Új hozzászólás Aktív témák
-
aazimi
tag
válasz aazimi #25259 üzenetére
Ezért vettem végül a vega 56 helyett egy rx5600xt-t. Teljesítmény, ár kb egy. De az 5600xt sokkal kevesebbet eszik, mint a vega hősugárzó
Nem szeretem a gépben az ilyen nagy fogyasztókat
Nekem 3060ti-hoz volt szerencsém, az mocsok jó volt, a 3080 gondolom már harapja az ampert rendesen. Mondjuk én még mindig fullHD-n vagyok, ezért nem is akarok nagyobb felbontású monitort, inkább 2-3 monitorral nyomom, hogy legyen elég felület.PÜ a biztos
-
varmi2
nagyúr
válasz aazimi #25189 üzenetére
Szia.
Nekem volt b350/b450/b550 valom. Ha elég az adott lap csatlakozói, akkor nem ad többet a magasabb számozású lap. Jelenleg A320 itx lapom van, és ezzel is el vagyok, bár most csak egy 5600G aput használok. De régebben, Ryzen 1600/3600/5800x/5900x volt.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Rabbitf_24
addikt
válasz aazimi #25141 üzenetére
Szia,
az nincs sajnos. Hibakódja sincs, évente minden kopót cseréltettem, olajat és szűrőt is, vezérlés is cserélve lett.
Chatran: itt nem lenne 300k meglepi .
HTP: hyper turbo power amúgyAlkuképes egyébként, de ha olcsóbban teszem fel, akkor abból akar mindenki alkudni.
[ Szerkesztve ]
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
Ra3
őstag
válasz aazimi #25111 üzenetére
A márkói embernél (debybike) én is jártam többször, tényleg nem szimpatikus, ráadásul a bringákhoz se ért annyira mint ahogy előadja, ettől függetlenül jók a beszerzési forrásai, és ki lehet nála fogni jó bringákat korrekt áron, csak értened kell hozzá valamennyire legalább neked ha odamész Meg sűrűn kell nézni a kínálatot persze, mert sokan járnak hozzá.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
-
Yahhher
aktív tag
-
ffodi
veterán
válasz aazimi #24883 üzenetére
A 300 Mbps a Wi-Fi névleges sávszélességét jelöli, amit kb. sosem fog elérni (marketing duma). A leírtakból pedig arra tippelek, hogy a routereden csak 100 Mbps-es portok vannak. Ha így van, akkor csak a csere oldja meg.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
válasz aazimi #24827 üzenetére
SDH szerviz a távolsági buszmegálónál?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz aazimi #24773 üzenetére
Notikat hoztak hozzám hogy bővítsem. Acerrel kegyetlen szívás volt. Abból való az egyik m.2. 128gb
Satásnak írta a bios, akkor veszek bele egy satásat. Háát erre meg se sata caddy se kábelezés semmi nem volt, hova az istene került a vincsi. Ja darabokra kellett szedni alaplapig mert ott volt elrejtve. Szerencsére nvme-t kezelt de így rajtam maradt a plusz ssd. Mérges vagyok rájuk mert nem lehet satás cuccal bővíteni csak ha veszek hozzá lap-sata kábelt meg caddyt. -
-
válasz aazimi #24754 üzenetére
Az furi lenne. Szétszedős videó. A G5 kupak mögötti részbe is bekukkantottál?
Szériaszám alapján az egyik utolsó 2005-ös PowerPC.[ Szerkesztve ]
-
-
aazimi
tag
-
urban racer
senior tag
válasz aazimi #24728 üzenetére
i5-4590T/8G/128 30k
természetesen gyári pro win matricávalÉn htpc-nek használtam, de ha komolyabb dologra akarod, akkor 2 sodimm slotnyi ramot tehetsz bele, m2 ssd és sata slot, és a cpu is socketes
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
-
Diák66
őstag
válasz aazimi #24499 üzenetére
Hűha, kábel TV-re erősítőt nem olyan egyszerű, na meg elviekben a szolgáltató ha bevezeti a madzag végét, ott megfelelő jelnek kell lennie. A saját elosztójukra meg úgyse engedik, hogy bekössed a saját kábeled. Házerősítőt akkor kell rakni, ha nagyon sok TV lesz rajta, vagy nagyon hosszú lesz a kábeled. A kábelszat is csak egy elosztót tesz fel általában, amihez szűrőket alkalmaz max. (ha van internet is) A tekerős F csatlakozót csak házon belül használd, de ott is ajánlom, hogy szigeteld le, ha fűtetlen helyiségben lesz. Egy kis nedvesség és eszi a rozsda. Én mindig is önkompressziós szerszám nélkülit használtam az antennákhoz, de az nem 50 Ft/db.
[ Szerkesztve ]
-
válasz aazimi #24499 üzenetére
Nem nagy művészet, csak pár dologra kell figyelni.
- jó minőségű 3xos árnyékolt kábel (a minőség kifizetődik hosszútávon), nem szabad kis ívben meghajlítani.
- csavaros F csatlakozót mindenhol kapni, és te is rá tudod tekerni a kábel végére.
- Antenna erősítő nem feltétlen kell, de modelltől függően lehet annyi az ára. A legjobb erősítő egy jó nagy antenna.[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz aazimi #24445 üzenetére
ha elkezdesz fej vagy írást játszani, akkor 100-ból általában 51-49 vagy valami hasonló fog kijönni, a tescoban 2x kaptam vissza pénzt, sparban 1x, (mindegyik esetben, hátrament a nő, megnézte és a kiírt áron kaptam meg a terméket, de ehhez emlékeznem kellett az árra, csak akkor működik, ha relatív kevés terméket veszek) viszont hogy hányszor tévedtek az én kontómra, az nagyságrenddel több..
1-2 termék árát szoktam megjegyezni, azt figyelem mennyiért viszi a gép, ha jó jó ha nem szólok, de a számlát visszanézve otthon szoktak meglepetések lenni.. pl akciós valami, ja de mégsem, ahogy korábban említették, csak holnaptól, vagy csak az intersparban, kicsiben nem, stb.. az egész rendszer erre van felépítve, hogy extra profit legyen, a figyelmetlen, siető vásárlásokból is..
vagy valaki mindig jobb áron kap valamit és akkor kijön az egyensúly..bár aldiban jártam már úgy, hogy nem kellett felraknom a tejet, kérdezi -mennyi? -mondom 3 karon, -ja ok, akkor az 24, -rendben, deal!
lehet ezért lehet most már csak 6-osával vinni a tejet.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
-
válasz aazimi #24414 üzenetére
Otthoni hálózatok/Okos otthon topik?
Sok függ attól, hogy mit hova dugtál, melyik routeren van ki/be kapcsolva a DHCP, és milyen ip tartományokat oszt. Plusz mindek ehhez plusz router? A dupla NAT csak feleslegesen bonyolítja a csomagok életét.
A WiFi-s konnektornak miért kel kilátni az internetre?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
inf3rno
nagyúr
válasz aazimi #24359 üzenetére
Nem gond nálam a melegedés, láttam tesztet, ott egy szimpla szilikon lap elég volt, hogy eloszlassa a hőt. Egyelőre még csak tesztelem, kell a másik gépbe is, úgy lesz értelme. Raktam megfelelő hálókártyát a két gép közé, hogy az ne fogja vissza a sávszélességet.
Buliban hasznos! =]
-
Yahhher
aktív tag
Szia.
Én csak azért használok nvme ssd-t, mert így a normál sata ssd-k kábeleivel sem kell foglalkoznom, nekem jobban tetszik így z összkép. Elég gyors nvme ssd-ket vettem. Tök jó egymás között mozgatni dolgokat, az tényleg durva, de ennyi. Hétköznapi felhasználásban, kis játék, ps, corel, boot idő stb kb. semmit nem veszek észre.
Üdv B.
-
Nekem játékok vegyesen vannak ssdn és nvme-n is. Csak fosul megírt játékoknál számít (star citizen).
Betöltési idő jelentéktelenül javulhat pár pásodpercet.
A nagyobb modellek melegednek. Nálam samsung 980pro oem van extra nagy bordával és egy kályha, oké gyors de nem ér ennyit. A korábbi kingston a2000 meg hűvös. Teszteknél nézd meg mert én ha veszek nekem a melegedés sokkal fontosabb mint hogy 3000 helyett 4000-et ír és olvas a meghajtó.
Esetleg rakhatod külön pcie kártyára ha van helyed rá, talán kevésbé melegszik. Régebben a2000-eket raktam gépekbe és jó véleménnyel vagyok róluk.[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
Ha komolyabb videóvágás, mókolás vagy Blender és társai mennek ahol gyorsan, nagy adatmennyiséget kell mozgatni, akkor tudsz vele időt spórolni. "Hétköznapi" felhasználásra, még játékra sincs szerintem értelme.
Melegedésről csak annyit hogy egy 970pro-m van, az nem melegszik.Üdv. A.
-
válasz aazimi #24321 üzenetére
Csopasz (ónozott?) kábelvégek, és eredetileg egy Sony DAV TZ140 DVD lejátszó/ersőítő kombóhoz tartoztak. [link]
-
Diák66
őstag
válasz aazimi #24310 üzenetére
A kinézett telefon a Galaxy S23 | S23+ | Ultra valamelyike, de amúgy a mostani Samsungban 2 SIM van, az jól kezeli A OnePlus 8T igazából ami már annyira nem szimpatikus, de az A52s viszont agyamra menne hosszú távon a lassú ujjlenyomat olvasóval. Az okosóra miatt pedig maradnia kell egy Samsungnak. Jelenleg 1 előfizetéses sim és 1 prepaid van saját, de utóbbit készülök elfelejteni és a céges előfizetés mehetne mellé dualba, így nem kéne 2 telefon. Kósza ötlet, de ha más nem lesz, majd karácsony tájt lehet lesz jó ajánlat.
-
inf3rno
nagyúr
válasz aazimi #24282 üzenetére
Én is valami ilyesmit keresek most. Ryzen 5, IGP, B450, M2. Jó lesz az új asztali gépemnek. Nem akkora előrelépés, de a régit le akarom passzolni barátnőmnek, a videokártyát meg eladni belőle, mert úgysem játszok már. Nekem mondjuk azért kéne ilyen jó IGP-s, mert van egy x8-as gyors hálókártyám, és szinte esélytelen x8/x8-as lapokat találni, amik kicsik, a WQHD, 144Hz, adaptive sync meg olyasmi, amit nem adnék fel még irodai használatnál meg böngészésnél sem már. Még amin agyalok, hogy esetleg sokat költök és PCIe Gen4-es lapot veszek, de valszeg az a fejlesztés csak később lesz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Grave_444
nagyúr
válasz aazimi #24142 üzenetére
Igen, van talán 16 üzemmódja és csak nyomkodni lehet. Azért írtam nagy a választék, mert ha gyakran állítgatod értelemszerűen jobb lehet egy távirányítós változat.
Ennél a típusnál 2pin gépház előlapra is beköthető mondjuk, pl reset gombra.Figyelj oda, mert ez a típus ARGB, tehát nem RGB ventilátorokhoz való. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz aazimi #24139 üzenetére
Ahogy írják lehet venni külön 4pin RGB / 3pin (5V) ARGB vezérlőt. Az alaplapon is ez a kettő csatlakozó fordulhat elő. Jonsbo RC01 A-RGB például az egyik legolcsóbb ARGB vezérlő, nekem bevált. Aztán lehet fokozni távirányítós verziókkal is.
Amire érdemes figyelni, hogy hány Ampert/méter LED szalagot bír maximum, ha több dolgot kötsz rá. -
csibe1
addikt
válasz aazimi #24132 üzenetére
A telefonos topikba érdeklődj; okostelefonból meg a Motorola Defy 2021-es, az még olcsó a Samsunghoz meg a Nokiához képest. Legutóbb 85ezer volt alzán, de láttam már olcsóbban is.
Most éppen 70ezer: [link]
Van belőle zöld is: [link]
Mobilarena teszt: [link][ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
-
Daert
őstag
válasz aazimi #24096 üzenetére
Köszönöm,de már rég leszoktam hogy veszprémi informatikai kiskerben vásároljak.Horror áron vannak náluk a termékek,már ha van nekik valami.
Azért köszönöm a javaslatot!Male + inf3rno:
Köszönöm a sok hasznos infót!!
Mindenképp csatival szerelt verzió lesz,10-15m.De még egy hosszú fúrószárat is vennem kell hogy a födémet átfúrjam a vezetéknek. -
válasz aazimi #24026 üzenetére
A hagyományos olajkavarós mondható kiforrottnak, toyota-aisin a legnagyobb gyártó azt pakolnak sokmindenbe. Nekem a G Astrámban volt, bár az kissé erősen rakta az R-t de nem volt vele gond. Mostaniba is ilyen olajos van Avensis 2.gen és vajpuhán vállt.
Előnyük hogy megbízhatóak, ha volt benne rendesen olaj cserélve és nem gyilkolták őket akkor tovább bírják bontás nélkül mint a manuálisak. Mindegyik modernebben van visszagurulás gátló és hülyebiztosak, azaz nem tudod kézzel sem úgy kapcsolni hogy baja legyen valaminek pl kézi módban padlózva is felvállt 6500rpm felett kicsivel és nem bőgeti tiltáson aztán pl ha nem rakod P-be akkor a kucsot sem lehet kivenni, mozgás közben R-be sem rakhatod stb.
Padlózva is simán vált, nehéz megmondani hogy melyikben van éppen. Meg ugye tempomat is rugalmasabb azaz a tempomatot is használhatom gázkarnak hiszen fel le magától vált. Na meg mivel nem kell kuplungolni dugóban baromi jó.
Hátrány hogy amíg nem kapcsolja össze közvetelnül a hajtást addig az olajkavargatás miatt veszik kb 10% erő és olyan mintha csúszna, nem ezzel fogsz gyorsulási versenyt nyerni. Ha gondod kipróbálhatod valamikor.Fontos az előírt váltó olajcsere. Astránál ez 90ekmként volt (franc se tudja előző tulaj mikor cserélte mrg hogy mennyi van benne kb 300-400ekm körül lehetett), a toyotámba pedig gyártó szerint nem kell cserélni ami persze baromság így azért 270ekm után cseréltem (pirosas barna volt már az élénkpiros helyett az olaj + kellett cserélni a szűrőt, tömítéseket stb csak márkaszervíz vállata mert megadott hőfokon lehet stb..) biztos ami biztos alapon úgy is hogy semmit nem tapasztaltam se csere elött se csere után működésben. Mindegy toyotánál azért 100ekm vagy 5 évente fogom. Ismerősnek van renault espace 300ekm felett és még nem cserélte. De tudni kell hogy ezek olajjal mennek és az elhasználódik szóval ajánlott a csere annál is aminél gyártó írja hogy nem kell.
Fogyasztást vezetem: [link]Robotizál kéziről csak rosszat hallotam, nem kényelmes és kuplungot is eszi. DSG duplakuplungosakat nem ismerem.
CVT elég régi kiforrott technika de működését szokni kell mivel nincs adott fokozat, fogyasztásban az a legjobb.
Ha vennék akkor vagy hagyományos olajos bolygóműveset vagy CVT-t. A bolygóműves meg annyira régi tech (bolygóműves váltó magyar talány, 100+ éve van már, pl T-modellben) aztán amcsiknál meg szinte csak ilyen váltók vannak messze nagyobb nyomatékú autókban mint itt EU-ba. Volt ideje kiforrni.[ Szerkesztve ]
-
urban racer
senior tag
Normális autóban, normális automata kivisz a sírból. Asszony amióta vezette a 3,2es rangert, lemondott a kis autóról, 5ös automata BMWvel jár dolgozni
Ha már mechatronik: igen, van vele probléma: 100ból 1. Igaz, akkor kb 1M mindennel együtt a csere. DSGből teljesen olajosat érdemes venni. Nekem GTE passzát van, kegyetlen finoman vált, amikor villannyal megyek, észre sem venni, hogy mikor vált.
Ha egyszer lesz automata autód, soha többet nem akarsz manuált. Addig csak köpködsz, hogy jaj sokat eszik a kocsi vagy drága az olajcsere, meg wandler, meg mechatronik meg amúgy is annak kell, aki béna hozzá. De hidd el: nem."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
e-autó
5766
Szívesen segítenék, de időhiánnyal küzdök. Viszont MasterDeeJay, és még sokan innen szoktak gépet faragni szabadidejükben.[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
Egy sima bolygóműves automata sokat fogyaszt, a robotizált kézi váltó akár kevesebbet is ehet mint a sima kézi, de hoaszútávú talapsztalat talán külföldről lehet.. Vw nél van egy drága szó váltó témában: mechatronic..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
inf3rno
nagyúr
válasz aazimi #23983 üzenetére
Parancsolj! [link] Ha mókolni akarsz, akkor a HardForum a te oldalad. Még BIOS-t is moddolnak rajta néhányan, nagyon elszállt dolgok vannak. Ez mondjuk 4 pines HP fan-hez van, de kérdezz rá a 3 és 5 pinesekre is, szerintem azt is tudják.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
válasz aazimi #23983 üzenetére
HP elmehet a pcsába az egyedi ventikkel. Egyetlen egyszer csesztem el bios frissítést életemben pedig talán már 100x is csináltam az pont egy hp szerver lapja volt. (na jó kétszer mert volt egy p2-es lapom de az floppyról visszatöltötte magát döglött biossal is)
A biost windows alatt kellett beadni neki majd restartkor állt neki frissíteni. Persze a lapra nem kötöttem be mindegyik ventit (4-et vagy 5-öt kellett) így induláskor jelezte hogy gáz van. Viszont az idiótája úgy gondolta hogy bios frissítés alatt is jelzi persze nem csak jelezte hanem kiírta hogy le fog lapcsolni a gép x másodperc múlva..F1-re nem reagált...le is kapcsolt félúton... öngyilkos lett a lap...[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz aazimi #23948 üzenetére
Szerintem is amiatt lehet, mert ekkora az árkülönbség az eredeti és az utángyártott között. Megoldom valahogy nyomtatás nélkül, aztán a jövő héten rendelek a netről eredetit. Nekem jó így is, ha azt nézem, hogy éves szintén mennyit nyomtatok, akkor nem ez fog csődbe vinni.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest