Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz csubuka #7338 üzenetére

    Igazából fentebb nem volt még szó a mérőórát fogadó szekrény, annak környezete és a betáplálás lehetőségeiről.
    Nem mind1 hogy légvezeték vagy földkábel, mert ez befolyással van arra hogy milyen keresztmetszetet kaptok.
    Erre akartam utalni, hogy ha ez a keresztmetszet csak a minimumra van jelenleg kiépítve, lehet hogy a mostani 1x32A nappali és 1x16A "H" tarifa miatt nem is fog újat hozni a szolgáltató, de ha erről följebb akartok lépni 1 év múlva, akkor meg majd megint lehet vésni, földárkot bontani, új kábel telepítést fizetni a szolgáltató felé.

    A többi része már más tészta, a jelenleg érvényes üzletszabályzat szerint a szekrény típusok direkt bekapcsolás esetén tartalmaznak alul egy fogadó tokozatot, valamint rögtön mellé is lehet építeni a mért oldali első elosztót. A fogadó tokozatig hozhatja a szolgáltató a betápot.
    Így bővítés esetén ha a betáp keresztmetszettel nincs gond, akkor csak ezen 3 doboz között kell a 3-4 méternyi vezetékeket cserélni. Tehát nem feltétlen kell az egész házat szétvésni az főelosztóig.
    Csak hogy mivel ez a vezeték csere plombabontást igényel, ki kell ismét jönnie reg szerelőinek, ami miatt rendesen ki fog számlázni még ilyen egyszerűbb esetben is.
    Ha meg nem kell vezetéket cserélni, mert nem lépitek át fázisonként a 32A, akkor igazából nem szükséges kiszállnia a reg szerelőnek ha eleve Ő szerelte be, simán távolról elküldni a kivitelezői nyilatkozatot egy minimális díjazásért cserébe.

    Szal csak erre akartam utalni, hogy az 1x48A ezért bajos mert akkor már minden fázison vastagabb vezetéket kell bekötnie a szerelőnek, amit előre nem tehet meg.
    Ha most 1x32A lesz kérve, akkor bővítés során jobb ha mellé +1x16 vagy 1x20A-es második fázist kértek majd a szolgáltatótól, mint ha 1x32--- > 1x48-ra akarnátok bővíteni.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák