- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz Toby888 #40674 üzenetére
Először telapíteni a régebbi windowst majd az újabbat. A régebi nem ismeri az újabbat ezért nem működik együtt vele. Állítólag az újak mindig felvannak készítve a régivel való együtt működésre.
Valami boot buherával állítólag utólag is megoldható.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Nem tudom mi van a helyi Digivel, Sokszor semmi nem jön be de csatlakozni is nehezen akar néha. Gyanúba keveredett a router miatta. Kiiktattam de közvetlen kapcsolattal sem jó többnyire. Bankolni kellett volna de csak az origó és a google volt általában elérhető. Kínomba már gépet is cseréltem de most is vagy megy vagy nem.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Megnézted a Win 10 kompatibilitását a gépnek? Processzor: 1 GHz vagy magasabb PAE, NX és SSE funkciókkal
A Windows 10 futtatásához tehát szükségünk van ezekre, különben nem fog menni.[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Érdekes. A QC500 masina 10/100/1000 hálózati sebességet tud. ha routeren keresztül csatlakozom akkor 1000. Ha közvetlen a gépbe megy a kábel akkor csak 100. Realtek debug mindent rendbentalált.
-
raidx
őstag
válasz Rimuru #40817 üzenetére
Igen, mindaddig még a nemhasznált területekről van szó. Rendszerparticiot piszkálni Windows alól nem célszerű. Külső programok kilépnek és újra indulnak Win nélkül vagy eleve külső eszközről bootolnak. XP előtti Wineknek volt egy csomó része ami a lemezen helyhez volt kötve. Ha az onnan elmozdult lehetett újratelepíteni. Nekem omlott össze Win 7 azért megy egy pici részt hozzá csatoltam a rendszerpertícióhoz ahol egyébként bőven volt hely (Win7 lemezkezelő). Rendszervisszaállítás és külső program hibátlanul megoldotta.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Itt az eszköz letöltése választás esetén letudod tölteni a gépednek megfelelő mediacreationtools programot amivel tudsz ISO-t letölteni. Azért érdemes mindig letölteni az MCT progit mert a legfrissebb a legfrisseb Win 10 buildot tölti le. H a a géped nem tudja az UEFI-t akkor akár a progival is elkészítettheted a telépítőt. Ha Efis bootot akarsz akkor jobb a Rufusz nevű kis program. De akkor ISO-t kell kérni az MCT-től. Figyelj oda, hogy Home vagy Pro jár neked és 32 vagy 64 bites. Ha a régi rendszered Home volt a Prot nem tudod aktiválni a kulcsoddal. Pro esetén a Home-t igen de nem célszerű lebutítani a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz King Unique #40866 üzenetére
Recovery-t a windows csinál magának. Legalábbis GPT esetén. Menteni meg olyan HDD-re célszerű ami nincs állandóan a gépbe, ahogy írtad is.
-
raidx
őstag
válasz mefistofeles #40930 üzenetére
Majd ha fizettél érte. Napokba próbáltuk de semmit nem telepített hál istennek mert annyi mindent felsorolt, hogy tizedére ha van a gépnek szüksége. Amúgy csak a vásárlást ajánlgatta. Szomszéd gyerek mindég bűvészkedik én meg nem győzöm a gépét rendbetenni.
Ami ingyenesen tényleg működik az az IOBIT Driverboostere csak a fréé egyenként és lassan csinálja.
Van egy HP Scenner és 2 TV kártya ami már Win 7 drivert sem kapott 64 bites meg akkoriba még csak álom volt. Ugyan 32 bites Win 7 alatt sikerült életrekelteni őket de nem hozták már az elvárásokat. Vagyis sok minden funkció nem működött náluk.
-
raidx
őstag
válasz Viktor77 #41007 üzenetére
Már abból is van kétfajta. Az Ublock Origin ami még nem adta be a derekát.
Az Opera 38 már beépítve tartalmaz reklámblokkolót csak még nem tanítható ezért kell az uB is.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Az utóbbi időben rengeteg gond van a rendszeremmel. A frontpanel USB-k csak úgy működnek, ha Win alatt berakom a pendrivot és reboot. Különben nem látja vagy 0-ásnak látja a kapacitást.
Megkértek, csináljak már egy telepítő pent. Letöltöm a MCT- progit és ahányszor elindítom annyi kékhalál. Hét elején még működött rendesen.
Elakarom távolítani a Win old mappát. Nagyon lassan halad majd kiírja, a maradékot reboot utánn. Mivel rendszerképbe feleslegesnek tartom az old mappát legyen restart. Igen sokáig dolgozik, kezdek gyanút fogni. Jogosan mert valamiéert a teljes SSD-t legyalulta. Alig sikerült visszaállítani lemezképből a rendszert.
11 hónapig megelédedetten használtam a Win 10-et. A 12. hónapba viszont szívtam annyit, hogy erősen gondolkodom a Win 7-re visszaálláson.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz cvalda #41139 üzenetére
Ha még hozzáférsz a nethez töltsd le a mediacreationtools progit az MS-től. Az leszedi neked a megfelelő Win 10-et és ki is írhatod vele DVD-re, vagy lemented ISO-ba. Figyelj oda, hogy 32 vagy 64 bites a géped és Home vagy Pro a mostani Win 7. Annak megfelelően szedd le a programokat.
Fura amit írsz mert a Win7 nagyobb hejet foglal. Az lehet a gond, hogy esetleg GPT particiora akarsz MBR sémát telepíteni. Az nem megy és ahhoz kevés a gyalulás is! Töltsd le a rufusz nevű programot (ingyenes) Ott kiválasztod GPT particios séma UEFI-s gépekhez. Bedugsz egy 8 Gigás vagy nagyobb USB kütyüt betallózod az ISO fájlt és indítod a műveletet. Rufus ha végzett indulhat a telepítés. Ha több vinyó van a gépedbe érdemes lehúzni őket, csak a rendszeré maradjon. Telepítőbe válaszd a tiszta telepítést majd töröld a régi rendszerparticiokat és az üres helyet válaszd célnak. A többit a telepítő elintézi. Ja kulcsnak a hetesed kulcsát add meg. Remélljük az megvan. Ha nincs olyanod sajnos marad a frissítés de ott is választhatod, hogy ne mentsen semmit. Ebben az esetben átugrod a kulcskérést. Azthiszem "Nincs kulcsom" az opcioó.
Sok sikert!
-
raidx
őstag
válasz GEPESZ66 #41316 üzenetére
Új telepítéskor a win sokszor megkavarja a betűket. Jobb klikk a startmenűn, lemezkezelés majd szintén jobb klikk a modosítandó meghajtón, meghajtó betűjel és elérési út módosítása. Itt kiválasztod a neked tetsző betűt és OK. Figyelmeztetés jön amit figyelmen kívül kell hagyni. Persze, ha a "C"-t nevezed át akkor Igaz a figyelmeztetés!
-
raidx
őstag
Az Opera böngészőm úgy döntött, hogy kitörli az összes telepített kiegészítőt. Sikerült egy kivételével mind visszarakni. A Cokie macera eltüntetőt valahol kaptam de most nem találom. Valaki tudna segíteni? Negyon idegesítő ez az eu hüjeség!
-
raidx
őstag
válasz geckowize #41405 üzenetére
Álltalába ott maradnak a régi jogosultság beállítások ami már nem minden pontban igaz.
Szokott maradni valami a mi most egy számcsoport. Ez legtöbbször a lemeztulajdonos és a már nem létező felhasználó. Felveszed magad és utánna törlöd a rosszakat.
-
raidx
őstag
válasz Roxkex #41408 üzenetére
Csak a kikapcsolás segít. A Win mikor nem használod a gépet elkezd rendezgetni. Ami progit gyakrabban használsz azt átrendezi a HDD gyorsabb elérésű részére, hogy legközelebb gyorsabban tudja indítani. Amint használni kezded a gépet azonnal abba is hagyja így nehéz fülöncsípni. Egy idő utánn beáll a házirend. Megtanulja és átpakolja a kedvenceidet. Persze, ha a szokásaid gyakran változnak elölről kezdődik minden.
-
raidx
őstag
válasz istvankeresz #41437 üzenetére
Nekem nincs olyan lehetőségem Pro alatt. Csak BIOS/UEFI.be kapcsolható. Ha ki van kapcsolva időnként akkor is elmolyol. Legtöbbször gyorsan leáll és gyorsan indul. Ilyen molyolások utánn a kikapcsolt cuccok egy része vissza van kapcsolva a következő induláskor.
-
raidx
őstag
válasz smallmer #41439 üzenetére
Az MCT-nél a frissítést választod vagy letöltöd a z ISO-t és Win alól indítod a setupot. Előfordulhat, hogy egy két drivert manuálisan kell felrakni és egy két progit újra kell telepíteni. Álltalában régebbi gép és programok esetén.
-
raidx
őstag
válasz alfiboy #41453 üzenetére
Az office több funkcióját nem kértem telepítéskor de a frissítéseik azért jönnek. Régen próbátam drasztikusabb beavatkozásal megállítani a felesleget. Office újratelepítése lett a váge
-
raidx
őstag
válasz VeryByte #41489 üzenetére
Vindows 7-el csináltunk olyat, hogy ötösével telepítettük az új gépeket lemezképbből. A sysprep akkor kell ha nem egyforma a hardver vagy belakott gépet clónoznál. Egy gépre felraktuk, lefrissítettük lemezkép létrehozása és 5 példányba lemezreírása majd az új gépekre onnan visszaállítás. 4 gépbe nagyobb HDD volt. Ott kellett utólag korrigálni a méreteket.
-
raidx
őstag
Ha például alaplapot cserélsz ami más tipus mint az elődje volt. Bár a fene tudja?
Nekem egy Kabinis gépre került anno a Win 10. 2 hónap után alaplapcsere (AM1-es platform) +ssd és megmareat az aktiváltság. Igaz mind két lap AMD Asrock, csak a Kabini 2 magos az AM1 4 magos.
-
raidx
őstag
-
raidx
őstag
válasz VoidXs #41595 üzenetére
Nekem meg leszedi újabban a Win a Realtek HD drivert. Ritkásan szoktam használni az 5.1-es szettet de mostanába drivert kell telepíteni hozzá először mert a Win eltakarítja valamiért. Ha meg engedélyezem BIOS-ba az USB 3-at teljesen meggárgyul. Bsod memóriára, VGA-ra, hálókártyára szinte óránként. Ez a hülyeségrakás a TH2 óta van. Addig semmi gondom nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz notika77 #41891 üzenetére
Elméletileg ki lehet őket kapcsolni de nem akarnak szót fogadni. Ma nem szerettem volna, ha valami frissítés megzavarja a munkám, háromszor tiltottam le a frissítéseket és még is neki látott. Szerencsére már akkorra végeztem.Amúgy jóváhagyás kell a letöltéshez de azt sem mindég tartja be.
Ha az áruházat nem ölöd le. az appok vissza is rakhatók. A linken azt is írják a vége felé, hogyan.
-
raidx
őstag
Érdekes!
Megakartam nézni a tegnapi frissítést és közli a rendszer, még nincs telepítve frissítés. Pedig még az Offichoz is jött jó adag. Aida sem lát frissítéseket.
-
raidx
őstag
válasz netpeti98 #41952 üzenetére
Eszköz kiválasztása. Particios séma és célrendszer kiválasztása, Fájlrendszer. (Ha GPT-s UEFI-t akarunk akkor Fat 32 kell!) ISO képfájl kiválasztása. Nekem az MCT-vel még nem sikerült a GPT-s telepítés. MMBR UEFI-t még nem próbáltam.
-
raidx
őstag
Furcsa.
Vettem egy Tp-Link Wr1043ND V2-es routert papírforma szerint ami valójában egy V3-as. Csodálkoztam is, hogy van benne IPV6 lehetőség mert tudtommal az a V2-be nincs. a wifi elvileg csak bg lenne 300-al de tudja a 450-et bgn. Mindezt akciósan 12490 Ft.-ért
-
raidx
őstag
válasz kromatika #41969 üzenetére
A 8.1 összes frissítése telepítve van? Addig nem megy a 10-re frissítés. Ha nem gond a tiszta telepítés és tudod a 8.1 kódját érdemes MCT-vel leszedni egy telepítőt és tiszta lappal indulni.
-
raidx
őstag
válasz tordaitibi #41972 üzenetére
Igen cserélhatő. Nekem is porosodik pár kütyü mióta 64 bitre váltottam.
-
raidx
őstag
válasz gigabytman #41986 üzenetére
Win 10 jobban szereti a GPT-t. Igaz, eredetileg a nagy kapacitású HDD-k miatt jött létre, mert megszűnik a partició és könyvtár korlát. De A WIn 10 jobban érzi magát GPT-n ha kissebb is a kapacitás. Annó kipróbáltam a 8-ast de nekem nem jött be. Vissza akartam tenni a hetest és szívtam nagyot mert ezt kaptam, hogy a Windows erre a meghajtóra nem telpíthető. Végül rájöttem, a 8-as GPT-t csinált én meg MBR-be akartam telepíteni (ahogy volt).
-
raidx
őstag
válasz gigabytman #41988 üzenetére
Először a Win 7-et telepítsd fel a megfelelő helyre majd mehet a 10-es. Az újak felismerik a régit a régik viszont nem ismerik az újat. Anno XP Win7 szépen elvolt és bootoláskor lehetett választani, mi induljon. Alapból az XP indult, ha nem volt más választás. Gondolom, ezt a Win 10 is tudja.
-
raidx
őstag
Ha megvannak a régi kulcsok inkább tiszta telepítést mert gyorsabb. Ha nincsenek kulcsok akkor frissítés és ott is lehet választani, ne őrizzen meg semmit a régi rendszerből. Mindenképpen célszerű letölteni a media creation tools progit és azzal leszedni a legfrissebb isonak valót. A régi MCT régi állapotot szed le és utánna jönnek a frissítések ami kicsit nyűgös. Pláne ha már dolgoznának a gépen.
-
raidx
őstag
Még a hiba is amibe beleestél. Próbáld meg netkapcsolat nélkül, ha csak a gépen is nem eltárolt valamit, addig míg nethez nem jut nem tudja a multat.. Ha frissítés akkor lehet választani, hogy megmaradjanak a régi cuccok vagy nem. Nem az MTC-től függ.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest