Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Sziasztok

    Nemrég szóba került hogy az udvaron szeretném átkábelezni a reflektorokat illetve a 2 garázsban a ledes világításokat mert sima MT kábellel vannak csinálva, illetve eltérő keresztmetszettel. Itt lenne a legutóbbi posztom ami a garázsvilágításokkal kapcsolatos.
    Van még 3 reflektor, azok egyszerűbbek mivel konnektortól megy pár méter kábel egy kötődobozig, onnan pedig Wago-val oldottam meg a elosztásokat. De ezeket is újra akarom kábelezni.

    Most már akkor lefixáltam hogy H07RN-F kábelt fogok használni. Azt is kiderítettem hogy az a konnektor egy olyan áramkörhöz tartozik ami egy F&G márkájú C karakterisztikájú 16A-es biztosítékkal van biztosítva.
    Elvileg ide ugye már 2.5-es kábel kellene a 16A miatt. De mivel az összfogyasztás ha minden megy akkor se éri el a 200Wattot, ezért fölösleges lenne ilyen vastag kábel.
    Láttam hogy van a Tracon-nak egy ilyen fi relés adaptere ami ugye alkalmas arra hogy ne rázzon meg kint az áram ha bármi gond van. Viszont még mindig ott vagyok hogyha zárlat van akkor ha tutira akarok menni akkor kell a 2.5-es kábel.

    A kérdésem az lenne hogy létezik olyasmi adapter amiben egyben van egy 10A környéki kismegszakító is és mondjuk fi relé is? És akkor bőven elegendő lenne nekem a 1.5-es kábel, könnyebb lenne elvezetni is, meg bekötni is.

    Tudom hogy legjobb az lenne ha lenne mondjuk a konnektor fölött ahol jön a fővezeték egy lakás elosztó berakva, kapna egy 10A-es kismegszakítót, kapna egy fi relét, és úgy menne le a már 10A-re korlátozott kábel a konnektorhoz. De mivel ezt nem tudom már megoldani így ezt kihagyom.
    Szóval tudtok esetleg mondani olyan adaptert ami segítene nekem ennek az ügynek a megoldásában? Gondolom a fenti Tracon fi relé bizonyos esetekben leoldhat ha zárlat van, de közel se tuti megoldás?

    Köszönöm szépen! :R

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák