Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz Noddy #9272 üzenetére

    Jó gondolataid vannak! De úgy vélem, hogy ezek a gondolatok elfogultak és materialisták is egyben!

    "Ha alaposan megnézed maga Jézus is sokat idéz az ószövetségből annak már kitűnő ismerője volt gyerekként (lásd amikor gyerekként a zsinagógában maradt).-írod!
    Ugyanakkor emlékezetem szerint ne tűnik ki hogy a zsinagógában miről kérdezgette a papokat, henm hogy elcsodálkoztak az értelmén!
    És így a hivatkozásod nem támasztja alá állításodat ! Bár termszetesen én is azt gondolom, hogy jól ismerte az írásokat! Ugyanakkor meg tudjuk, hogy nem tanulta, nem tanulmányozta azokat, mint az írástudók!

    Aztán még ezt is írod: "Isten nem holmi jöttmentként írta le Jézus eljövetelét, hogy mindegy hogy jön el a messiás és mindegy hogy ki lesz az, hanem Dávid utódjaként Betlehem városában. Tehát igenis fontos, hogy ki volt ugyan annyira mint a tanításai, mert azok csak abban a környezetben nyernek értelmet.

    Ebben a rövid részben több dologgal nem értek egyet!

    Természetesen Isten Ábrahámra, Mózesre, Dávidra, Illésre és még ki tudja hány nagyságra tekintettel a zsidóknak ígérte meg a megváltót!

    És annak megfelelően nekik is adta! De ők nem fogaták el!

    Ezért ha fontos Jézus származása, csaki, mert még úgy sem fogdták el Istennek ajándékát, hogy azt magából és belőlük is származtatta, mintegy frigyre lépett-(Isten megbocsássa nekem miket írok néha)- azsidókkal az ábrahámi szerződést követően!

    De a zsidó népnek nem kellet Istennek legmagasabb szövetsége, még úgy sem hogy "Dávid leszármazója, meg Betlehemben születik, meg Názáret..-mint hivatkozol is, hanem összetépte Ábrahám életével írt szövetségétés békeszerződését, és görbe utakra lépett az Isteni frigy elől! (Elkurvult-csúnya ámbár egyszerű magyarsággal élve)
    És olyannyira, hogy saját vérét ölte meg, csak hogy legyen lehetősége megtagadni az Istent!

    Ez valami olyan szörnyűség, mintha egy asszony megölné saját gyermekét, hoyg ne kösse őt össze a férjével!-Hogy te is tisztábban érsd amit mondani akarok!

    Ezt kehet szépítgetni, meg csiszoválni, meg lakkozni, de attól a tény még tény marad! Egy gyilkos nemzet megölte az egyetlen reménységét! Ez a nagy helyzet! ÉS NEM MÁS!

    És ilyen értelemben bizonyhogy nagyosn is igaz az állításod: "Tehát igenis fontos, hogy ki volt ugyan annyira mint a tanításai, mert azok csak abban a környezetben nyernek értelmet

    Ugyanakkor, már megbocsáss a mondatodba tett egyenlőségjel hibás!

    Amikor egyenlőséget teszel istennek üzenete, új tanítása, az Új szövetség lényege és annak paírja, nyomdafestékje, egyéb emberei tényezői között! Szóval ez valami agymodósított rosz beidegződés lehet csak egyedül!

    Jézus tanítása számodra az örök éleztet jelenti! A teste, meg közönséges zsidó test volt -gondolom, semmi extrával, mert arról az írás szólt volna- mind addig még meg nem dicsőült, mert ma már ez a test valóságos Istentest! a megdicsőülést elért test!

    Hogy a tied is ilyen legyen, nem a kétezer évvel ezelőtt élt Kisztus teste, mely emberi vontkozásban olyan volt mint akár a tiéd, hanem a szelleme, más érterlmezésben a Krisztusnak lelke az amely viszont anygtalan és teremtő is !

    Ha te vizsgázták a Kreszből, tudod, hogy az életedet menti az meg, ha helyesen alkalmazod!

    Most akkor kérdezem én tőled, az a tudás amit így, vagy úgy megszereztél a kreszből, az menti-e meg az életedet, vagy a tankönyv, vagy a kerszoktató személye, esetleg nemzetisége, vagy leszármazása!

    Nem, nem az oktató nemzetisége, hanem a tanítása, az ment meg téged attól, hogy meg ne add az elsőbbséget a kamionnak!

    vagyis maga a tanítás, az Isteni Üzent, az Evangélium, mely azonos is Istennel, részben biztosan, az ment meg téged az örök haláltól!

    Tehát Jézus legfontosabb üzenete számunkra nem a nemzetisége, születésébnek helye, hanem a tanítása, maga az evangélium!

    Hát akkor ezután ezt így tudjátiok!

Új hozzászólás Aktív témák