- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schaf
tag
válasz snowdog #4451 üzenetére
Amint az a figyelmesen olvasónak feltűnt, többesszámot használtam, ergo semmi személyeskedés nem volt benne.
Másrészt olvass vissza hogy ment itt az uszítás, a mocskolódás, stb anno. Most hol a sok nagy arcú?Szánalmas egy népség komolyan... beregisztrálnak 3-4-5-10 nicket és vinnyognak, amikor meg fordul a szél, akkor eltűnnek. nem csak erről a fórumról.. másikról is.
Apropó.. a "nincs más témátok csak a warez" kijelentéssel nem akarsz vitatkozni? esetleg érdemibb lenne... jahh.. azzal nem tudsz... bocs. Elfelejtettem.
[ Szerkesztve ]
"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."
-
Schaf
tag
válasz snowdog #4453 üzenetére
Beszélgessünk a Wayteq N800-ról. Van valakinek tapasztalata az IE-vel és a PocketOffice alkalmazásokkal? Mennek rendesen?
OFF
Továbbra sem érvelsz velem ellentétben, hanem durcásan fújod a magadét.
ON[ Szerkesztve ]
-
plajos
aktív tag
válasz snowdog #4453 üzenetére
Mi a francnak válaszoltok neki! Negligálni kell, aztán majd elsunnyog.
Moderátor, Házigazda urak idézek Schaf úr ? hozzászólásaiból:
"De a fajtátok is érdekes"
"Szánalmas egy népség komolyan"
Nem gondoljátok, hogy lenne mit tennetek, vagy továbbra is tűritek, hogy egyesek "fajtázzanak"
itt a fórumon, sértegessék a többi hozzászólót? -
Bog
HÁZIGAZDA
Mint talán feltűnt, Schaf-ot többször figyelmeztettem. De talán az is feltűnt, hogy a kiváló ellentábor prominensei ennél vastagon cifrábbakat engedtek meg maguknak, pusztán azért, mert Schaf olyan állításokat fogalmazott meg a WayteQ piaci bevezetésével kapcsolatban, ami érdekes módon a céggel elvileg semmiféle üzleti kapcsolatban nem álló felhasználók számára mélyen bántó volt (hogy miért, azt én nem értem), a végén pedig kiderült, hogy Schafnak véletlenül baromira igaza volt. Ekkor - más opció nem lévén - ráfogjuk, hogy szétrombolta a topikot, ami akár igaz is lehetne, ha nem ti aszisztáltátok volna végig az egészet ügyesen.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
DM43
őstag
"Schafnak véletlenül baromira igaza volt"
Miben is? Artisjus ügyben eddig nem (legalábbis egyértelműen nem derült ki), WinCE6 ügyben eddig nem, ROM ügyben eddig nem - akkor miben? Abban hogy ő az okos, a mindent tudó, a mindannyiunk felett álló? Nem hiszem.
Egy viszont sikerült neki: sikerült szétvernie ezt a topicot (mint ahogy annyi mást már az életében) - ebben szakember.
(Schaf pajtás! Küldheted az újabb fenyegetőző e-mailt ! Ott végzi, ahol a többi: kuka)
[ Szerkesztve ]
-
Schaf
tag
A következő cikk megjelenéséig nem kívánok asszisztálni a hangulatkeltésedhez DM. Viszont meglátjuk akkor is ilyen nagy lesz-e a mellény. (készül már... és van ahol egy már meg is jelent. )
De valaki az érdemi,készüléket érintő kérdéseimre is válaszolna esetleg??
-
Bog
HÁZIGAZDA
Az Artisjus hivatalos állásfoglalása ismert. Az is, hogy felszólítják a WayteQ importőrt az elmaradás pótlására.
A WinCE ROM-okkal kapcsolatban javallom, hogy a júzerek csekkolják ezt itt.Fentiektől függetlenül arra egyikőtök sem bírt semmit sem reagálni, hogy miért fáj itt akármelyik végfelhasználónak, hogy Schaf a WayteQ importőrrel szemben felhozott vádpontokat? Nektek ehhez elvileg semmi közötök, élvezzétek vidáman a gépeteket, örüljetek, hogy olcsó volt, satöbbi. Ehhez képest mindenki úgy háborodott volna fel, mintha ő szarta volna a WayteQ céget.
Egy fórumot nem egy ember ver szét.
-
Vandor76
tag
Lehet beszélgetni az Artisjus témáról is, hiszen aki még nem vett PNA-t (lásd pölö én) azt esetleg érdekelheti hogy 1-2 hónap múlva mondjuk mennyivel fognak többe kerülni ezek a cuccok. Azt tudja valaki, hogy mennyi a 2GB belső memória díja? A fentebb belinkelt cikk valami 2000 Ft körüli összeget említ. Ezt a kereskedő fizeti ki és teszi rá az eszköz nettó árára, vagy a vásárlóval fizettetik ki és így bruttóban értendő?
@Schaf : nem kötekedésképpen, de ez az x820-as topicja, itt inkább ne beszélgessünk az N800-ról. Arra van külön topic : [link]
<< "A játékos a látható lézer szállal rendelkezik, ezért ne nézze egyenesen a játékos" - koreai DVD-lejátszó dobozáról >>
-
Schaf
tag
Pontosítsunk.. sokan hoztak fel vádpontokat, én csokorba gyűjtöttem őket.
Snowdog Wayteq fórumot üzemeltet, érthető a hozzáállása, DM és a többi warezhuszáré is. A hirtelen bereggelt, azóta meg nem szólaló usereké már kevésbé.
A PDAPlus cikket meg szerintem nekik hiába linkeled, mert fogalmuk nincs mit kell benne nézni és hol... mindenesetre nekem sokat mond a Microsoft hivatalos válasza egy kolléga feltett kérdésére: "its illegal"
ÉS MÉG MIELŐTT... valaki azt gondolná, hogy bármelyik ügyben is szándékosan vétkesnek tartom a Wayteq Europe-t, szeretném leszögezni, hogy nem így van. Egyszerűen hasonlóan a többi importőrhöz fogalmuk nincs róla néha mit ad el nekik a kínai... ahogy anno a cikkben írtam: Csak occcsóóó legyen!
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz snowdog #4462 üzenetére
Ha arra célzol, hogy ki kellett volna tiltani, törölni, likvidálni, deriválni, nullával osztani, satöbbi, akkor sajnos széttárom a kezem. Vannak alapelvek, amelyek a moderációt vezérlik, s ennek maximum a határáig ment el Schaf, többen viszont simán átlépték. Ennek ellenére senkit sem dobáltam ki.
Hozzáteszem, hogy ahogyan Schafnak megvolt a lehetősége, hogy hozzászóljon, úgy megvan ugyanerre a WayteQ-nek is, s láttunk itt követendő példát: Bence például nem sokat habozott a Speedshop nevében, hogy reagáljon a történtekre. Ez egy publikus fórum, mindenki beírhat. Van, aki él ezzel, van, aki nem. Hogy miért nem, arra vannak elméletek...
Ez egy 4 és fél ezres hozzászólásszámú fórum. Eleinte még a warezre sem ugrottunk, azt csináltatok, amit csak akartatok. Odáig minden happy volt, amíg
1. Ki nem jelentettük, hogy iGO-nak nincs itt helye
2. Schaf nem fogalmazta meg kételyeitAz első esettel nem tudok mit kezdeni, törvények vannak, pont.
A második esetben ti ugrottatok neki egy emberként, mit képzel, mit vádaskodik, csak az a baj, hogy ő komolyan gondolta, és megtette a szükséges lépéseket.Most meg nektek fáj, ez nekem kissé fura.
-
Schaf
tag
válasz Vandor76 #4463 üzenetére
Nem hiszem, hogy a Wayteq X820 készülék megvásárlási kedvét plusz 1920,-Ft annyira befolyásolná. Ettől még a készülék hardveresen jó, sok dolgot tud és a vásárló szempontjából elvileg semmiféle hátrányt nem okoz (leszámítva, hogy itt-ott a spórolás miatt buherálni kell, ami ugye megint csak nem legális tevékenység)
Más kérdés az elmaradt díjak és azok esetleges behajtása visszamenőleg. A törvény szerint ezt a kereskedővel is meg fogják fizettetni az eladott készletek után, ha az importőr kötelezett lenne, de valamilyen okból nem behajtható rajta. Azaz azok a kereskedők, akik ezt a készüléket 1500-2000Ft árréssel árulták, mondjuk úgy "nem nyernek" a bulin semmit.
Az tény, hogy vannak importőrök, akik emiatt a díj miatt (mivel ők konkrétan a készülék prototípusra kértek véleményt) nem hoztak ilyen belső storgae memóriával szerelt készüléket. Másrészt a navigációval szállított készülékek esetében nem is nagyon szükséges, hiszen az nem MP3-4 lejátszó, hanem navigációs eszköz. Lásd pl TomTom.
Tulajdonképpen az Artisjus díj miatt annyi változás lesz (ha lesz), hogy nem 20.000Ft, hanem 22.000Ft lesz a készülék... Éppen ezért nem is kellett volna ezt túl ragozni, de valakinek az volt az érdeke, hogy a szakmai újságírókat felheccelve rákényszerítsék az Artisjus-t a lépésre. Nekem biztos nem volt érdekem... és a WinCE témát sem véletlen jegeljük napok óta...
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Snowdog Wayteq fórumot üzemeltet, érthető a hozzáállása,...
Ez annak ellenére is igaz, hogy (már) nincs Wayteq gépem. Mikor még volt nagyon elégedett voltam vele. X820 pedig soha nem is volt. Ez lehet az indoka a hozzáállásomnak. A te hozzászólásaidban egyetlen hasznos tanácsot sem találtam. Mikor korábban megkértelek válaszolj pár konkrét kérdésre, nem meglepően az volt a válaszod, forduljanak a kereskedőhöz.
Az összes gépemet üzletben vettem, legálisan, törvénytisztelő polgárként az ÁFÁ-t is megfizettem utánuk. A többi meg nem rám tartozik. Nem is érdekel. Ez legyen a kereskedők, meg mindenféle jogvédők belügye. Én csak egy egyszerű vásárló, felhasználó vagyok.
És továbbra is azt gondolom, akik ezt a topikot választják/választották, azok a gép miatt, és nem a jogi hercehurcák miatt jelentek itt meg.
"Most meg nektek fáj, ez nekem kissé fura."
Bog! Nekem nem fáj, mert semmi közöm hozzá, nem vagyok benne érdekelt, sem érintett. Ahogy tette, azt tartom undorítónak (a stílusa mellett). Ezt a mindenkit feljelentek stílust utálom. Megjegyzem mindezt, ha annyira komolyan gondolta, megtehette volna akkor is, ha itt nem veri a tamtamot. Neki viszont a hírverés, a nagy nyilvánosság kellett. És ehhez kapott itt támogatást. Részemről ennyi, többet nem kívánok vele foglalkozni. Legfeljebb nem látogatom tovább ezt a topikot. Mint írtam, úgysem vagyok benne érintett.
[ Szerkesztve ]
-
Schaf
tag
válasz snowdog #4467 üzenetére
Teljes mértékben egyetértünk!!
Akkor ezentúl minden a gépet érintő illegális kérdést és usert automatikusan törölni lehet innen. Ugye? Gondolom akkor ez is evidens.
Tehát nem lehet i-GO, IE, MédiaPlayer, stb a téma.... Mivel ez a készülék ezeket legálisan NEM TARTALMAZHATJA.
Ugye?
-
DM43
őstag
A gatyám most telement - de ez legyen az én ügyem. Adnál egy linket is az irományodhoz?
Egyébként az, hogy kell-e jogdíjat fizetni, legális-e a windows, stb. az engem, mint felhasználót, számlával vásárlót baromira nem érdekel. Ezt - legalábbis remélem - majd a megfelelő fórumokon eldöntik, és majd hivatalosan is kapunk rá választ. Ha véletlenül neked lenne igazad, akkor nyilvánosan el fogom ezt én is ismerni. De ha mégsem, akkor vond le te is a következtetéseket.
-
Vandor76
tag
Nem hiszem, hogy a Wayteq X820 készülék megvásárlási kedvét plusz 1920,-Ft annyira befolyásolná.
Ez így van. Még ezzel együtt is egy nagyon versenyképes készülékről beszélünk.
Ami a buherálást illeti, ennek legális vagy illegális voltáról emlékeim szerint már vitatkoztunk egyet egy másik fórumon, most nem kezdeném újra, ott sem tudtuk meggyőzni egymást.A díj utólagos behajtása egy érdekes kérdés. Adott egy forgalmazó (most mindegy, hogy az importőrről, vagy a kiskereskedőről beszélünk) aki szépen elsumákolja az Artisjus díj fizetését (vagy nem tudja hogy kell, de ugye ez nem mentesítő körülmény) és ezzel versenyképesebb a terméke azokkal szemben, akik befizetik.
Ha én most a cikk hatására elrohanok venni egy PNA-t, és egy hónap múlva a kereskedővel visszamenőleg kifizettetik a díjat, akkor vajon szemét voltam-e és megszivattam a kereskedőt, vagy ő volt hülye és lebukott?A szakmai berkekben folyó áskálódásokhoz és egymásnak keresztbe tevésekhez nem nagyon tudok hozzászólni, mert nem mozgok ezen a területen, de nyilván a versenytársak kihasználják a másik hibáit, ez minden piacon így van.
<< "A játékos a látható lézer szállal rendelkezik, ezért ne nézze egyenesen a játékos" - koreai DVD-lejátszó dobozáról >>
-
Schaf
tag
-
Vandor76
tag
Bizony-bizony és ez akár egy hosszabb jogvitába is torkollhat a kiskereskedő és az importőr közt, aminek minden esetben valami olyasmi a következménye, hogy nem lehet kapni az adott készüléket az adott kiskerben.
Ami érdekes ebben a kérdésben az az, hogy ha mondjuk a Wayteq fogja magát és kiszedi a menüből az audio- és videlejátszót, akkor mi van?
Felmásolhatok a belső memóriába zenét és videot, de nem tudom lejátszani. A menüt pedig nem buherálhatom, a WinCE-t nem hozhatom elő (legalábbis szerinted, erről eltér a véleményünk). Akkor most kell jogdíjat fizetni, vagy nem?
Persze még mindig jöhetnek azzal, hogy USB kulcsként használható az eszköz és ugye arra is fizetni kell (ha jól tudom)<< "A játékos a látható lézer szállal rendelkezik, ezért ne nézze egyenesen a játékos" - koreai DVD-lejátszó dobozáról >>
-
Stofl85
tag
A készülékkel együtt a forum is meghalt....... Temetés?
-
törölt tag
Üdv! Én csak azt szeretném jelezni, hogy csatlakozom Snowdog és a többiek által képviselt állásponthoz. Halál a májra! A máj mindenki kénye kedve szerint behelyetesíthető LOL
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Stofl85 #4475 üzenetére
A fórum nem halt, meg !
Egyszerűen egy jó készülék fóruma, amivel kevés a gond, ezért kevés kérdés merül fel a felhasználók részéről.
Azért tegyük hozzá az igazság kedvéért, hogy ez kedves ember, aki megpróbálja mindenféle módon besározni eme készülék forgalmazóját, az nagyon otthon van a témában egy másik készülék kapcsán.
Ha jól emlékszem technikai specifikációs problémák, WinCE matrica hiányok, hamisított WinCE matricák (még ott van a fiókban az a pár száz darab azonos sorszámú matrica?), lopott rom gyanúja.
Azt is tudni kell, hogy egy jogkezelő szervezet nem hatóság! Nincs joga kivetni szerzői jogdíjat olyan berendezésekre, amik a törvényben nem szerepelnek. Próbálkozni természetesen lehet.
A törvényben pedig adathordozók szerepelnek!
"A díjat az üres kép- és hanghordozó gyártója..."
Alapvetően üres CD, DVD, Audio kazetta, Videokazetta amit a régi jogszabály nevesített is. A módosított jogszabály már csak a vastagon kiemelt részt tartalmazza és nem részletezi még a memória kártyát és pendrive-ot sem, de ez már csak értelmezés kérdése, mert a jogszabály nem konkretizálja. A díjat a jogkezelő szervezet határozza meg, ezért természetesnek tartom, hogy igyekszik minden lehetőséget kiaknázni.
Egy PNA készülék nem adathordozó. Nem tudok olyan PNA vagy PDA készülékről ami után ilyen jogdíjat fizetnének.Schaf megpróbálja a cikkében elferdíteni a jogszabályt :
"Ennek eredménye képpen hogy a user számára szabadon hozzáférhető(!!), belső storage memóriával rendelkező multimédiás eszközök is csak Artisjus matricával forgalmazhatóak."
Na ilyenek aztán nincsenek a jogszabályban! Ezzel végülis igyekszik kivenni a feljelentése hatálya alól azokat a készülékeket, amikben nem hozzáférhető a Flash a user számára. Csak tudnám akkor miért van 2 GB tárhely ezekben a készülékekben?A Wayteq oldalakról belinkelt készülék leírások sehol sem tartalmazzák, hogy a belső tárolóhelyre kéne bármit is másolni! Ez megint egy összemosás, egy rosszindulatú csúsztatás, hogy azért van a tárhely, hogy oda MP3-at vagy filmeket kelljen másolni. A multimédiás alkalmazások nagyon szépen működnek SD kártyáról, ami után ugyebár a user megfizeti a szerzői jogdíjat.
A Wayteq helyébe simán bemásolnék egy 1,8 GB-os avit, ami a készülék kezelését taglalja vagy egy ingyenes demót, reklámot és akkor nem lehet belekötni még az ürességbe sem.Sajnálatos, hogy egyesek sárdobálással próbálják magukat az igazság bajnokaként feltüntetni és ezzel másoknak (WayteQ) anyagi és erkölcsi károkat okozni.
Szép magyar mondás: "dögöljön meg a szomszéd tehene is"Még javaslolnám az szerzői jogról szóló törvény 59 § (2) és (3)-as bekezdés tanulmányozását, ami már a szoftverekről szól
ui. a jogviták elkerülése céljából a cikket jelenlegi állapotában lementettem, hogy az esetleges módosítások, átírások ne okozhassanak problémát.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Muhahaha
csendes tag
válasz PLaci58 #4477 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Hiába másolsz fel egy AVI fájlt, ha az letörölhető, és oda más mp3 fájlok másolhatók, amik a készülékkel lejátszhatók, akkor az már jogdíj köteles. A jogszabály tiszta és egyértelmű, csak eddig a jogalkotók nem voltak túl szigorúak ezügyben.
Azért mert eddig még senki sem fizetett, az nem bizonyítéka annak, hogy nem is fog kelleni a jövőben sem... És ettől még senkinek nincs igaza. A cigarettát is sokáig hozták be kishatárokon a keleti végeken, ahogyan az üzemanyagot is. Mostmár nem nagyon lehet, mert megszigorították az ellenőrzést.
A feljelentgetést és a földbe döngölést én sem tartom egyenes módszernek, elvárható tolerancia a forgalmazókkal szemben a hatóságoknak. Nem tartom gerincesnek azonban a júzernek álcázott céges - mundérbecsületét védő - hozzászólásokat sem. Nem attól van valakinek igaza, hogy sokan állnak mellé, sem attól, hogy milyen a hozzászólás stílusa. Az max a kommentelőt minősíti (ez mondjuk most mindkét oldalnak szólna, ha lenne ilyen...)
Mondjuk az már eredmény, hogy a Speedshop a jó oldalra próbál állni, mert korábban ő mindig mindenben próbált az élre törekedni (vagy törtetni), akár törvényes volt az odavezető út akár nem...A Waytekes döntéshozónak is ez kellene hogy legyen a minta, mert senki sem láthatatlan.
Mindenki tudja, hogy a Wayteq termékek miért lettek sikeresek. A taxikban, amiket látok cuccaikat mindegyiken tört igo figyel. Mindig meg is kérdezem már csak úgy kiváncsiságból is a sofört ezügyben. Helyi IT boltossal is beszélgettem szülővárosomban, ő is emiatt tartja ezt a márkát.
De egyébként hát pont ezért van kitalálva az Artisjus (más kérdés hogy az ott befolyt pénzek hová, milyen módon vándorolnak, folynak el sajnos kitudja hová), hogy a ki nem fizetett jogdíjak helyett legyen egy átalánydíjas befizetés...Muhahaha
-
Stofl85
tag
válasz PLaci58 #4477 üzenetére
Szerintem az a készülék nem jó, ami 1 hónap után elromlik. És a fórum halott, hogy ha a kérdésemre a tapasztalatok és lehetőségek helyett azt kapom hogy szerviz. És ki kinek mit mondott....
Meg ki nem fizet kinek miért......
És bizony meg kell állapítani, hogy olcsón jó nem létezik. Az elképzelhető, hogy valaki megelégszik egy gyenge minőségű, megbízhatatlan készülékkel, mert olcsó és jól néz ki. De hogy jó legyen az nem lehetséges. Lehet arról vitatkozni, hogy ár/érték arányban jó-e vagy sem. De hogy jó-e vagy rossz az eldőlt számomra.
De ha valaki ezt felhánytorgatja nekem, akkor javaslom hogy indítsunk egy topikot, melyben azt vitatjuk hogy egy Lada 2107 vagy egy Maybach-e a jobb autó? (Szerintem a Lada, mert ár/értékben jobb. Baromság, igaz?)
Jó lenne ha a készülékről is néha szó lenne.
Elnézést kérek mindenkitől! -
DM43
őstag
válasz Stofl85 #4480 üzenetére
Én elhiszem, hogy el vagy keseredve, de azért mert nálad elromlott, még egyáltalán nem biztos, hogy mind el fog. Nyilván minél több készüléket adnak el, abszolút értékben annál több el is fog romlani. De százalékos arányban a Wayteq biztos ver több más gyártót.
Láttam én már ennél sokkal drágább (azt nem mondom, hogy nevesebb) készüléket is szervizben. Például a Samsung szerviz is tele van Omniákkal, pedig azokról csak jót lehet hallani.
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Muhahaha #4478 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy egyszerű a dolog
A jogászok dolga!
A jogszabályt elolvastam, abban nincs semmi, ami ilyen készülékekre vonatkozna.
A jogszabály alapvetően a szerzői jogot védi és nem egyes jogvédő szervezetek bevételét biztosítja. A jogszabály pl. jogdíj fizetést követel a fénymásolók után, mert lehet velük könyvet is másolni. Ezzel akkor megengedi, hogy bárki fénymásolhassa a könyveket?Egy bekezdés foglalkozik az üres adathordozókkal. Véleményem szerint egy PNA nem adathordozó, nem azért veszik meg az emberek. A belső Flash a működéséhez kell. Hogy ebből mennyi a szabad rész, az már más kérdés. Ezen az alapon szinte minden elektonikai készülék után kéne jogdíjat fizetni, hiszen a mai világban mindenen lehet képet, filmet megjeleníteni, zenét hallgatni.
Stofl85!
A kérdésedre válaszoltam, mármint, hogy nem halott a fórum.
Elromlott készüléket nem lehet fórumon javítani. A leggyorsabb a szervíz, ezért kaptad ezt a javaslatot.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
AMILO1510
csendes tag
válasz Stofl85 #4480 üzenetére
Szia itt senki se perofenamén meg uri geller hogy megjavitsák a készüléked ezért javasolják hogy vidd szervizbe amugymeg mindenkié jó ezért sem tudnak neked tanácsot adni ne légy elkeseredve ha nem a te hibádbol romlott el biztos megcsinálják és lehet hogy évekig semmi gondod sem lessz vele és legközelebb is ilyet veszel!
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz Muhahaha #4478 üzenetére
Nem tartom gerincesnek azonban a júzernek álcázott céges - mundérbecsületét védő - hozzászólásokat sem.
Azon gondolkodom, eddig milyen nick néven irogathattál? Azt hiszem aki követte az eseményeket, és elolvassa a mostani írásodat, annak nem lehet kétsége a személyed felől. Ez vagy te: Hozzászólások szakmai 1
Láttam én már ennél sokkal drágább (azt nem mondom, hogy nevesebb) készüléket is szervizben.
A Merci szervízben is ott állnak a javításra váró autók, pedig azokra aztán nem lehet azt mondani hogy olcsó kategórás szemetek.
[ Szerkesztve ]
-
JustInTime
csendes tag
Sziasztok! Tud valaki új speedcam listát! Sajnos az oldalra amit itt ajánlottak nem tudok regisztrálni valamiért, nem jön az e-mail. Köszi előre is a segítséget!
-
cultfeca
tag
válasz JustInTime #4485 üzenetére
Válogatós a mailfiókok szempontjából! Nekem nem szerette a citromail-t,de freemailon beregisztrálhattam.
-
Muhahaha
csendes tag
válasz snowdog #4484 üzenetére
Most regisztráltam be az előbb, nem szóltam még eddig hozzá más néven. Nem értem miért keresel fogást rajtam mindenáron. Érdekelt a topik, ezért szóltam hozzá. Baj?
Egyszerűen csak már herótom van az áljúzerekből, a marketingnek van más formája is szerintem zsákszámra. Ez olyan primitív dolog mint a spam kb., hogy itt erőlködtök páran.
Egyébként meg egy jó szervíz is lehet a marketingnek és a piacépítésnek egy bizonyos formája, nem kell itt agyonajnározni a még a hibás készüléket is, attól csak ellenkező hatást értek el.Muhahaha
-
Muhahaha
csendes tag
válasz PLaci58 #4482 üzenetére
Tudod, a hír szent, a vélemény szabad. Sajnos itt most ez vajmi keveset számít. Mint ahogy a törvény nem ismerete nem mentesít...És most félreértés ne essék, engem nem kell meggyőzni, hogy ez most korrekt, helyes vagy funkcionális-e vagy senem.
A szabály az szabály, a fénymásolós példa rossz példa speciel. A CDk, DVDk, stb. után is kell jogdíjat fizetni, ahogy nemrég óta az üres adathordozókra is. Nem lehet belemagyarázni semmit. Aki nem hiszi, az hívja fel az Artisjus jogi osztályát állásfoglalás végett.
Bármit lehet ezügyben kommentelni, az akkor sem releváns sajnos most ebben a témában.Muhahaha
-
-
PLaci58
addikt
válasz Muhahaha #4489 üzenetére
Éppen azt próbáltam megvilágítani, hogy a törvény nem szól ilyenről, hogy multimédia lejátszására alkalmas eszköz... Csak az üres adathordozókról szól.
Az általad említett jogvédő szervezet, mint a neve is mutatja nem hatóság és a jogi osztálya sem az. Ezért írtam, hogy ez a jogászok dolga. :-) Ki mit olvas ki egy jogszabályból, azt mindíg az érdekei határozzák meg. Ezen az alapon kéne jogdíjat szedni a digitális képkeret után is, mert van belső tároló része, amire bármit bemásolhatok, és filmet, zenét is le tudok játszani vele én mégis valahogy a családi fotókat szeretem rajta nézni
A szabály az szabály, ebben egyetértek, csak azzal nem, hogy olyasmit olvas ki valaki egy törvényből, ami nincs benne.
A fénymásoló szerintem azért jó példa, mert az is benne van a jogszabályban és ott legalább egyértelműen meghatározzák a jogdíj mértékét (nagyjából a készülék vámértékének 2%-a). Ha megnézi az ember egyes adathordozókra nagyjából ezt is alkalmazza a jogvédő szervezet (SD, pendrive), de pl. egy DVD-t (4,7) 110 Ft+fa jogdíj terhel. Egy DVD belekerül mondjuk 30-50Ft-ba. Ezután kb. 1 Ft. jogdíjat kéne beszedni a 2%-os elv szerint"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Monitor hiba topik
- Filmvilág
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest