Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pocokxx

    Közösségépítő

    válasz llll #17697 üzenetére

    és lao ce

    Az elemzéseitekből is világosan kitűnik, hogy ti is pontosan tudjátok, hogy ez a kommunikáció nem olyan, mint, ahogy pl. mi itt "beszélgetünk", vagy, ahogy otthon beszélgetünk egymással.

    1) Minden kommunikációnak megvannak a formai sajátosságai, és ezzel együtt a korlátai is. Máshogy beszélünk a hitvesünkkel, máshogy egy orvossal, egy tanárunkkal, vagy egy diákunkkal. De akár még tovább is mehetünk: máshogy szólítunk meg egy kutyát, vagy akár egy virágot vagy a Holdat...

    2) Éppígy a "fogadó" oldala is változik. Van, hogy többet mond egy szál virág, vagy egy koncertjegy, vagy bármi más, mint ezernyi kérdés-válasz.

    3) Az Istennel való kommunikáció egy egyedi kommunikáció, melynek sajátossága többek között az, hogy nem/ vagy nem mindig kapsz jól hallható választ a kérdésekre.

    4) Ennek az egyik legfőbb oka, hogy - kicsit pőrén fogalmazva - nem tud többet mondani, mint amit már elmondott Egyszülött Fiában. Jézus Krisztus Isten Igéje, vagy, ha úgy tetszik Isten kimondott szava, aki életével feleslegessé tett minden további "Isten-közlést" Nem mond újat, mert Nála többre nincs szükség. Ezért mondja Szent Pál, hogy Urunk Jézus Krisztus ismeretéhez mérten mindent szemétnek tart...

    5) Talán kicsit az előbbiből is következik. Voltak emberek a történelem során, akik közvetlen/vagy angyal általában közvetítve kommunikáltak az Istennel, de nekik eszükbe sem jutott megkérdezni, hogy hány foga van a sátánnak.

    ÉS, hogy kicsit gyakorlatiasabb legyek a végére: Isten kezdeményezi a kommunikációt minden emberrel Szent Fiában. Ha erre az első "kérésre" nem mondasz teljes lényeddel IGEN-t, nincs jogod számon kérni, hogy miért "nem szól semmit".

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Új hozzászólás Aktív témák