- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Rájöttem mit rontottam el, miért sikerült lerohasztani az M1-es procit is.
Adj. clipben be volt pipálva a Motion Blur és ez alá kértem egy Speed Warpot.
Hülyeség ellen nincs orvosság. Csodálkoztam is, hogy évekig jó volt, most meg kinyúvad.
12400+3070-en mondjuk ez is ment, mint forró kés a vajban.Mindegy, arra jó volt, hogy hirtelen felindulásból utána néztem az Apple silicon benchmarkoknak. Onnan indultam, hogy 6700+1070. Ezt váltotta anno a Mac mini. Az M1-re váltást megváltáskén éltem meg.
Namármost az M1 papíron gtx1660 körül van GPU kraftban. Annál a 1070-em 20%-kal gyorsabb.
Ennyit arról, hogy mit érnek ezek a netes benchmarkok. Valós alkalmazásban lehet kimérni. Főleg, ha a feladat felől közelítünk és lehet egy dedikált Mac-es szoftver elég. Akkor főleg elhúz az Apple silicon.Lehet, csinálok egy részletes tesztet M1 vs 3070 vonalon. Adott feladatokat vizsgálva Davinci vs Davinci és Davinci on Win vs Final Cut Mac alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32451 üzenetére
Minél inkább a nyers erő számít (NR/Speedwarp) annál nagyobb a különbség a dedikált gpu javára, míg pl hardver encoder sebesség szemszögéből (timeline smoothness, minimal grade export) annál inkább egyformát mennek.
gpu sebesseg terén nagy vonalakban:
M1: GTX1060
M1Pro: GTX1070
M1Max: GTX1080Ti/RTX2070
M3 kicsit elmarad az M1 Protól nyers erőben, M3 Max kb RTX 3070, M2 Ultra kb RTX3080.érdekes hogy a hardveres encoding viszont mekkora pofont kap sebességben a 4K feletti felbontásokkor. Bár lehet inkább a rammom fogy el..
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32452 üzenetére
Szerintem ez így nem igaz. Ahogy írtam i7 6700+1070-et többszörösen agyonveri a Mac mini M1. Stabilitàsról màr ne is beszéljünk. Ezek a netes benchek, Assasin Creed tesztek semmit nem érnek. Emlékszem, hogy 4k+zajszűrés teljesen lehetetlen volt 1070-nel. Hogy lehetne egàlban a Proval? Nem tudom ezt a rangsort honnan szedted, de sajàt tapasztalatom alapjàn nem tudom megerősíteni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32453 üzenetére
Amikor én váltottam az i7 3770 + GTX1070-rol M1-re akkor csináltunk NR tesztet még itt a fórumon. A GTX 8 fpst ment, az M1 2-őt. Most újabb resolveal kicsit gyorsult az M1-en a zajszűrés, (lásd a videóban a 4-5 fpst) de lehet a GTX-el is gyorsabb lett
a rangsort honnan szedtem: colorgrading central tesztelte a macbookokat NR-re régebben, szépen látszanak az fpsek, illetve nekem a cloudcomputingnál pár klikkből tudok váltani videókártyát, és végigzongoráztam mivel hány fps a render. Persze nem 100% pontos, hiszen quadro kártyákat nézek (tehát alacsonyabb órajel mint az ekvivalens rtx, de több ram) és nem ugyanazzal az anyaggal mint a colorgrading central, de a codec fajtája keveset számít amennyiben az hardveresen gyorsított.
az arányok így adottak, max 20% bizonytalanság van benne.
a fő hasfájásom: 300 rugesz lenne az upgrade M1 Airről 14” M1 Prora. És annyiból kijön egy RTX3070 + i5 11400 PC is, ami erősebb mint akár egy M2 Max, nem kicsivel, erre a taskraugyanakkor pl egy shadow.tech PCből havi 14000ből megvan egy RTX3070 konfig a cloudban.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32454 üzenetére
Olyat nem csinàlok, h csak zajszűrés. Életszerűtlen. Nàlam a szokàsos: speedramp, optical flow, motion blur, maszk, masszív gréd plusz zajszűrésnél nem volt olyan opció, h 1070-nel nem omlott volna össze a Resolve.
M1-gyel még nem volt olyan, hogy összeomlott volna és most sikerült hasznàlhatatlanra lassítani az upscale, motion blur, speed warp segítségével.Làtom ebből a témakörből is nekem kell rendes tesztet csinàlnom.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32455 üzenetére
Ott a GTXel fogytál ki a ramból, viszont meglep hogy a 3070-en nem, hiszen ott is 8GB van
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32456 üzenetére
M1-en nem tudom mennyi van allokálva a GPU-nak, de ott összesen van nyóc. Persze, tudom, hogy az SSD-ről megy, de Win-en is ott az adaptív SWAP+RAM. A Samsung 980 van a 3070 mellett, sokkal gyorsabb, mint a Mini beépítettje (ramról nem is beszélve). Nem akarok hülyeséget írni, olyan 3500-ra emlékszem. Plusz ott a 32 GB RAM. A Mini 2500-at tud 8 GB RAM-mal. Miért kellene kifogynia? Windowson nincs átjárás a tárhelyek közt? Szerintem ez alkalmazás függő. DR direkt lábon lőné magát Windows alatt?
Megcsinálom a tesztet...[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32457 üzenetére
A video memória nem kerül kiterjesztésre SSD-re windows esetén. Taranis futott most bele korlátokba RTX3070el 6KRAW-val, és egyértelmű volt hogy a videó memória a kevés.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32459 üzenetére
Természetesen nem, hiszen nyers erőben meg a fele. Se.
AMD-tol meg húzódok, pedig ott ugyanannyiert ugyanazt a teljesítményt kapod 16GB rammal, 6800XT pl.nekem ami scopeban van azonos áron az 2080Ti 11GB
-
hibavissza
veterán
[link] Hang plugin
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Lumix S5 II X + 20-60 + ajándék akku: 735k
Azért ez így már elég jó ár.VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
MrChris
nagyúr
Ezeket a shuffle dance mozdulatsorokat kellene betanulni, kamera mozgatásra alkalmazni és akkor gimbalra se lenne szükség... csak fűcsomó ne legyen az útban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #32464 üzenetére
Én ha nem lépek, csak törzsből dőlök, IBIS-el, post stabival, akkor se lesz olyan smooth mint gimballal.
ráfűzés a kell e gimbal dologra: én sem tudtam hogy ennyire handicappes third party obit használni sonyn. Kb 8 perctől van IBIS teszt. Érdekes megnézni hogy viselkedik apsc obi a fullframe ZV-E1-en, ha az dynamic active stabival megy 1.5x croppon.
látszik hogy a sony direkt heréli a gyro rásegítést third party obikkal, viszont natívval még a sima active stab is meglepően korrekt akár az FX30-cal. Bár a youtuber is mondja hogy gimbalt nem váltja ki, azért eléggé rendben van. -
batyuska100
senior tag
Hali
Öreg MiniDV kameránál (mondjuk nem hiszem hogy a formátum itt most számít) mi okozhatja azt, hogy ilyen homályos képe van? Nem a kazettára felvett anyag ilyen, hanem már eleve a kijelzőn és a kukucskálón keresztül nézve is rossz. Valami kosz lenne a lencsében? Esetleg szenzor hiba?
Panasonic NV-MX500 kamera[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
7artisans AF lencse, még csak most látom. A sima manuálisokat szokták dícsérni.
Valaki már próbálta? -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Nikon Z6 + Nikon Z 50mm 1.8 S. Videón kültéren milyen ND filtert érdemes használnom/vennem?
Semmi extra, családi videók, de természetesen olcsó és jó ND filter szeretnék , hogy a képminőségen ne rontson.
Annyira nem vagyok még otthon a videós dolgokban, de jelenleg a 4k 24fps-sel próbálkozom 1/50-es záridővel és kültéren iso 100 mellett ez így ugye nem annyira megfelelő. De most például azt se tudom, hogy ha fent van az ND filter és nagyon beborul az ég vagy valami, akkor gondolom le kell szednem, most ez hülye példa, de van, hogy le-fel kell applikálni az ND filtert videózás közben? Illetve azt se tudom most pl, hogy ha 24fps-t szeretnék, akkor a záridő lehet-e több, mondjuk 1/200? Sajnos itt videónál annyira nem értem az összefüggést.Ha esetleg van valakinek egy bevált videója vagy leírása a videós alap dolgokról, szívesen fogadom.
Ma jön meg a gimbalom, nagyon várom"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
hibavissza
veterán
válasz FerNandor #32468 üzenetére
VariND filtert kell venned. Nekem K&F van. Nincs X és Tint se tragédia. Soha nem használom. Hagyom a záridőt felszökni és utólag teszek rá motion blurt, ha valami nagyon kiveri a szemem. Iszonyú macera az ND szűrő.
Ettől persze sokkal jobb lenne használni verőfényben, de én soha nem videózok előre eltervezett dolgokat. Zsíros lesz, poros lesz, karcos lesz, tekergessem. Frászt. -
Tuninger
Topikgazda
válasz FerNandor #32468 üzenetére
Amíg nem látod a különbséget, addig ne erőltesd az ND szűrőt, csak a szívás van vele. Inkább rakd át a 30 fps-re és hagyd automatán a záridőt/ISO-t.
Egyébként ahogy hibavissza is írja, VariND szűrő kellene neked, hogy fix ISO/rekesz/záridő mellett azzal szabályozd a kép világosságát.
A különbség: 1/50 zár mellett természetes a mozgás elmosás, tehát ha jobbra balra fordulsz a kamerával, folytonos, míg 1/200-1/4000 záron darabos a mozgás. Ha fogod és rádobod az anyagot egy olyan TVre amin van "mozgás javítás" pont teljesen hótmindegy.
-
FerNandor
őstag
válasz Tuninger #32470 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. A különbséget látom, csak nem igazán értettem, hogy ez videónál hogyan valósul meg a záridő által, de közben találtam 1-2 jó videót és már értem.
Alapból mágnesesre gondoltam, az csak felcuppanna és kész - valahol láttam ilyet -, de nem tudom, hogy itt ilyen létezik-e, illetve a Nikon Z obi kompatibilis-e. Megnézem a linket, köszönöm.
(plazma TV-m van, egy Onkyo AVR-rel + Minix neo u9-h lejátszó és minden kadenciahelyesen megy, mármint a filmek, szóval a saját videóimat is szeretném így látni. Viszont a Minix asszem kicsit küzd már a 4k videókkal és valószínűleg kell valami erősebbet néznem. Bár örülnék, ha csak valami codec baj lenne. Coreelecen megy a Kodi, mozgás javítás és minden ilyesmi ki van kapcsolva Amúgy a Nikonnal azért gondoltam a 4k-t mert talán később időtállóbb, mint a FHD, ha már a pici gyermekeimet videózom, bár a filmek 1080p-ben a plazmán nekem tökéletesek...)
Amúgy gimbalon hagyni kell az IBIS-t bekapcsolva vagy a gépi és esetleg objektív korrekciót érdemes kikapcsolni?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Tuninger
Topikgazda
válasz FerNandor #32471 üzenetére
Ha viszont ennyire törekedsz a jóra, akkor érdemes venned ND-t. Van magnetic ND, de drága. Amit fontos tudni, hogy bár az obid szűrőmérete 62mm, érdemes a jövőre is gondolni és 77mm-es vagy akár 82mm-es szűrőt venni és step up ringgel használni, mert úgy minden jövőbeli obidra rá tudod majd rakni.
Csak a 82es szűrő vagy 1,5x többe kerül mint a 62-es, ráadásul ahogy hibavissza is írja ,összekoszolod, leejted, stb. És 60-80 ezer forintnál már fáj. Meg az is ha a táskában hagyod mert nincs kedved vele szenvedni, mint ahogy én szoktamMinden stabid érdemes bekapcsolni amit csak lehetséges. Sokszor fog az akaratod ellen küzdeni a technika de összességében a végeredmény nézhetőbb lesz.
A Z6 FullHDja nem olyan acélos így nagyobb különbség a 1080p és a 4K között mint normális esetben indokolt lenne, így érdemes 4K-ban menni.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32477 üzenetére
Mac-en. és windows alatt is:
Windowson a legújabb verzióval futtasd végig a neural engine optimizationt. Első indulásnál megkérdezi szeretnéd e, aztán elszöttyög vele pár percet. Pár AI alapú számítás gyorsabb lesz így a 3070el mint előtte. (pl pont a speed warp)
-
Grillo
őstag
Hölgyek (?), urak! Ha most gyorsba kéne felvenni egy riportot, ami alavetően egy egyhelyben ülő alanyról lenne, merre indulnátok? Adott egy Pana G9, van manuális 60mm-s 2.8 objektívem (a többi mind zoom, jóval rosszabb fényerővel), kb. semmi fényem, és külső mikrofon is hiányzik, megpróbálni azért érdemes lehet valahogy (fogalamam sincs a helyszínről, mennyi fény van), vagy engedjem el, vegyem elő a Samu S23-at, és menjen azzal, ezen a szinten nincs értelme cifrázni. (vagy menjen mindkettő, aztán majd eldöntöm melyik lett kevésbé szar?)
-
vond
MODERÁTOR
válasz Grillo #32479 üzenetére
G9+60mm közelinek, S23 totálnak, aztán a képüket majd megpróbálod valahogy összehozni. Hangra meg minimál megoldásként vennék egy ötezres BOYA BY-M1-et, aztán egy (régebbi) telefonra rákötve felcsiptetném a riportalanyra.
Világítást úgy tudod megúszni, hogy például fehér függönyös ablak mellé ülteted, a másik oldalról meg kicsit megderíted valami otthon található világos cuccal (hungarocell tábla, lepedő, ilyesmi).
YouTube-on millió videó van ilyen minimál projektes interjúkról.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
FerNandor
őstag
Először is köszönom Tuningernek a segítséget privátban, kicsit fura volt a gimbal, ahogy először próbálgattam, de minden rendeződött. Weebill S.
Az első, pontosabban második benyomások nagyon jók.
Nagyon tetszik, habár eddig még csak a lakásban próbálgattam csak. Rendeltem hozzá quick release plate-et, hogy egyszerűbb legyen a kamerát fel- és leszerelni. Meg egy plusz foganytút az underslung pozícióhoz. Abszolút nem bánom eddig, hogy megvettem. Nagyon jó dolog.Köszönöm a K&F Conceptes VariND ajánlást és a step up ringes tapasztalatot is. Átgondolom. Elég jól el vagyok Full Frame-en ezzel az 50-es obival. Még egy 24-70 F4 Nikon Z obin gondolkodom későbbi projektként esetleg, úgyhogy ezt is figyelembe veszem majd a filter vásárlásánál, meg az össz költséget is... Meg még egy mikrofont szeretnék.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32478 üzenetére
Ez csak a főverziót mutatja az aktuàlis frissítést nem. Mind1. Pécére megy a legújabb. Összeàlt a projekt. Màr csak fel kell venni.
Képernyő rögzítés PC-n nem befolyàsolja a teljesítményt, nVidia dedikàlt chip. Macen is van valami ilyesmi megoldàs. Jól emlékszem?
Kérdés:
DR-ban a Video Monitoring Project beàllítàs mire hat? Ez van a Timeline resolution alatti részben. CMD F-es teljes képernyőre nàlam nem hat, pedig az lenne logikus. Arra csak a TL Resolution hat, pedig teljes képernyőnél nem a TL-ban vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32483 üzenetére
Ennél pontosabb verzió meghatározást én sem tudok:
Képernyő rögzítés:
CMD + Shift + 5, ha elindítottad akkor fent a hangerőállító, óra stb mellett tudod leállítani.
A Video monitoring csak akkor aktív ha van Blackmagic Capture Cardod, egyébként hatástalan amit ott állítasz. -
FerNandor
őstag
Weebill S +Nikon Z6 50mm 1.8 S 4k 24fps
Ha Pan mozgáskor vagy pl joystickkal mozgáskor (pl alap vízszintből lefelé kb 5 fokot mozgattam) bezizeg/remeg a kép az mire utalhat? Erős a motorbeállítás vagy gyenge? Esetleg a kamera stabilizátora okozza? Vagy más?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Tuninger
Topikgazda
Javaslom aki nem vette meg eddig androidos nem exynos processzoros telefonjára a Motion Cam-et, az pótolja
van 6K RAW videó az arra képes telókon, van közvetlen ProResbe, Cineon LOG-ba rögzítés, megfelelő telóval 4K 120 fps raw, van LUT beégetési lehetőség a LOG-ba, brutál sok featuret pakoltak be az elmúlt hónapokban..
A fenti admin postolt is egy feature bemutató videót. OnePlus, Xiaomi telókon érzi magát a legjobban, de snapdragon 8 gen 2-3 amivel igazán csillog.én oneplus 8 proval használom, közvetlen logba megyek, és gyroflowval stabilizálok postban. Ha meglenne a tudásom a megfelelő rootoláshoz, menne a 4K60 fps is stabilan, illetve pár mp-ig a 4k 120 raw is.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #32487 üzenetére
Ez az app tud valódi, fix 25 fps-sel rögzíteni, nem pedig variable framerate-tel?
S6 és Mi9 a telóm..
Igazából nekem ez kéne csak, semmi extra funkció, csak amolyan tartalék kamerának lenne a teló a zsebemben egy forgatáson, ha úgy adódik. De a variable fr megőrjít.
Viszont a fix 25fps-ért kicsit sok az ára[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #32488 üzenetére
a RAWért fizetsz nem a 25fpsért. Az S6 lassú, de a Miből sokat ki tudna hozni. És a RAW miatt könnyű matchelni bármilyen kamerához.
Nehéz megmondani variable e, mert az fps counter billeg néhány tizedesnyit felvétel közben, de amikor bedobod resolveba, pontos a framerate, már ha nem volt frame droppod.
DirectLOG-ban szintén. Mindenesetre nem 30,11fps a framerate hanem 24.00 metadata szerintHozzáteszem nekem meggyűlik a bajom minden más fpsel 24-en kívül a OnePlusszal, ezért is kellene a root, CPU prioritást kellene adni az appnak és szenzor modeokat forceolni hogy betonbiztos legyen.
Egyébként van fent play storeban demo verzió, teljes funkcionalitás 5 másodperces felvételi limit, tudsz tesztelni
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Márton #32488 üzenetére
Exynos chippel nem fog menni, kb. állandó lesz a framedrop. S6 meg eleve elég öreg, raw képesség is szükséges.
A Mi9-en valszeg jó, az ingyenes változaton ki tudod próbálni mire számíts, könnyen lehet, hogy ingadozni fog az fps 24.7-25.1 között, viszont mindegyik külön álló .dng képkocka lesz. Rövid snittekre alkalmas, mert nagyon megterheli a telót, zabálja a tárhelyet, felmelegíti a procit. Szerintem stock jellegű videók készítésére jó.
Filmic pro-t, Opencamera-t próbáltad? -
Márton
nagyúr
És ha nem akarok rawot? Vagy ez csak arra jó?
Jó nekem a sima h264, csak -könyörgöm- fix 25fps-sel. Miért kell azt variálni?"S6 meg eleve elég öreg"
És? Még korrekt 4k-t is tud. Nekem meg egy nyamvadt 1080/25p kéne, nem is rawban..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #32491 üzenetére
Nem nézted meg a linkelt videót mi? Lehet logban is rögzíteni, nem kell rawozni. Töltsd le a demot, nézd meg, írd meg a tapasztalatokat. "korrekt 4K-t" szerintem csak processing nélküli felvétel ad, abban nem túl erős jelenleg a felhozatal, Camera2API-s telóknál van rá esély havidíjas Filmic Proval, vagy MotionCam árba kerülő mcpro24fpssel. Csak azoknál nem kapsz rawot és rendes log curveöt extrába.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #32493 üzenetére
Nem
De most frissítettem, megnéztem Mi9-en.Sajna a 25p nem supportált, de engedi kiválasztani.
A fájl sajna továbbra is variable:Frame rate mode : Variable
Frame rate : 25.000 FPS
Minimum frame rate : 23.955 FPS
Maximum frame rate : 26.132 FPSEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #32499 üzenetére
Hát egy editorba behúzva ugye, vagy interpolálni fog fix 25-re, amit utálok (szellemképes frame-ek), vagy droppol itt-ott, az meg egy svenknél elég idegesítő.
Ok, nem videókamerák a telók, de akkor sem értem miért olyan nagy igény ez, miért nem supportálják a telók? Semmi extra feladat, épp a variable nagyobb meló, leprogramozás, nem?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...