Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24520 üzenetére

    1. Az a szomorú, hogy az álnaiv tudatlanság+vádaskodás kombó már Greta Thunbergnek sem állt jól (kiröhögte a világ azon része, amelynek nem fűződött a lány szerepléséhez anyagi érdeke).
    2. Az OVB-állandó ezennel bevezetésre kerül.

    Indoklás:
    3. Az a bajom a materialista-progresszív "oldallal", hogy pátyolgatásuk zsákutcába (rosszabb esetben a történelemben már látott, és több helyen ma is látható pusztuláshoz) vezet - következetesen.
    Pl. a Te esetedben (Általad bevallottan materialista és progresszív világszemléletet vallasz, így elhiszem Neked, hogy így van) újra és újra abba kell belefutnia a diskurzusoknak, hogy makacsul a saját pontod körül pörögsz.
    A kapott válaszokat figyelmen kívül hagyod és a keresőt nem használod (visszaolvasásra), így jön az álnaiv (dacos felsőbbrendűséggel és csodálkozással, mintha nem lett volna már kitárgyalva) rákérdezés azokra a dolgokra, amiket 1) nem ismersz egészében (tudatlanság+lustaság), 2) nem fogadsz el mint létező választ (alaptalanná és nevetségessé teszi az érvelésed vádpontjait --- nem az "elfogadás" mint egyetértés, hanem az "elfogadás" mint logikus, legitim válasz a valóság részeként).
    A "szimpátia" (tetszik/nem tetszik) önmagában nem elegendő, mint érv, mert nem az maga az érv, hanem csak konklúzió. A mögötte meghúzódó érvrendszernek kell meghatároznia a szimpátiát/annak hiányát. Te meg ellenérzésből "érvelsz". De valójában nem érvelsz, mert érzelmi érv ("szerintem igazságtalan", "ezt nem fogadom el, mert nem tartom validnak"), tudatlanság (nem tudod, miről fogalmazol meg vádakat, ismerethiány), összemosás (materialista természettudomány szemszögéből közelítesz - és vádolsz - valamit, amihez annak nincs számottevő vonatkozása - nem az a tárgya ugyanis) és álnaiv ellenállás (a partner válaszainak semmibevétele, és következetes ismétlése a már felvetett/megválaszolt vádaknak) eszközeivel trollkodsz. Ez sehová nem vezet. Újra (immáron negyedszer?).

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák