nagyon, addig hang nélkül játszom.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
én az IS ágyújától kapok idegrohamot. vsz túl sokat mentem német tankokkal, ez egy kalap szar. Döglassan céloz, és full beszűkülve se biztos, h eltalálja, amit célzok. Tudom, h közelharcra való, de T9ben nem szívesen megyek legelöl...
amúgy az, h a minimapon 1 mp-vel később tűnik el a tank, mint a látómezőn, normális?
-
rlazol
veterán
válasz jano_77 #112663 üzenetére
gratula!
nekem kezdett nagyon hajkitépőssé válni, ilyenkor inkább kiszállok. ogy a csata első percében, házak között, full hp-ról, spotolás után 2 mp-vel kiszedjen az arty - kicsit sok volt...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Chris0321 #112673 üzenetére
a ding-dong hang a z ágyú betöltöttségét jelző hang, nem arra gondolsz?
elég béna, mert 1-2 mp-vel a betöltöttség előtt elkezdi lejátszani, h mire a hang végére ér, töltve legyen az ágyú. A régi sokkal jobb voltAz orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz popey37 #112734 üzenetére
én ma egy ilyenbe futottam bele.
Lakeville, alulról indulva, foglalással vesztettünk, 10k WN8.
A heavykkel elmentünk jobbra, tőlük meg a többség 2-es soron jött. Én mentem előre, de a templomhoz már egyedül értem, a többi heavy a tó déli oldalán kempelt a domb körül.
Gondoltam, arra csak képesek, hogy lelőjék a capet... hát nem, egyenként kilövették magukat, miközben én egyedül kitakarítottam a városbe érkező 3 tankot és bespotoltam (ill. részben lőttem) az a középen és hátul snipe-olókat.
A végén még 1 criticalt lőttem egy T-34be, különben 4k körül lett volna a sebzés (bár az ászt vsz akkor se adja meg).
A csata végén még majdnem full hp-n voltam, 1850 pattintással
van olyan, hogy nem tehetsz többet...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz mokus1 #112751 üzenetére
a tog szakaszban jó, ha van, aki segít megvédeni.
lassú, mint a dög, ha kicsit is elindul a csata, lemarad. Artymágnes, de HE-vel más is nagyot tud ütni rajta.
A gyors, pontos ágyúnak köszönhetően jó sebzést lehet vele összehozni, így elég jó farmtank, de az élvezeti faktor kétséges.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
- DJI Mini 3 pro 4 akkumulátorral, tájképszűrőkkel, hard case tokkal és hard napellenzővel
- Hibátlan - Western Digital 1TB Blue WD10EALX 3.5" SATA 7200rpm 32MB HDD merevlemez 100/100%
- Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet bontatlan
- Retro Sony VAIO VGN-FJ270 laptop eladó - nagyon szép állapot
- 2db hibás dualsense egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest