Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • newd

    csendes tag

    Hello.

    Alapjaiban veve igyekszem tavol tartani magam minden vallasal kapcsolatos vitatol, hisz ha a racionalis ervek mukodnenek a vallasos emberekkel szemben, nem leteznenek. Ettol fuggetlenul mindenkinek joga van eldonteni mirol mit gondol es miben hisz.
    A problema szamomra ott kezdodik, mikor megprobaljak rameroltetni a velemenyuket. nekem ez itt egyaltalan nem celom, csupan feltennek egy-ket kerdest, amelyek mostanaban fogalmazodtak meg bennem.

    Miert ilyen demagog a keresztenyek donto tobbsege? persze akadnak kivetelek, de ritkaszamban. nyilvan egyedul az en kornyezetem nem egy reprezentativ pelda, de sajnos mindenhonnan ezt hallom, mindenhol ezt latom, tapasztalom. Az ateistakkal szemben felallitott ellentetekre epulo, erzelmekre hato irracionalis vilagkep. A katolicizmus a tobbi vallassal szemben vallott erthetetlen felsobbrendusege.
    Probalom objektiven atlatni az egeszet, de a tapasztalataim a fentieket igazoljak.
    Eleg beirni googleba, hogy evolucio es egyhaz es mi az elso talalat? a biblia.hu egy demagogiaval teli oldala. felelmetes, hogy a wiki-n felsorolt osszes eszkozt felhasznaltak az emberek megtevesztesere.

    Nem szeretnek visszamenni az egyhaz veres multjaig a megszentelt fegyverekkel, harcba kuldott gyerekekkel es kereszteshaborukkal, mert ezekrol napokat, ha nem eveket lehetne beszelni. egyelore kivancsi lennek a fent emlitettekkel kapcsolatban egy kereszteny velemenyere.

Új hozzászólás Aktív témák