Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz kymco #19470 üzenetére

    Gondoltam, lesz ilyen reakció. Onnan, hogy az fel sem merült, miért is folyt bele Kálvin úgy, ahogy.

    No, most azért megállnék egy pillanatra, és hangsúlyoznám, hogy nekem nem speciálisan Kálvinnal van bajom. Nekem mindenkivel van bajom, aki keresztény egyházi vezetőként és ebben a funkciójában bármilyen formában is szerepet vállal vagy a világi hatalom oldalán egy más vallásúval, másképpen gondolkodóval szemben, vagy önmaga bármilyen formában vegyíti a hitbéli és a világi szerepét, utóbbiban meglévő erőfölényét használva az előbbiben lévő konfliktus rendezésére, vagy végső soron bármilyen fizikai fellépést helyesnek tart, kezdeményez, önmaga megcselekszik, vagy másokat erre buzdít, csak mert önteltségében úgy hiszi, övé az igaz hit, ebből következően joga van a másikon bármilyen formában is erőszakot tenni. Innentől kezdve ez az ember hiába hirdeti magát és a hitét kereszténynek.

    Azt meg, hogy honnan veszem, mit veszel természetesnek, elég csak a (#19465)-öt elolvasni, ahol is Luther állásfoglalását mentegeted. Mert anarchia, és a többi. No és? Az anarchiától való félelem feljogosít egy keresztényt, hogy helyeselje, sőt, mint Luther, szorgalmazza bárkinek az elpusztítását? Arról már nem is beszélve, hogy ezek a „bárkik” szintén keresztények voltak. Ne haragudj, de ezzel a logikával igazolod Rákosiék, de legkésőbb Kádárék ’56 végi és utáni egyházak ellenes tevékenységét is, hiszen legkésőbb az ’56-os forradalomban volt szerepe az egyházaknak, még ha csekély is! De a komcsiknak ennyi, sőt, ennél kevesebb is elég volt.

    @Ujjlenyomat
    A vércsoportos eszmefuttatásodra:
    1. a DNS-szál hosszához hozott hasonlatod azért nem túl jó, mert több olyan anyag konkrétan létezik a természetben, amelyből 40 kilométer hosszú darab simán feltekerhető egy teniszlabdányi térfogatban. Ilyen a hernyó- vagy a pókselyem is.
    2. Milyen vércsoportúnak kellett lennie Ádámnak, hogy az összes lehetőség kijöjjön? Hiszen nem két ember vércsoportjainak kombinációit kell megadni, csak egyét. Vagy Éva oldalbordaként más vércsoportú lett volna, mint Ádám? Alig hiszem. Vagy melyik emberteremtés történet a kiindulópont? Az
    3. Az özönvíz a bibliai kronológiából számolhatóan ie. 2370-ben volt. Milyen génmódosulás kellett és mikor történhetett, hogy ebből a vízözönt túlélő nyolc emberből lettek aztán a fehérek, a barnák, a vágott szeműek, a feketék? Vagy a növényeknél és állatoknál milyen génmódosulás kellett, hogy a bárkába beférő viszonylag kis számú fajból a növény- és állatvilág ma ismert változatossága kialakuljon? Vagy mondjuk csak a kétezer évvel ezelőtt ismert.
    Sőt, hogy van az, hogy Egyiptomban a meghatározható időszakban bekövetkezett bibliai vízözön idején is volt élet?

    Tényleg, lehet, tudni, Huma miért lett kitiltva a topikból?

Új hozzászólás Aktív témák