- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
Gene VLOGolt is az S5II-vel egyet
Követem a munkásságát pár éve, ami szembetűnő az A7s III után, az a jobb IBIS, pedig Active stabbal a sony is erős játékos, bármennyire is próbálja elkummantani azt a tesztet Richard Wong nozs23 fenti linkjén.
A többi ugyanolyannak tűnik mint a sonyval, ami jó. -
nozs23
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
válasz nozs23 #31102 üzenetére
Igen, az active stabi hianyara utaltam, a sonyk használhatatlanok anélkül, gyakorlatilag az A7 II-A7r5 között nincs változás ibis terén, activeval viszont az élmezőnybe ugranak, catalyst browseal meg az első helyre, warpolás nélkül.
persze én is inkább a crop nélküli ibisre szavazok, csak ez így rosszabbnak tünteti fel a sonykat mint ahogy bárki is használja őket. -
nozs23
addikt
válasz Tuninger #31103 üzenetére
Pár hónapja volt egy munkám A7IV-el + 24-105 (ami stabis), azt jó kombónak éreztem a croppos stabival, de nem gyaloglósnak. Náluk többet számít egy jó stabis optika. De tényleg összemérhette volna úgy is őket.
[link] Itt van egy hasonló, ahol croppos móddal is összeveti a G9-el, de még úgy is elég messze vannak egymástól. Amúgy egy csomó youtuber boost IS-el teszelte a gyaloglást, amitől a hajamat tépem, mert mindenhol leírják, hogy nem arra való és össze-vissza rángat tőle, mondjuk ezt minden Panasonic kamerával eljátszák.
Catalystet én dead-endnek tartom, nincs FCP integráció, kikapcsolt stabival kell menni, el kellett állítanod a záridőt, sok a crop. Nagyon körülményes és az eredmény sem mindíg jó. Egyszer próbálkoztam vele, elég volt.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz nozs23 #31104 üzenetére
Fejlodott am azota a program, nyaron mar irtam rola! Mostmar ugyis tudsz utolag gyrozni ha a kamerában Activeban ment a stabilizáció a felvétel folyamán! És mivel már stabilizált felvételt stabilizálsz tovább, kevésbé érzékeny a záridő problémára.
illetve van catalyst browse adobe premiere integráció. Persze ez fcpx/resolve usernek nem akkora dolog, de van progress -
narumon
őstag
1.150.000 Br a Kit 20-60 + 50/1.8-al
[link]Ez azért nem rossz ár ha 900 a váz. Kérdés, hogy használtan mennek-e ezek az obik egyáltalán olcsóbban.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
MrChris
nagyúr
válasz narumon #31108 üzenetére
A kitzoomot láttam 95e-t, 50-est is hasonlóért. Kitet csak akkor érdemes, ha használod is, különben alig/nem kapod vissza a pénzed.
Hobbistának, mint nekem azért ezek az árak kissé húzósak, használt piaca meg még nincs. -
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31109 üzenetére
Ma mondtam itthon, hogy eltapsolnék másfél misit a hobbira. Volt öröm
A vicc az egészben, hogy ugyan ez a szett MFT-n jóval drágábban jön ki és nincs követő fókuszod.
G9+10-25+25 400+750+450=1,6 millió. Durva szám.
Ha eltekintek az ekvivalenciától csak valami hasonlóan használható szettet nézek akkor
G9 12-60 kit + 25 1,4 az 630 + 250 = 880 kopejka.
A plusz háromszáz ezresért másik ligába kerülsz. Nulláról az MFT nem életképes ajánlat ma már.
MFT-n van a 20-45-60 fix sor egy gx80/g80-nal ami ultra budget tud lenni és minőségben még mindig ász. Fujin/Olyn is el lehet lenni kis büdzséből, pár fixszel, ha a videózás nem annyira számít.
Amikor ezek nem játszanak, úgy néz ki a következő lépcső az s5II kit és az L rendszer. 105-ös makró az L rendszerben egy százassal hosszabb. Telében a Sigma szintén ott van jó ajánlattal. Meg kell szokni azt a 30% felárat.
Nálam az a kérdés, hogy a 20-60-as kitobi hogy viszonyul rajzban az mft soromhoz. Másik dolog, hogy ez a mostani kit ár az mézesmadzag az early adoptereknek vagy tartósan ez marad.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
A7IV-S5II AF: [link]
-
toyone
őstag
Mivel a legtöbb hazai forgalmazónál van tapogatható S5II, így meg tudtam nézni pár apróságot.
narumon
0-ás peaken is bőven sokat mutat már. Szóval az megoldva.
Ami számomra egy hasznos funkció, a sonykban is megtalálható felvétel közbeni belenagyítás és focus csekkelés. A GH6 után ebben is működik.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #31110 üzenetére
Mi a kiszemelt? S5II? Nem nagyon szoktam a beszerzésről konzíliumot összehívni, mert ész érvekkel indokolhatatlan. Ha munkára kellene és jönnének is a megrendelések simán venném pl ezt a vázat, vagy jobbat, drágábbat, drága, jó obikkal.
Az a probléma, hogy pl. G9-be kb ugyan azt a hardvert bele kell tenni, mint egy ff S1 vázba, szinte csak a szenzor a különbség. Valahol régen egy Panás ember magyarázta, hogy a szenzor ára mára jóval olcsóbb mint korábban, az azonos körítés viszont meg hasonló költség szenzormérettől függetlenül. Objektíveknél is hasonló lehet a helyzet.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz toyone #31112 üzenetére
Én is nemrég jöttem haza egy S52 taperolásról. Lőttem par vlog samplet, majd feltöltöm cloudba. A stabi mellbevágóan jó. A belenagyítós assistot én is kipróbáltam narumon kedvéért. Ha elektronikus kontakt nélküli obikkal is ilyen jó az nagyon szimpi, én csak a pana 24 1.8-al tudtam próbálni a 220 voltban
-
toyone
őstag
válasz Tuninger #31114 üzenetére
Nem vittem adaptert sajnos. De a belenagyítás az kell menjen kontakt nélkül is. A focustávolság megjelenítését dobja csak így el. De az amúgy sem annyira lényeges.
Amit ki tudtam próbálni az alapján valóban jól sikerült verziófrissítés.
Személy szerint az X-et megvárnám. +200$ ért van All-I meg SSD-re rögzítés. Amikkel tudnék még azonosulni.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
nozs23
addikt
Meg egy nagyon hasznos aprosag, ami lett: AWB Lock, végre.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31113 üzenetére
G9-ről nincs sok értelme bármire váltani. Mindent meg lehet vele oldani. Sony szenzor van benne. Gx80 viszont már hobbira is régóta szűk keresztmetszet nálam. Ezzel is meg tudok oldani mindent, de nagyon szenvedős. Sokszor azért nem fotózok, videózok már vele, mert a kívánt eredményért nagyon meg kell dolgozni a gépből kieső anyagot.
-
_q
addikt
válasz hibavissza #31118 üzenetére
Iphone terveket már elvetetted? Úgy emlékszek amellett érveltél sokáig.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #31118 üzenetére
Persze időnként kiszámolom mennyibe lenne a váltás, mindent eladva most egy S5II váz kijöhet... de érdekes gyutávokról le kell mondanom mint az eq 600 és15mm. Kb a 20-60 kitig terjedne a pénztárcám.
Vázamba a WB fixálást és a stabilizátor státuszképernyőt betehetnék egy újabb fw-be. A most prezentált pdaf-t meg megkaphatja egy G9mk2.
Ahogy látom G9 dömping van a piacon, feltűntek az A7mk3-ak is, másoknál is felbolydult a vezérhangya. -
törölt tag
Üdv.!
Melyik MILC-et ajánlanátok tárgy bemutató videózásra? Itt a (nem arc és nem szem) követő autófókusz a lényeg videózás közben. APSC elég nem kell milliókért full frame.
-
hibavissza
veterán
Kétfelé válik nálam a történet. Egyrészt vannak szökőévenként fizetős fotós munkáim, párszor vették már meg képeimet is Flickr-ről is, másrészt van családi esemény megörökítés. Családi vonalra megvárom mit gurít az s23. Fizetős vonalon viszont bátrabban vállalnék egy jobb szettel. Másrészt elég aprópénz van ebben az iparban is, ha nem vagy tele buta és gazdag ismerősökkel.
A fotós-videós vonallal azért vagyok óvatos, mert nem biztos, hogy a szabadidőmet van értelme erre áldozni. Német nyelvtanulás (szinten tartás), Python, második diploma is játszik. Ezeket sem lehet fél seggel megülni. Mindent nem lehet. Kéne még egy élet.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31120 üzenetére
G9-ben elvileg ugyan az a szenzor van mint az EM1 II-ben. Az tud fázist. Röhögnék, ha fw frissítéssel megkapná. Biztosra veszem, hogy az S5 I-re is rá tudták volna varázsolni fw frissítéssel. Ugyan az a 24-es Sony szenzor van bene mint az a73/4-ben. Tudtommal.
Ahogy nézem az L rendszer üvegei vígan mennek PDAF-fel. Tehát már tervezéskor tudniuk kellett. Még új fw-t sem adtak ki az L obikhoz....tehát évek óta patkány módon hazudoztak a Panasonicnál. Egy ilyen szintű PDAF rendszert nem könnyű összehozni. Nikon, Oly, Fuji nem képes rá ennyi pénzért.
Még azt sem tartom kizártnak, hogy az MFT üvegek is futnának fázissal...[ Szerkesztve ]
-
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
válasz #86883328 #31121 üzenetére
Még mindig a jó öreg Sony A6300 a befutó erre, akár a 16-50-es kittobival. 180k körül mérik a vázat a használt piacon, 25k körül van az obi. Ne tévesszen meg hogy boltban az obi 125k.
A ZV-E10 amit hibavissza ír ugyanazt a képet fogja adni jobb AF-el és van benne konkrétan tárgy bemutató AF mód ahol ha valamit beemelsz a kép közepére, instant arra húz. A hátránya hogy használtan ritkább, újonnan meg 300k+ -ért vannak sokkal okosabb választások.
-
törölt tag
Köszi. Akkor Sony.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #31123 üzenetére
Valami hardveresen hianyzik. Pont ennyire tudom tudomanyosan megfogalmazni. Meg csak nem is ugyanazt a szenzort hasznaljak, mas a szamozasuk es azon a Sony szenzor spec PDF-en az egyik listazott kulonbseg pont a PDAF.
Amugy nem hiszem, hogy barmi kulonleges kepesseg kene az objektiveknek. A Sony is CDAF-el indult es mukodtek az obik kesobb is. A Panasonicos MFT obik is elmennek az Olympus vazakon. Amig linear motorral vannak ellatva addig nagy gond nem lehet. Ezek a Fuji fele gyors stepping motoros obik neznek ki eleg szarul videoban. De ok sem ilyet hasznalnak mar az ujakban.
Valoszinuleg nem tegnap kezdtek el tesztelni ezt az AF rendszert, ez reszben megmagyarazza a regebbi szenzor hasznalatot is. Egyszeruen eddig nem akartak fizetni erte, viszont meg egy DFD-s vaz valoszinuleg kinyirta volna a businesst, de uj felhasznalokat mar biztos nem tudtak volna behuzni. -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #31123 üzenetére
A Pana pdaf-ről valahol azt olvastam, hogy a Leica-tól jött. Ezt most nem aprózták el ahogy én feltételeztem róluk, teljes értékűnek tűnik. GH6-ba is nem ártott volna, ha videózással dolgoznék csak nagyon indokolt esetben venném az S5II helyett.
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31131 üzenetére
Nem a Leica-tol jon, csak bejelentettek egy szorosabb egyuttmukodest (L2 : [link]). Nem tudom, hogy az itt leirt sok bullshit mit jelent, de szerintem azt, hogy a Leica megkapja a Panasonictol ezt a fokuszrendszert is, ahogy korabban a DFD-t, cserebe a Panasonic rabiggyeszthet meg egy par Leica logot az uvegeire.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Elmondja a beallitasokat, meg neha ki is van irva. Itt van meg egy: [link] De ugy nez ki szorszalhasogatas, hogy melyik a jobb. Ami jo hir. Viszont elvileg 60fps felett nem mukodik a Phase detect vagy Face detect? Sajnos nem hallom normalisan a videokbol melyik teszi fel a kezet 60p felett.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Megnézegettem az S5 II teszt felvételeimet. A 1080p 50 fps egy kicsivel jobb mint a sonynál, de nincs dráma.
A 1080p 120 fps hasonló a két kamerán, de a sonynál kisebb a zaj.
A 4K 25 pariban van, a 6K viszont elég komoly a panán-A Sonyval slog2-sgamut3.cine-ben mentem +32-es szaturácóval, a panával VLOG-ban.
A Sonynál a 120fps tesztnél feljebb veszem az élesítést -1-re mivel azon használom 1080p esetében. Előtte végig -7-en megy. A Panánál 0 élesítés 0 NR.Panán 24mm F1.8 volt, EIS bekapcsolva talán a második videótól így kb 26mmen megy. A Sonyn a 28-75 F2.8 volt.
Ha valakit érdekelnek a fileok, ebbe a mappába töltöm épp fel. A Pana 12GB a Sony kb 3GB. Mellékeltem egy alap korrekciós LUT-ot mindkét LOG-hoz.
Gondolkodtam rajta hogy megvágom, de annyira random hogy nincs sok értelme, meg jobb lett volna ezt kint. Lehet rá kellene menni a fotoplus ingyenes kipróbálási lehetőségére február/márciusban 3 napra egy mélyebb teszt erejéig
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz nozs23 #31134 üzenetére
Jó, végülis mindegy. Imádom az ilyen teszteket. Aztán amikor megveszem a gépet, akkor esik ki a csontváz, hogy nem teljesen úgy van, ahogy ... (pl Canon)
A lényeg, hogy a Pana tényleg nagyot gurított most ezzel és hogy egyáltalán vitatkozunk azon, hogy a Sony vagy a Pana AF-je jobb, már önmagában mókás.
•
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31138 üzenetére
én is láttam és remek kérdés, a grade nélküli felvételen is látszik. valószínűleg szenzorkiolvasásnál valamit összevont. Nekem úgy tűnik mintha kicsit máshogy lenne a lineskipping mint a sonynál. Ez is zizeg egyébként aliasing miatt csúnyán, a második 1080p 50 klippnél egy pillanatra megmozdítom a kamerát és pont a kérdéses részlet is mozog.
-
nozs23
addikt
Hybrid Shooter A7IV/S5II: [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31142 üzenetére
Fotoplus akcio
menj el nezd meg, legalabb rakad rad valami, es meg ki is kölcsönözheted ingyen 3 napra. Ha veszel ugyanolyan szívesen fogadják a pénzed mint bármelyik wannabe cinematographernek -
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31143 üzenetére
Ezt most nem értem. A videós workshopon ragad rám valami? Oda nem vágyom. Sokan szuszognak egymás válla fölött. Terjed ez a rohadt covid megint. Egyszer elég volt túlélni. 15 perc kell kettesben a géppel és egy normálisan bevilágított tesztfal. Lehet az kínálópult is. A kitobi hibái érdekelnek. A többit látom a tesztvideókból.
11-kerben van boltjuk. Rájuk csörök hátha van egy kitjük 15 percre. Köszi a tippet. -
nozs23
addikt
válasz hibavissza #31144 üzenetére
Onljne van par RAW galeria a 20-60-hoz ha nem csak tesztabrat akarsz rajta megnezni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31144 üzenetére
Technikailag neked akkor sima S5 is jó, az meg van “mindenhol”. A fotoplusnal kiveszik neked vitrinből bármikor. Stokucsa Gáborra írj rá, ott a linken megtalalod en tolem kaptam anno a BGH1-et tesztre, nagyon segítőkész
-
hibavissza
veterán
válasz nozs23 #31130 üzenetére
Szerintem egyetlen egy ostyára van pénzük. Maximum időben eltolva van régebbi és újabb. Mikrolencsék, színszűrők, proci változik. Azokat számozgatja a Sony. Senki nem gyártat párhuzamosan több wafert. Intel, AMD, Nvidia mind egyet gyártat egy időben. A kihozatal optimalizálás miatt. A hibásakat csonkolják egyformára maximum. Olyan amiben pont a pd szenzor helye rossz szerintem nincs. Le van tiltva.
Nem vitatkozok, mivel nem állok itt a gépsor mellett, de ha a Sony-nál nagyobb cégek sem engedhetik meg maguknak akkor kétlem, hogy ők sok különböző wafert rendelnének egy időben. Persze lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest