Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fulton

    addikt

    válasz fulton #8182 üzenetére

    Volt ki villanyszerelő.
    Elsőnek a bojlert nézte át, én úgy láttam rajta nem látott semmit. (valamit említett, de szerintem az nem volt semmi, csak hogy mondjon valamit).
    Mivel volt egy olyan tünet együttesem, hogy a két szünetmentesem a házban egyszerre kapcsolgatott oda vissza, plussz akkor rázott meg a víz is (illetve a bojler lekapcsolása után is rázott a viz), a házban lehet valami gubanc. Namost amit még megnéztünk kérésemre, hogy a fi relé működik e. Igen ám, működik de maga a ház nincs rajt a fi relén, pontosabban csak 1 fázis a 3 ból. Tehát a konnektorok , csillár..stb java része nincs fi relén. (ezen is csak ezért lett, mert utólag növelve lett a 3 x 10A ből az egyik 16A re és arra tettünk.

    Kértem tőle hogy a bojlerhez tegyünk egy fi relét, illetve a házra is. Ő azt javasolta 1 db 100mA - 3 fázisút vegyek a házra, én viszont inkább vennék 2 db 30 mA a másik két fázisra.

    1 így jobban izolálható lesz a hiba ha megint előfordul, (nem pedig az egész házban vágja le a villanyt) csak adott áramkörnél.
    2. Marad villany a házban ha le is vágja majd.
    3. 1 db a 100mA javasolt 3 fázisút, de szerintem az sok, mert ha egy adott fázison van szivárgás akkor annak kerete 100mA - ott old csak le, az meg halálos is .... arról nem beszélve hogy így nem tudjuk szűkíteni a lehetséges hiba helyét.
    4.Van hogy használok felx, ütve fúró stb.. gondolom ezekkel nem lenne gond(?)

    Mit gondoltok?

    A fi relét be lehet kötni a főmegszakító és a kismegszakító közzé?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák