- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz wwenigma #107908 üzenetére
wweingma: nekem 1472 alap XP-re adta meg (4987 spot+1898 dmg, 4 kill (2 HT+2 SPG) T8as csatában).
sokan, köztük a topikgazda is mondták már neked: ez nem ide való (nem kiemelkedő csata, nem ász, nem küldi)... pls figyelj erre mert zavaró, köszönöm.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
urak,
húzom a spiccet, alapvetően szeretem is, de a lövegével nem vagyok kibékülve, eszetlen pontatlan. Segíthet neki egy célzásgyorsító? mondjuk az álcaháló helyére?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
még egy kérdés, sry a dupláért.
van a boltban olyan, h
-erősített függőleges tekercsrugó, 3. osztály
-erősített laprugó, 3. osztály
-erősített tekercsrugó, 3. osztálymindegyik 500k/ darab (rablás ), vennék most a leárazásnál.
Honnan lehet tudni, h melyik melyik tankra kell?
mert pl ha az egyik csak kínaira jó, akkor nekem felesleges, hiszen olyan ágat nem tervezek Szeretném, ha lenne mindenből tartalék, de csak, ha kellhet.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
köszönöm a laprugós válaszokat.
erre vki?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
véletlenül a GW Tiger Pt vettem meg a GW Tiger helyett. 2 millió kredit megy a levesbe...
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
ne akarj két csatából következtetést levonni.
nincs mindenek felett álló szabály arra nézve, h ha jók az egyéni statjaid, jó lesz a WR-ed is, de azért van összefüggés.
Ha következetesen le tudod sebzeni a HP-d, és top tierként annál is többet, akkor már pozitívan befolyásolod a csatát, ergó jobb az esély a győzelemre.
De Diegho 3500+s WN8a mellett is "csak" 62,5%-s a WR, vagyis ha megszakadsz is vesztesz majd' 40%-ot!
És még neki is vannak hosszabb-rövidebb vereségsorozatai. Vsz nem 20 csata egymás után, mert annál erősebb befolyással bír, de 4-5 vereség egymás után neki se újdonság.röviden: ha jó az egyéni statod, előbb-utóbb javulni fog a WR is, de vesztes csaták és rossz sorozatok mindig lesznek, nemhogy 2, de sokkal több is!
-
rlazol
veterán
válasz jano_77 #108178 üzenetére
janó: az EFF azért jó, mert 2.0 a kill/death arány és van 50 védekezési pont, ezek nagyon súlyosan befolyásolják. Ráadásul a találati arányis elég jó, bár az nem olyan lényeges.
MM sírás (nagyon uncsi): huszonhétszer belinkeltem már, hogy a WG MM mechanizmusa jogvédett és az erről szóló szabadolom a neten elérhető és tanulmányozható. Nem véletlen az, hogy valaki, akinek volt egy jó (WR tekintetében) sorozata, egy ponton túl kifejezetten olyan csapattagokat kap, akik épp rossz sorozatban vannak. Ezzel is próbálja kiegyenlíteni az esélyeket. És bár az egyéb statokat nem nézi (kapacitása se lenne rá) ennek az a következménye, hogy időnként kifejezetten piros, máskor kifejezetten lila csapattársak vagy épp ellenfelek vannak.
A küldiknél én ezt nem tapasztalom. Cserébe azt, h sokszor, amikor MM alapján lenne esélyen (mert van elég SPG/TD...) elcseszem, vagy egyszerűen a csata alakulása miatt nincs rá esélyem. Sokan sírtok, h nem dafke nem rak be alacsony tierbe, ezért nem megy a küldi. Nem csoda, a normál MM-es, nem LT/SPG járműveket az esetek 49,8 +- 3,3 %-ban Top tiernek rakja be és csak 16,2 +-2,2% ban bottom tier!
Arty küldik esetén hasonlóra számíts: bár a csaták 3/4-ében van arty (alacsonyabb tierben kicsit több, magasban kevesebb), de oldalanként 3-3 vagy több arty csak ezen csak 10%-ban, vagyis az összes csaták csak alig 3%-ban lesz 3+ SPG! Tudom, h amikor nem kell, akkor úgy érzed, csak ilyen csatába dob, de gondolj bele, h mennyire másképp éled meg, főleg, ha (pl a jó statod miatt) az artyk (akár csak egy darab, de táras vagy egy FV3404) rád fókuszálnak. És ha mész két kört, ahol a HT-od meglövi az arty, már úgy érzed, h minden artyd ellened tasznek be. Szóval pls sírás off, mert a számok sajnos nem támasztják alá.
Azt se felejtsük el, h ezek már T55A vagy OBJ küldik, ezeket nehéznek szánták, vagyis kevés lehetőséged lesz, és azokat kell kihasználnod. Hajrá!Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
rlazol
veterán
válasz Lipton #108184 üzenetére
gondoltam, h valami ilyesmi lehet a dologban.
én ritkán maradok mozizni, akkor se artyval, így nem láttam személyesen.
Nekem auto aim indicator van fenn, amivel mozgó tankra pont kitörölhetem a valagam, főleg artyval.
Egyetértek, ami beleszámolja a mozgást is, az már nem fair.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Laci50i #108189 üzenetére
először is: Nem.
1000 dobásból már mindenkinél 50% körüli eredmény lesz. 2 változós függvényről beszélsz.... 10 dobásból még lehet, h lesz eltérés.
Lehet, h az egy játékosnak 10 csatából kijön valami, de ha megy 10.ezret, akkor már nem fog eltérni más játékos 10000 csatájától, a nagy számok törvénye elapján.
zárjuk le a vitát:
30000 replay alapján készített statisztika adataival akarsz vitatkozni. A szórást és a szélső értékeket is megtalálod benne.[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz Laci50i #108196 üzenetére
továbbra sem. Ehhez nem kell valszámgenerátor csak egy érme, Kezd el dobálni. kétváltozós függvényről és 1000 kísérletről beszélünk....
A közvéleménykutatási eredmények magyarország 10 millió lakosából 1000- alapján alkotnak véleményt. az mennyi is? 0,01%
külön fejezetben foglalkozom azzal, h mennyire tekinthetőek az eredmények szignifikánsnak és a következtetések reálisnak stb.
nincs kedvem ezen vitatkozni.Szeretném látni annak a bizonyos szélsőséges embernek a replayeit, akinek mondjuk 2000, egymást követő, random, szakasz nélküli csata alapján - állításodnak megfelelően - szignifikánsan eltérnek ettől a kérdéses számai.
Ennyi. Ha ez megvan, akkor léphetünk tovább és kereshetünk okoztai összefüggéseket. Addig csak a szád jár.Mogyesz75: ha beáll az egy dolog, de amikor végig követi a frodulásom, mert átlóben jövők el előtte, és így lő ki? Nem hiszem el, h ezt mod nélkül annyiszor meg lehet csinálni, ahányszor velem megtörténik
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz Laci50i #108196 üzenetére
jah, és még annyi, h szélső értékek természetesen mindig vannak. Ezekre természetesen elvégeztem az előírt kiugró érték vizsgálatot.
A szélső értkeket feltüntettem.
Ha ettől szignfikánsan eltérő replay adatbázisod van, várom érdeklődéssel.
Ha nincs, akkor részemről a téma lezárva.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Laci50i #108207 üzenetére
te véletlenül nem ismersz egy FSB kezdetű nicket?
ugyanaz a stílus, ugyanúgy mosod össze szándékosan a dolgokat.
Jelen esetben az MM-ről beszéltünk és te idekevered az RNG-t.*
Az RNG-ből, megfelelő moddal, ki lehet hozni a maximumot (vagyis h a legjobb időben és szögben lőj), ahogy mások írták is: ilyen mod létezik. Én ezt kérdeztem, innentől tudomásul veszem és ennek tudatában játszom.*Az MM viszont tisztán szerveroldali, így azt nem tudod befolyásolni modokkal. RNG-re csak akkor érdemes statot építeni, ha matematikailag le tudod modellezni benne a modok befolyását - szerintem ez lényegében képtelenség a WG belső és legmélyebb adatai nélkül. Az MM tisztaságát viszont megfelelő replay-adatbázissal lehet ellenőrizni. Ne keverd a kettőt.
-
rlazol
veterán
válasz Laci50i #108231 üzenetére
értem.
a tárgyilagosságod nálam ott maradt, amikor RNG-t keversz bele egy MM vitába. Meg amikor én adatot és bizonyítékot kérek te meg általánosságokkal vágsz vissza.
Egy adathalmazban léteznek szélső értékek - az a dolguk. Kiugró értékek is előfordulhatnak. Az már nehezebb ügy. Egy éve kérem, hazai és nemzetközi fórumokon, h VALAKI adjon nekem egy olyan replay adatbázist, ami kiugró értéknek tekinthető. Még csak a száját járatta eddig mindenki. Én továbbra is várom.[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz Sixkiller6 #108234 üzenetére
mások is panaszkodtak már :s
az spiccnek baromi jó az álcája, sokszor csak az 50 méteres körben vesznek észre, igaz, ez lőtt.
A távolság 130 méter, az ellenfeled kék statos, bizonyára jó a legénysége.
Az első lövésnél 130 méterre voltál tőle és takarta egy fa és egy bokor (ahogy én nézem, a fa törzse nem játszik a szögellés miatt).
Az első lövés (ami track+motor) 1131-nél emiatt szerintem tiszta.
Az érdekes a második lövés (ami pattant). Itt már a fa törzse alatt láthatnád a spicced, viszont itt van egy bokor köztetek. Mivel a spicc nem a bokor direkt a mögött van, hanem attól bizonyos távolságra, vsz az blokkolta a lövés láthatóságát (15 m-re lévő bokor esetén a tüzelés hatása jelentősen csökken a spotolódásra), mert mihelyt addig elfarolsz, h a bokor nincs köztetek, felvillan. (lásd a képen).erre tudok gondolni, de én is azt vártam volna, h felbukkan. :s
amúgy miért nem mentél rá, amikor töltött, miután kilőtted az artyt?
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
ez a tegnapi napom.
már rettegek a mától...
-
rlazol
veterán
válasz Sixkiller6 #108263 üzenetére
sixkiller6 - nekem épp ma lett meg, óriási szerencsével (4 arty el Halluf-on, alulról indulva, a keleti (7-8-9-0) oszlopokban lényegében az ellenfélnél lényegében csak a 4 arty volt. Ők meg szerencsére most nem mákolták be a kilövésem, bár sérültem). A következő csatában 2x kigyújtottam egy Caerne-t, de sajnos nem az a küldi volt aktív...
-
rlazol
veterán
válasz lacibacsi #108290 üzenetére
A küldikhez én azt csinálom, h egy adott típussal megyek. Pl T37/spicc vagy Dicker/Rhm. Ha kilövik az egyiket, megyek a másikkal. Ez a stílus miatt is jó, de kb egy hét alatt végigmentem így LT6-tól az összes T28 light küldin. Mert ha eleget mész, akkor beadja a megfelelő szitut. A 3 artyt vagy a megfelelő pályát stb. A lényeg, h akkor a küldire alkalmas tankban ülj.
Hiába rak prokhorovkára, ha épp TD-vel mész. Hiába van 3 arty, ha neavyvel vagy.
Ha viszont folyamatosan LT-tal mész, akkor amikor beadja, akkor ténylegesen lesz esélyed.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Grillo #108306 üzenetére
A tiger I jobban mozog, de a Tiger (P) frontpáncélja elég troll. Aki tudja, hol kell lőni, annak nem ügy, de sokakat meglep. Ezzel együtt egyik se front harcos. Ami a folytatást illeti, Az aladár nem egy nagy szám, a Béla nagyon jó a pattintós küldikhez, az egeret nem ismerem. A kiránytigrist az ágyúja teszi nagyon jóvá, az E75 szódával elmegy. Az e100 sokak szerint az egyik legjobb 10es heavy, nekem még szűzen áll a garázsban...
Végeredményképp a Tiger I vonal egy kicsit mozgósabb, a másik ágon kicsit több a páncél, kinek mi a stílusa, nekem a heavyk annyira nem fekszenek, h egyiket is a másik elé helyezzem.a küldinél az acélnővérek miatt érdemes csajos tankokat kialakítani, vagyis olyat, amiben csak csajok ülnek. Hogy megvárod, amíg összejön egy kupac és egyszerre beletszed vagy fokozatosan cseréled le, amíg kész nincs, az tőled függ. Ha van sok vonal, amit húzol, akkor érdemes várni és egyszerre indulni meg az adott iránmyba, amikor az összes szükséges megvan, ha kevés tankod van akkor lehet jó a fokozatos megoldás.
-
rlazol
veterán
válasz tween #108311 üzenetére
tween: úgy érzem, nem érezted át a hsz-em lényegét: akkor van a legjobb esélyed elkapni egy nehéz küldetés teljesítésével kecsegtető felállást, ha csak és kizárólag az adott küldetés teljesítéséhez megfelelő tankkal mész. Te az egyik Light küldivel szenvedsz, vagyis vagy csak T49 és megvárod, h visszakapd, ha kilőnek, vagy megveszed az egyik elérhető lightot és felváltva mész velük. Írtad, h 13-90 et vagy Ru-t tudnád megvenni. Egyiket se ismerem, de mindkettő egy T8as light, szerintem vedd meg az egyiket, most úgyis akciós, feküdj rá és hajrá!
h1mpi-t topicgazdának!
jó játékos, 1,5 éve követi a topicot, ismeri és követi a szabályokat, sokat van gép előtt, mindenféle időszakban tud posztolni. persze, ha vállalja.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz h1mpi #108359 üzenetére
h1mpi: én komolyan gondoltam, sry, ha félrement.
pontosan azért, amit mondtál, mert elkövettél egy adag hibát/hülyeséget. sötétpirosból lettél zöld, ez is olyan dolog, ami miatt máshogy látsz egy csomó dolgot, mint azok, akik kéknek/zöldnek születtek. prémtank, anyagiak tekintetében meg igenis jól ismered a dörgést, még ha esetleg nem is vagy minden egyes ágnak tanknak a szakértője, de szerintem ez nem is kell, h egy topikgazdának feltétlen tulajdonsága legyen. ezzel együtt tiszteletben tartom az álláspontot és......mindenkitől sry,h flame-t, indulatot generáltam...
-
rlazol
veterán
válasz vgabri1 #108394 üzenetére
mondod mindezt úgy, h bár te is az elején jelezted(#1; #2), h javulnod kéne még sokat, az összes szakmai (#1; #2; #3 és nem szakmai (#) kérdéseidre mindig korrekt válaszokat kaptál...
Egyetlen, költői jellegű kérdésed maradt válasz nélkül, de azért se szólt be senki.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz .:Kristian:. #108399 üzenetére
.ristian:. : Nashorn. Onnantól, h megvan a nagy ágyú elég élvezetes vele a játék, ha a sniper stílus bejön. Amúgy meg szoktak időnként lenni olyan küldik, amikkel prémtankot lehet nyerni, pl a nyáron volt a Dicker Max-ért.
-
rlazol
veterán
válasz nyunyu #108414 üzenetére
nyunyu: Abban igazad van, h papír, de még nekem is sikerült vele 800as átlagsebzést elérnem, és emlékeim szerint jól keresett még gyengébb csatákon is.
tween: a lightokba nagyon kell a jó legénység, ha lehet, olyat válassz párnak, amibe tudsz legalább egy 6. érzéket rakni.
-
rlazol
veterán
válasz Midway #108440 üzenetére
aprópénz? megveszik mondjuk havi 10.000-en (haha) havi 3000-ért az 300millió/hó... cc 1 millió euró/hó. És nem hiszem, h 10.000 az a 10.000 egy 200miliós játékosállománnyal, csúcsidőben 200k online játékossal.
szerk.: sry, az nem 300m hanem 30millió (sok volt a sör mára ). Akkor se aprópénz
A magam részéről azért veszek prémiumot, mert drága az időm. havi átlagban kb 30 órát töltök a játékkal (minimum). Prém nélkül játszva ugyannyi XP-t 45 óra alatt érnék el. Ezt a plussz 15 órát kiválthatom 3000 ft-tal, óránként 200 ft nekem belefér és megér.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz kchryss #108446 üzenetére
és vajon hány aktív játékos van?
ez alapján 2014 tavaszán 9.1 millió volt.
"There's World of Tanks, which has a monthly active user base of around 9.1 million and makes $4.51 per month per user."ha a 9.1 milliót vesszük alapul, annak 20%-a 1,8m, vagyis 18millió euró per hó (5,6milliárd Ft) csak a prémiumból (10E/hó). jó kis aprópénz.
-
rlazol
veterán
válasz Midway #108449 üzenetére
kiadás? hát passz. Biztos van jópár alkalmazott (wiwki szerint 4000+), számoljunk 2000 E/hó átlagfizuval (sokan fehéroroszban, takarítók, karbantartók többen vannak mint a vezető fejlesztők) az 8 millió E fizura/hó. maradt havi 10 millió E az irodaköltségekre, rezsire, szerverfejlesztésre. Ja, meg az egyéb bevételek... Nekem kissé elégnek tűnik, és továbbra is csak 20%-os aránnyal számoltam.
h1mpi: jó terv.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz kchryss #108466 üzenetére
van igazság abban, amit mondasz.
a másik oldal viszont az, h épp ezek a kisiskolások azok, akik prémet, prémtankot kérnek ajándékba, és, ahogy látjuk a sötétpiros prémtankok tömegét, részben meg is kapják.
Gyenge játékos pedig nem csak kisgyerek van, hanem bőven elég "csak élvezetből játszó" felnőtt is, aki simán megveszi a prémet, prémtankot, ha olyan kedve van.igazságot csak a WG tud.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz Frogged #108472 üzenetére
ha most megnézel egy hasonló listát, toronymagasan a WG-é a legnagyobb bevétel, és a legnagyobb, egy regisztrált játékosra eső bevétel is.
Itt is megveheted amúgy az összes tankot (aranyat veszel, abból free XP-t meg kreditet meg garázshelyet), csak nem érdemes, nem tudom, a LOLban érdemes-e. Itt pont az a kihívás és a motiváció, h haladsz a fejlesztéssel és van többszáz tank, amit kifejéleszthetsz, kimaxolhatsz.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
replay
jesszusom, mekkora istenbarmai vannak. A chi-ri egy dolog, de utána, h 3 arty, 2 MT és egy Tiger I nem bírt egy magányos M10-et hidegre tenni, az vicc. Jó, később megjött az OI Exp is, de nem vele voltak többnyire elfoglalva...
Ha tudom, h ez mind ott van, nem megyek be oda, de mire észrevettem már késő volt. Azt hittem, a 2 low tier MT összesen 600 hp-val, 100 alatti alfával, azokat kiszedem, aztán előcsalogatom az artykat. De ez mind ott volt egy helyen, megspékelve egy tigrissel. Aki szerencsére HEvel lövöldözött.
aztán 110es hp-n már nem akartam az OI és a KV2 ellen vitézkedni...imádom ezt a tankot, de nem erre való.
-
rlazol
veterán
válasz joergie #108678 üzenetére
2.7-es töltésidőnél a Bia 0,135 sec + pótellátmány...
nem lehet, h neki még nem volt meg a nagy ágyúja? a kisebbek gyorsabban töltenek.Szerk.: Enzolord-nak igaza van, a Spiccnél is tapasztalom, hogy a 3.0 sec a két skuló között állandó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest