Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24727 üzenetére

    1. Nem kell túldimenzionálni egy véleménycikket - nyilván sokkal összetettebb a kérdés -, de szembeötlő abszurditásra hívja fel a figyelmet:
    a) a világ legfejlettebb, leginkább zöldenergiáról tárgyaló, azt fejlesztő, továbbá egyik leginkább jólétben elkényelmesedett ergo szülni nem akaró, összlétszámát (és ezt a demográfiai trendekkel és a területi lefedettséggel együtt vett képet) tekintve legkevésbé érintett "nyugatot" vegzálják a 'mindmeghalunk-propagandával', miközben Afrika, India, Ázsia ész nélkül túlszaporodik...
    b) és ez nem önmagában való, hanem a többi propagált trenddel egyszerre, hosszú távon érezhető (2000-es évektől egyre felerősödő) nyomás a média, politika, és kultúra felől (tematizálás),
    c) aminek egyik szelete az abortusz, ami ily módon illik a képletbe (ezért linkeltem, válaszolva a kérdésedre),
    d) a cikk felhoz néhány cikket, de ez csak szűk szeletecske utalás szintjén, tömegével ömlenek ezek "reprintjei" magazinokban, résztematikaként film/sorozat keretében, stb. (felismerhető trend).

    2. Kitekintés: USA-problematika, hogy az ázsiaiakat ugyanúgy kezelik pl. az új, trendi egyenlőségi-szabályozások (ösztöndíjak, felvételek, támogatások, stb.), mint a fehéreket, tehát egy kalap alá veszik e két tömböt, de retorikailag a fehérek vannak kereszttűzben. Összlétszám tekintetében ugyanis kisebbség Nyugaton.
    Japánban, Kínában próbálkozhatnak, ott nem rúgnak úgy labdába ezekkel, mint Eu, USA területén.

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák