Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz llll #19264 üzenetére

    sztem meg de
    Erről egy Aranynak tulajdonított mondat jut eszembe; "Gondolta a fene!".
    (A legenda szerint Riedl Frigyes azt írta Arany művének elemzésében, hogy "a költő arra gondol", erre pedig válaszul Arany, hogy "Gondolta a fene!".)

    Nekem ez is nagyon hasonlónak tűnik.
    Az öngyilkosság elég nehéz téma, nem lehet ennyire leegyszerűsíteni. De mind az orvostudomány és mind az Egyház már azon az állásponton van, hogy amikor az ember öngyilkosságot követ el, akkor nincs teljes tudatában cselekedeteinek. Ennek a tudathasadásos, elmezavarodott állapotnak valószínűleg vannak különböző fokai is. Ráadásul vannak ennél sokkal de sokkal tudatosabban megtervezett öngyilkosságok, illetve kísérletek rá, amikre sokkal inkább az jellemző, hogy nem sikerül, vagy orvosszakértők megállapítják, hogy az illető végén már küzdött az életéért.

    Az említett esetben a fiatalember eszeveszett lövöldözésbe kezdett, végül magával is végzett. Nem vagyok pszichológus, de ez a tett nem arra utal, hogy az illető bárminek is a teljes tudatában volt. Ennek belátáshoz pedig még hit sem kell.
    A tudatos készülődés nagyjából annyi ideig tartott, amíg a fegyvert megszerezte. Ha USA-ban történt az eset, akkor lehetséges kéznél is volt ("Ma az Egyesült Államokban 200 millió fegyver van magánkézben (270 millió lakos, 1998-as adat), ebből 1 milliót diákok viselnek." egy cikkből másoltam). Ezt követően pedig irracionálisan viselkedett.
    Ezért nem hogy Te vagy mi, de valójában még ő sem tudta pontosan mit miért csinál abban a pillanatban.

    Azt nem állítom, hogy nem volt kiváltó ok, hiszen bizonyára volt. De sokkal inkább a többiek cikizése, megvetése, esetleges depresszió, mint sem hogy még szűz volt.

    sajnos ez is személyes tapasztalat
    Ez nem lehet személyes tapasztalatod igazából, mert valószínűsíthetően nem követtél el ilyeneket, mint a srác.

    Egyébként a szex hiányának az orvostudomány szerint nincs semmi egészségkárosító hatása. Nem tudom honnan vetted ennek az ellenkezőjét. Olyat már olvastam, hogy egészségre van némi pozitív hatása, de az nem jelenti, hogy hiánya károsító lenne.

Új hozzászólás Aktív témák