Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Ujjlenyomat #19428 üzenetére

    Nagyon felületes történelmi ismerettel írsz még felületesebben és demamógul történelmi eseményekről...
    Miért ítélkezel 7x év távlatából olyan eseményekről, amiket vagy nem értesz vagy szándékkosan igyekszel kiforgatni hamis igazad bizonyítása okán?
    Szerinted mi történt volna, ha a katolikusok és a többi protestáns keresztény nem veszi fel a harcot Hitler rémuralma lenne? Most is náci uralom alatt élne Európa? Vagy tovább is terjeszkedett volna a kontinens határain túlra?
    Felhozol egy képet, ahol egy pap megáldja a feltehetőleg francia katonákat? Lehet a holnapot már nem élik meg...

    A katolikus lengyelek a végsőkig harcoltak a német megszálók és rémuralmuk ellen, miért nem a földig rombolt Varsó képét linkelted be?

    De a német hívőket sem szabad leírni, ahogy tetted. Szerinted ők hitbéli meggyőződésükből ragadtak fegyvert? Vagy miért nem említetted meg az előző Szentatyát, aki elhagyta a német seregeket amint tehette? Miért nem említed meg Boldog Salkaházi Sárát, aki életeét adta, nem magáért, hanem másokért? Miért nem említed meg azokat a katolikus püspököket, akik életük árán mentették az embereket, és nem maguka.
    Nem, csak ennyit írsz:
    A német katolikusok ölték a francia katolikusokat, és fordítva. Persze, meg lehet még említeni a többi vallási szervezetet is. Nem voltak restek a papok toborozni, katonákat és fegyvereket áldani.

    De hogy a keresztények kb 41000 felekezetét a szeretet jellemezze, ez még poénnak is rossz.
    Ezzel teljsen egyetértek. Sőt én tovább is megyek. 41000 keresztény felekezet? Még poénnak is rossz. Bizonyára nincs 41000 keresztény felekezet, sokukat nem csak a testvéri szeretet nem jellemzi, de még csak a Szentháromságot sem fogadják el. Hogy lehetnének keresztények, azaz Krisztusiak, ha Őt nem fogadják el megvátó Istenüknek.

Új hozzászólás Aktív témák