Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz november #133962 üzenetére

    1. Alapesetben a jelenleg aktuális legújabbat (20H2) javasolt telepíteni, meg a 1909-es verzióról amúgy is váltani kellene újabbra a támogatás megszűnése miatt.

    2. Alapesetben igen, adott és javasolt MCT-vel kreálni a telepítési adathordozót pendrive-ra, de lehet akár egyéb módon is, lásd a linkelt útmutatót.

    3. Igen, a telepítésnél (az adatok lementése után) alapesetben teljesen törölni kell a célmeghajtót, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább, + ha támogatja a laptop akkor célszerű tudatosan UEFI szerint telepíteni. Meg esetedben akkor, ha a gyári recovery partícióra már biztosan nincsen szükséged egy későbbi gyári alapállapotba állításhoz (bővebben), stb.

    4. + Még mielőtt kérdés lenne, nem, gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopnál, vagyis UEFI OEM Key esetén nem kell az újratelepítésnél a termékkulcsot újra megadni, automatikusan a licencnek megfelelő kiadás (Pro) kerül kiválasztásra és telepítésre, ami később automatikusan aktiválódni fog aktív internetkapcsolatnál. Ha gyárilag W7/8.X rendszerrel volt előtelepítve a laptop, de már megvan W10-nél a digitális licenc, akkor szintén nem kell a Pro kiadás újratelepítésénél újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is leír az aktiválásnál.

    5. A standard clean install 0-ról történő újratelepítés, amit szvsz csak indokolt esetben javasolt elvégezni. Viszont ha nincsen nagy gond és csak a javítás a cél lehetőleg a személyes fájlok és a telepített programok megtartásával, akkor adott a repair install lehetősége. Ha csak a személyes fájlok megtartása a cél, akkor pedig az alaphelyzetbe állítás is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák