- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Tudom, hogy rövid parancs, ismerem, használom én is
Hát, az avidemux-szal azért konkrétan ráálhatsz arra a keyframe-re,
ahonnan vágni akarsz, nem kell sacc/kb. megnézni mediaplayerben hol is van az esemény.
És keyframe-ek lehetnek akár elég sűrűn is.
Én ilyenekre gondoltam: [link] [link]Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
Átvállalom a vágást 25ezer/epizódért!
És ez egyébként az egyetlen bajom vele. Túl terjengős így hogy gyakorlatilag egy epizód az egy szuszra felvett anyag. Maga a youtube platform szerintem sokkal "feszesebb" videókat követel, hogy lekösse a laikus néző figyelmét. Persze ti kevésbé "akárkit" szólítotok meg, inkább azokat, akik alapból érdeklődnek a téma iránt.
A fény a hang, a handheld look, a szín, a kompozíció (jó, a döntött kamerát kevesebbet kellene használni és ezt én mondom aki nem képes a vízszintes filmezére) mind szuper egyébként, csak a 20-30 perces epizódokat 6-8 percbe sűrítve, szöveget megvágva, B-rollokkal kitömve sokkal jobb lehet a néző megtartás.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
Valamennyire érdekel a téma, de ez nézhetetlen. Az első és 4. részbe tekertem bele. Erőltetett, modoros, vontatott beszélgetés közben a kamera úgy mozog, hogy felfordul a gyomrom. Bocsi. Betépve kellett volna megnézni
Műszakilag szerintem korrekt. A beszédhang eqzás nekem kicsit karcos lett.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #32552 üzenetére
Köszi! Szólok, ha lesz még ennyi a melóban (nem kizárt).
Az első résszel megcsúsztunk időben, az már tényleg túl hosszú. Később már áttértünk inkább a 10 perc környéki videókra, pár kivétellel, ahol indokolja a téma. Készülnek összefoglaló shorts/reels videók is az újabb generációk figyelmének lekötéséhez. A hosszúakkal direkt az edukáció és a figyelem felkeltés a cél, ezért tűnhet néhol szájbarágósnak, és ismétlődőnek is.
A döntött plánokkal főként a magasság különségeket, és a túl nagy üres tereket igyekeztem eltüntetni. De később ebből is kevesebb lesz.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #32554 üzenetére
Köszi a véleményt! Ha valamennyire érdekel a téma, akkor azért majd nézz bele a következő részekbe is.
-
hibavissza
veterán
Kipróbáltam a Motion 5-ot. Két darab, Fusionben három klikkes effekthez kellett egy fél nap. Van aki használja?
-
Stauffenberg
nagyúr
A gimbal témát kicsit felelevenítve:
Sajnos nem nagyon akar kedvezni a használt piac, nézem az aprót és az FB Marketplace-t is (pedig utóbbit utálom), de vagy messze van az eladó vagy brutálisan leharcoltnak tűnt a kiszemelt cucc.Meg hát használt Weebill S-ek kerülnek fel a Marketplace-re 90 ezer körül, néha egy-egy DJI Ronin S is ennyiért megy, DJI RSC2 meg ritkán néz be 120 alá.
Nem akartam, de lehet megveszem a cégre a gimbalt, mert basszameg nettó 100-ért van vadiúj Weebill S és a Weebill 3S is. Csak innen meg sokkal körülményesebb túladni rajta, ha 2 hónap után azt mondom, hogy gyakoroltam eleget és nincs szükségem arra, hogy fogja a port. Aztán persze ki tudja, lehet mégis marad, mert azt mondom, ha évente 2-3 alkalommal kell valamihez, akkor maradjon.
Egyszerűen kezdek kifutni az időből, hogy még gyakorolni is tudjak vele a forgatás előtt.
Szól bármi érv az eredeti Weebill S mellett a 3S ellenében ha ugyanannyiba kerülnek? DJI sokkal drágább, hagyjuk.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32558 üzenetére
3S-t nem ismerem, a sima S-t használom már évek óta, így csak a "vegyél, vagy ne vegyél" témához tudok hozzászólni. Mostanában nálam is kevesebbszer kerül elő a szekrényből, de amikor kell, akkor elengedhetetlen. Szóval és azt mondom, ha csak évi pár alkalommal is használnád, akkor is érdemes tartani egyet otthon.
Nem tudom, mennyi videós munkád van, és akarsz-e többet a jövőben, de az is lehet, hogy pont emiatt tudsz majd egy-két plusz projektet bevállalni, hogy gyakorlott gimbal használó vagy és rendelkezel is egy példánnyal.
-
Stauffenberg
nagyúr
Közben feltűnt mi a különbség:
Weebill S-en a tripod levehető és felrakható a gimbal hátára fogantyúként.
Weebill 3S-en egy másféle (egyébként jópofa és csuklótámasszal kiegészített) fogantyú van, de ez alapból nem a csomag része, ehhez a Weebill 3S Combo csomagot kell megvenni, ami bő ~45 ezerrel megdobja az árat (nélküle egy árban vannak). Illetve van portré módban videózás, jobb a karok rögzítő mechanizmusa szállításhoz, általában véve jobb az anyagminőség, jobb a stabilizálás minősége (erősebbek is a motorok) és persze sokkal frissebb vázak vezérlését is támogatja*, továbbá egy visszalépés, hogy nem kivehető az akku, pedig ezek közönséges 18650-es cellák, amiket amúgy fillérekért lehet venni.
Ha sokat áll a motyó, akkor az akkuk degradálódnak a semmire, de ha 2x3000 forintból veszek bele újat, ez kevésbé érdekel. Sőt, ha jól vettem ki USB-vel csatlakozva tölti közben a vázban lévő akkut is, így megérheti pót cellákat venni és kvázi powerbank.
*Ez azért fenntartásokkal kezelendő, mert ezt a PDF-et kitúrtam a weboldalról, amiből kiderül, hogy a Weebill S-hez is jött FW frissítés amivel bekerült a frissebb Fuji vázak vezérésének támogatása is, de az adatlapokon ennek nincs nyoma, félrevihet vásárláskor. Én egyelőre a régebbi Weebill S felé hajlok így már praktikussági okokból.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #32560 üzenetére
Nekem Weebill S van, valóban fel-le tehető a 3láb de raktam rá inkább fixen egy plusz kart (handgrip), így praktikusabb. Ezekből van/volt választék ízlés, pénztárca szerint.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32560 üzenetére
A fw kezelés nagyon kínai, pl a full kamera vezérlés gimbaltól = iso/shutter/aperture a sonymmal akkor működött az első firmwarekkel ha nikonra állítottam a vezérelt kamerát
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MrChris #32561 üzenetére
Nem is rossz ötlet, mert van amúgy fogantyúm (vakusaruba csúsztatható, de már úton vannak a cage-be becsavarozható vakusaruk, meg maga a cage, de ezek lehet nem jönnek már meg a forgatásig). Őszintén ezt jobban szeretem, mint a gimbalt, nincs kalibrálgatás és (nekem) szebb a handheld érzetű mozgás (nyilván ezért kell a cage + oldalra felszerelt grip, hogy ne rázkódjon elmebeteg módon).
Valami ilyesmi lenne a cél, csak nem fa fogantyúkkal, hanem sima fém handgrippel:
---
#32562 Tuninger: Ilyeneken nem akadunk fenn. Másik kontra a Weebill 3S ellen, hogy a tesztelők szerint kicsit körülményesebb annak az állítása, hogy éppen milyen beállítást állítson a tekerő. A sima S-en erre van dedikált gomb.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32563 üzenetére
Mit nem tudok màr megint? A dji 3 mini és Webill s között 20 ezer a különbség. Fotoplusnal 150 a DJI. Nem értek a gimbalokhoz, de nekem a DJI valahogy jobb név.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #32564 üzenetére
Az RS 3 Minire gondolsz? Az inkább egy vlogger gimbal és inkább 30 ezerrel drágább (most néztem, 160-ért írja) és raktáron sincs.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32565 üzenetére
Benéztem van rs3 meg rs3 mini. A normàl az 200 ezer. Az màr jelentős.
-
hibavissza
veterán
Vettem egy Boya Lav-ot. Sajnos a telómon nincs jack csatlakozó. USBC–Jack átalakítóval nagyon gyenge a hang. Jack bemenetes telón is kipróbáltam. Azzal teljesen rendben van. Ez miért lehet?
-
FerNandor
őstag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az mit okoz, ha 4k 24fps-ben készül a felvétel, de 1/4000-es záridővel? Néztem egy Brandon Li videót, nem volt hozzá semmi adat, de az egyik részén rá tudtam nagyítani és ezek voltak a beállítások. Gondolom automatán volt. A videón viszont én (youtube-on) semmi furát nem láttam, nagyon smooth volt...
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
vond
MODERÁTOR
válasz FerNandor #32568 üzenetére
Biztos rakott rá utólag motion blur-t.
Ha nem akarsz ilyen rövid záridőt, akkor vagy rekeszelsz (de akkor nyilván változik a DOF is), vagy feltekersz egy ND szűrőt.
Az "ideális" ugye a 180 fokos shutter lenne: a 4K24-hez 1/48, de az ritka, úgyhogy inkább 1/50. Ha nem sportot videózok, akkor én általában tartani is szoktam, de sok és gyors mozgás esetén feljebb tolom 1/100-ra, vagy még tovább is, ha engedik a mesterséges fények (nem vibrálnak). 50 fps-nél értelemszerűen a duplája mindennek.
Illetve ha lusta vagyok és nem akarok a VND-vel vesződni mondjuk egy húzós esküvői napon, akkor hagyom a francba én is automata záron, aztán lesz, amilyen lesz. Nem nagyon szokta zavarni a megrendelőket, ha nem tartom a természetes motion blur-t.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
-
hibavissza
veterán
válasz FerNandor #32568 üzenetére
Szerintem már írtuk. A mozgás folyamatosságát a motion blur effect és a képpontok elmozdulásának sebessége, mozgó képpontok mennyisége, elhelyezkedése befolyásolja. Nincs olyan, hogy ez az érték jó/nem jó.
Másrészt ez egy effekt. Létre tudod hozni analóg módon záridővel, kameramozgással vagy digitálisan, utófeldolgozásnál.
Az 1/4000-res záridő egy szám. Semmi több. Ja, sütött a nap az tuti.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Olvasgattam a témában és lehet, h azzal lesz a gond. Fülhallgató normálisan szól vele, de tudom, hogy picit rosszabbul mint az előző telóm jack csatlakozójában.
Néztem, hogy a Boyanak van usb-c/jack átalakítója, de ugyan annyiért mint amibe a mikrofon került...van valami tipped mit érdemes?BY-M1 pro II-őt vettem meg. Tök jó a hangja, ennyit megért. Igazából out of mic is teljesen vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Köszi hibavissza, és vond. Igen, beszéltünk korábban erről meg én is utánaolvastam, de most elbizonytalanodtam.
Akkor gondolom nem akart vnd-vel vesződni, mert kül- és beltéren is videózott, ha ezt ilyen jól meg lehet csinálni utómunka során.Vettem amúgy vnd-t én is. De nem a nano-x k&f-et, hanem a nanot. A nano-x nem volt készleten.
Tegnap visszanézve az egyik videót, a kép alsó harmadán 2-3x átfutott keresztben teljes hosszban egy fényes csík, mint valami optikai dolog. Ilyennel találkoztatok már? Délután 4 körül lehetett, valamennyire fák között és a nap a hátam mögött volt kb 8 óránál. Én lehettem a béna vagy ez valami ismert jelenség?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
hibavissza
veterán
válasz FerNandor #32573 üzenetére
Látatlanban nehéz mit mondani. Bármilyen szűrőnél az okoz gondot, ha van közvetlen beeső fény az objektívre. Főleg, ha van rajta felirat a szűrő alatti részen. Az be tud tükröződni. Vagy nem teljesen jól illeszkedik és betükröződik a beeső fény.
Step-up ringgel ezek a problémák hatványozódnak. Főleg, ha 2-3 darabot kell egymásba tekerni. Ilyenkor érdemes belinkelni az inkriminált részt. -
FerNandor
őstag
válasz hibavissza #32574 üzenetére
Értem, köszi. szomorúan hallom, hogy a step-up ringgel ezek csak hatványozódnak.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #32574 üzenetére
Én úgy örülnék, ha nem lenne nyakatekert felkutatni őket, meg nem kéne Kínából rendelni step-up gyűrűket, amik konkrét méretek között vannak. Még ha fajlagosan drágább is, mint egy 10-20 darabos készlet, inkább vennék ilyet, forgatás előtt felrakom mindegyik objektívemre az arra valót és akkor csak az ND-t kell pakolgatni. Valóban nem a legjobb megoldás amikor 2-3 gyűrű egymásba van toldva.
Szerk: Csak panaszkodnom kellett és most direkt ránéztem, Fotoplusnál vannak, igaz a szokásos Aliexpress márkák, de legalább vannak. Most akarok éppen VND-t venni (még nincs meg a pontos típus), de a legnagyobb átmérőm jelenleg az 58mm, de kicsit nagyobbat vennék, kevésbé vignettáljon széles látószögnél. Viszont ha később veszek egy Fuji 16-55mm f/2.8-at, akkor arra meg 77mm kell, arra már inkább 82mm-t vennék, na az hülyén nézne ki egy 52mm átmérőjű objektíven.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32576 üzenetére
Kínait hasznàltam én is. Az a fincsi, mikor úgy ràszorul a vnd szűrőre a ring, hogy csak fogóval tudod széttekerni, otthon. Helyben viszont nem tudod àtteni a màsik obira, mert a ràszorult step up pont nem kell. Vnd tekergetés közben rà lehet gyógyítani a stepupra, ha nem figyelsz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #32577 üzenetére
A szakma szépsége, szívsz néha ilyenekkel vagy kifizeted a szebben megmunkált menetért a nyugati négyszeres árszorzót.
----
Btw tegnap megjött a Weebill-S gimbal, eddig túl sok mindent nem tudtam vele kezdeni, tegnap a ház körül pitypangokat videóztam vele, de eddig annyira jutottam, hogy POV módban kb ezt tudtam egy IBIS-es Panasonic vázzal is. De nyilván a többi üzemmódban van az igazi finomság. Gondoltam ma kimegyek a Budai várba cseresznye virágzással pózoló influencerek auráját megzavarni, de a délelőtti edzésre rádobtam egy kiadós kertészkedést, favágással és a gimbalt megemelni nem tudom, nemhogy szépen mozogni vele.
Arra még rá kell jönnöm, hogy miért nem tudom a gimbalról vezérelni az expozíciót (csak a Rec gomb megy, de expozíciót nem tudok, de nekem elég lenne ha csak az ISO-t tudnám tekergetni), lehet kéne neki egy firmware frissítés. Azt tudom, hogy a rekeszt nem lehet, az nem is baj.
Illetve nem tudom lehet-e ráprogramozni AF gombot. Mármint én sokszor AF-S módban videózok és jó lenne nem felnyúlkálni a géphez, ha át akarok fókuszálni máshova. Ebben a PDF-ben azt írják át tudja vinni a félig lenyomott expogomb utasítást a vázra, csak arra nem jöttem még rá, hogyan.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32576 üzenetére
Én párszor használtam a Sony 35m f/1.8-on (55mm-es szűrőméret) a 82 mm-es Freewell VND-t, 55»67»82 step-up kombóval. Elég hülyén nézett ki, de nem nagyon érdekelt, a célnak megfelelt, és nem akadályozott a munkában sem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #32572 üzenetére
Nekem egy ilyen átalakítóm van, de eddig nem volt rá szükségem semmihez. Mindjárt kipróbálom a Boya BY-M1-gyel, hogy milyen.
Szerk.: Redmi Note 7-tel szerintem nem is ment az USB-C-jack átalakító (OP8Pro-n nincs jack). Mintha ott csak a beépített mikrofonnal rögzített volna. Sokkal rosszabb minőségű volt a hang és halkabb is 7-8 dB-lel.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32578 üzenetére
Jó lesz az a POV mód is, ha ráérzel, hidd el. Én vagy abban használom, vagy ha tartanom kell a horizontot, akkor simán pan follow módban, a tilt tengely vezérlését az első gomb nyomva tartásával megoldva.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32578 üzenetére
A vázadon is engedélyezni kell a remote vezérlést és a gimbalon is ki kell választani a márkát, akkor fog menni a rekesz-záridő-iso.
sonyk esetében csak kikapcsolt IBIS-el működik, itt azért megfejeltem az asztalt. És ez a sony és nem a gimbal hibája. -
Stauffenberg
nagyúr
Az de jó, hogy amikor a Weebill S-t rendeltem pénteken akkor még 130-ért adta az Alza, ma hétfőn már közel 170-ért van kint. De a Weebill 3S Combo is 185 volt, most már 205.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32584 üzenetére
Jaja, nagy mák
szerk: bár ha online vetted 30 nap a visszaküldés és úgy ingyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tuninger #32585 üzenetére
Hát ez ilyen, már nem mérgelődök rajta. Majdnem három hétig kerestem, közeledik a forgatás napja, nem volt hajlandó egy ajánlat sem szembejönni (voltak ilyen 70k körüliek az ország másik felén, meg egy 45 ezres helyben, de az már a fotókon úgy nézett ki, mint amivel követ fejtettek).
Megmondtam a múltkor is, amint megnyomom a rendelés gombot a bolti új cuccon, egyből beesik majd használtan egy jónak tűnő vétel. Ha nem lett volna időhöz kötöttségem, vártam volna még. Így most van 100k-ért egy vadiúj, ami biztosan marad még sokáig.
Tavaly kerestem új telefont még 2 év hátralévő garival, Deep Purple színű iPhone 14 Pro Max-et akartam, ami volt azt elvitték előlem, meguntam egy hónap keresés után, lett egy Space Grey 128 GB-os. Pontosan a másnapján raktak fel ugyanannyiért egy 256 GB-os Deep Purple-t. Már csak röhögök ezeken.
-
Tuninger
Topikgazda
Upgradeltem 13" M1 Macbook Air-ről 14" M1 Pro 10/16-os Macbook Pro-ra.
Most futtatom a resolve teszteket, vannak meglepő és vannak kevésbé meglepő eredmények.
Az Air-ben 7 GPU core és 8CPU (4 low power 4 performance) core van
A Pro-ban 16 GPU core és 10 CPU (2 low power 8 performance) core van.A GPU teljesítmény egyenes arányban skálázódik a GPU magok számával, vagyis 16/7 = 2,28x teljesítmény növekedésre számíthatok GPU intenzív taskok esetén.
Lássuk a számokat:
4K 60 forrás, 4K 60 timeline:
Air az első szám Pro a második szám
5 frame better TNR: 4-5fps vs 13-14fps
2 frame fast TNR: 10-11fps vs 27-28fps
Spatial fast: 17-18fps vs 40-41fps
Spatial better 4-5fps vs 10-11fps
Spatial Enhanced 1-2fps vs 4-5fps
Complex* : 5-6fps vs 10-11fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
5 frame Better TNR: 20fps vs 43-44fps. 1080p timeline
1080 Complex: 30-31fps vs 59.94fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
4K60render: 75mp vs 75mp. 100mp hosszú 5.3K60fps 1 LUT-tal 265 10bit
4k60+sharp: 143mp vs 75mp Mint fent, csak + sharpening
4K60+sharp+shadowlift: 216mp vs 86mp Mint fent + shadow liftComplex: az a grade ahogy a gopro videóimat feldolgozom, 4K60 4:3 forrásból 16:9 torzítás korrekció, 60fps-ből 24fps konverzió optical flow (faster), motion blur, élesítés, grade.
Látszik hogy 2-3x a gyorsulás GPU intenzív taskok esetén. Minél kevésbé használjuk a GPU-t annál kisebb a különbség. Az utolsó három mérés, amit nem értett hibavissza miért kérek tőle ami még érdekes: az Air-nél valamiért nagyot fog a sebességen egy egyszerű élesítés / shadowlift, míg a pronál nem.
További észrevételek:
Még eddig egyszer sem hallottam a ventiket felpörögni a Pro-nál. A low power mode az Airnél nagyon komoly, a fogyasztás 5W tájékára esik (20W-ról), a teljesítmény kb a harmadára.
A Pro-nál a low power mód 15% fogyasztáscsökkenés mellett 10% teljesítmény esést hoz, de pl a gpu/encoder teljesítmény alig változik, a nyers CPU erőt fogja vissza. Max terhelésen eddig 55W-ot tudtam kihozni belőle.Ugyanitt macbook air eladó olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32588 üzenetére
580k. 10/16, 1TB. 61 ciklus.
De akitől vettem még nagyobbat húzott, ő 720ért vett M1 Maxot 32GB/1TB-s konfiggal.230-ba remélem elmegy az air, akkor 350 a rádobó. Ami az elmúlt 2 évben mindig 350 volt az a vicc, csak most a nagyobb procis, nagyobb tárhelyes fért bele a különbözetbe, azért ugrottam rá.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #32589 üzenetére
Nekem meg muszáj volt vennem még egy mikrofon készletet, olyan sok 3-4 szereplős felvételem lesz a közeljövőben. A meglévő cuccok miatt végül a Rode Wireless Pro mellett döntöttem. Nem volt olcsó, de várhatóan pár hónap alatt behozza az árát.
Aki még nem próbálta, tapasztalta: ez a 32 bites hangrögzítés elég állat.
Plusz érdekesség, hogy az ATEM-en ugye szét tudom kapni a bal-jobb oldali mono sávokat, így gyakorlatilag lett 4 külön vezérelhető, vezeték nélküli mikrofon bemenetem, a HDMI-k mellett természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
@hibavissza
bár egy teszt nem teszt, csináltam egy upscale tesztet.
Sonyval felvettem egy 4K-s videót, resolveal kiexportáltam 4K timelineról 1080p prores 4444-be.
Ezt a prorest bedobtam resolveba 4K timelinera
Volt egy 4x superscale verzió, egy élesített verzió és egy Topaz Video Aival készített verzió.
Állítom hogy a sima élesített a legjobb a háromból... Majd jövök nagyított képekkel, csak most kifutottam az időből mára.
Fontos hogy az upscale/topaz percekig futott, a sharpen pedig 2mp-ig.Meg fogom ismételni telefonos RAWval és goproval is a tesztet, illetve ez indoor volt, megnézzük outdoor is majd
-
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32592 üzenetére
Persze, küldjed!
A leírt számok impresszívek, de ez még mindig csak egy asztali GTX1080 szint
Egyébként itt már megmozdul a speedwarp és teljesen élhető a depth map is (faster-ben), itt óriási az ugrás. Persze az RTXhez képest fasorban sincs. -
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #32593 üzenetére
Múlt héten láttam hasonlót. - Részemről veszett fejsze nyele
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #32596 üzenetére
Már elég volt a zsír új felszereléssel meg balin járó emberrel
Meg ha már gimbalról ment a diskurzus. Ki jött az RS4, a többi ára majd meg szépen lejjebb
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Weebill S tulajok:
Találkoztatok már azzal a hibával, hogy Axis Lock üzenetet dob bekapcsoláskor és nem is hajandó semmi mást kiírni? Elkezdi rezgetni a motorokat, karok megemelkednek, majd kiírja, hogy Axis Lock és sípol (értelemszerűen egyik kar sincs zárolva).Azt nézem, hogy a pár napja feltöltött (azóta nem használt) akkut közel lemerültnek jelzi. Most csak egy kicsit meg akartam sétáltatni egy haverommal, de hát ez így úgy néz ki mára ennyi volt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32599 üzenetére
Zárd le mindegyik tengelyt, old ki újra, mozgasd meg mindegyik axist, ha tud szabadon járni jó lesz.
Ha nem oldja meg akkor nagyon off balansz van felrakva a kamera.
a battery drainnel nem talalkoztam, de en mindig kikapcsolom, nem rakom standbyba. Így viszont fel ev utan is ugyanaz a töltöttség
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest