Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Giovan! #1032 üzenetére

    Perturabo esetében már a Horus-hoz való csatlakozás előtt is ott voltak azok a csövek és vezetékek. Mivel a Mechanicum-al jó kapcsolatokat ápolt, feltételezhetjük, hogy itt hasonló megoldásokról van szó, mint amit a Tech Priest-ek esetében is látunk.

    Horus más tészta. Az őt ábrázoló első képeken szó nem volt ilyesmiről.Itt a leglátványosabb példa, 1990-ből:

    Azzal együtt, hogy ma megmosolyogtatónak hat a rajz, láthatóan szó nincs semmiféle csövekről vagy vezetékekről. Ugyanolyan terminátor páncélt viselt, mint a rendes űrgárdista terminátorok (akkoriban így néztek ki...).

    Ezt a képet a 2004-ben újra festették, ezt gondolom már mindenki ismeri:

    Itt már hangsúlyosak a csövekkel és vezetékekkel, meg a vörös háttérfény. Szigorúan saját vélemény, de ennek nem volt canon háttere. A grafikus ilyesmikkel próbálta hangsúlyozni, hogy mennyire eltávolodott az emberi mivoltától. Érdemes megjegyezni, hogy ekkor és ez előtt a hagyományos űrgárdisták esetén sose volt jellemző ilyen csúnyán összekábelezett fej, maximum egy-egy kiberszem vagy hasonló jelent meg.

    A Horus Heresy novellasorozat elindulása után viszont ez változott. Például Abaddon esetében ez a kép elméletileg a HH előttről származó állapotot mutat - vezetékekkel, terminátor páncélban.

    Mit tudtunk meg ebből? Saját véleményem szerint nincs kidolgozott háttere ezeknek a vezetékeknek. Egyszerűen csak a grafikusoknak tetszett, és így vetették papírra...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák