- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Az AC3 a kodek által használt fájl formátum. A Dolby Digital pedig a kodek márkaneve. Dolby Digital is lehet bármi. Mono, 2.0, 2.1, 5.1, 6.1, 7.1
Most kapcsolj valamelyik köztv HD csatornára vagy Viasat3 HD-ra! Mit ír ki az erősítő? Dolby Digital? Mivel ezeken a csatornákon most 2.0-ban megy a Dolby. A TV-m "Dolby Digital 2.0 és Dolby Digital 3/2.1 azaz 5.1" típusokat ír ki.Volt itt zavar abban is, hogy az AAC tud Dolby-t. Nem, Nem tud! Az AAC az AAC! A Dolby meg Dolby. Az AAC legfeljebb többcsatornás térhangot tud de az nem Dolby mivel az egy védjegyzett márkanév.
LouiS22
Nem, nincs Netflixem már. 1hónapra volt de mivel nem hozta az elvárt minőséget így dobtam. Hidd el 6,6colon is lehet csúnya a fullHD ha a kijelző felbontása nagyobb. Néztem volna 4K-s monitoron 4K-ban Netflixet erre nem lehetséges. Hát akkor kuka. Na meg most főleg eléggé érdekes helyzet van. Felbontás marad, de a bitrátát csökkentik. Már így is el volt maradva egy rendes 4K-tól a minőség. -
LouiS22
veterán
Ez most nem neked szól, általánosság.
A szolgáltató pontosan látja,hogy te mit és honnan. Én pontosan tudom, hogy itt aztán mindenki teljesen legális szolgáltatásokat használ csak, kizárólag a youtube-on néz legális kontentet, de ne nézzük egymást - meg a szolgáltatót se - teljesen hülyének. Vélhetően csak van oka annak, hogy páran kaptak figyelmeztető mailt...
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
MadMancs
veterán
Van valakinek pontos spec vtv boxhoz? Mert még simán előfordulhat az is hogy nincs is benne DVB-C tuner. Hanem csak egy kábelmodem Cisco, philips, pace boxhoz hasonlóan, amit jelenleg CMTS/konfig hiánya miatt nem tud box használni pl. 🤔🤔
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
kezo0
addikt
Szerintem meg nem fog sokáig megmaradni az az állapot, hogy a különböző kapcsolatot használó eszközökön más és más csatornaválaszték lesz elérhető, eltérő műsorrögzítési ill. visszanézhetőségi lehetőségekkel. Tehát vagy a kapcsolódás módja lesz egységesítve, vagy az elérhető választékot és lehetőségeket kell egységesíteniük. Az ápr. 1. pedig nem elsősorban a technikai fejlesztésekben lehet egy határvonal, hanem a szerzői jogi lehetőségekben is. Értsd pl. ezalatt, hogy mondjuk az M4 rögzíthetőségére nem volt megállapodása a Vodának a köztévével, de már nem is akartak erre megállapodni, mivel ez a jog ápr. 1-jén amúgy is átszáll rájuk a UPC-től, mint jogelődtől. Ilyen dolgokra gondolok.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
cof
veterán
Majd kinövi, most még elég lehet ekkora feltöltési sebesség, az ADSL is jó volt valamikor.
Főleg, hogy egyre többen kapnak VTV box-ot, majd előbb utóbb lesznek bajok bizonyos területeken.
Nyilván nem lehet egyszerre fejleszteni mindenhol, hanem szakaszosan. Csak akkor már nem kéne szivni ezzel a docsis-al, hanem optika, évtizedekre tervezni, ott mehet több 10 Gbit/s is.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
sziszi-fuszi
senior tag
Ez egy marhaság! Nem azért szükséges le és fel irányban a minél nagyobb sebesség, mert állandóan azzal akarna valaki töltögetni. Hanem azért, mert nem mindegy, hogy egy adott feladatot 2 óra vagy néhány perc alatt végez el valaki. Autóból sem azért vesz valaki jobbat, mert feltétlenül 300-zal akar közlekedni a pesti belvárosban. Hanem azért, mert ha utazik valahova, akkor gyorsabban tud odaérni, és sokkal nagyobb biztonsággal képes egy erős autóval előzni. Persze a Trabi is célhoz visz, meg a busz is, de valami Ferrarival csak gyorsabb, még akkor is, ha nem feltétlenül kényelmesebb
Mi alá kell írás?
-
törölt tag
Nálam 1080i van beállítva és van különbség a minőség között.
A régi Cisco boxon is duplán vannak ezek.
Viszont most már világos, hogy az összeolvadás 1-1,5 éve alatt nem az volt a cél, hogy átálljanak dolgokra vagy változtassanak rajtuk, mint ahogy az várható lenne és van rá példa más cégeknél.
Buta módon azt gondoltam, hogy majd április elsejével nagy változások jönnek, hát nagyot tévedtem.
Összesen 35 HD csatorna van az oldal szerint, kellene lennie még 3-nak? De ha rászűrök a HD adókra, akkor csak 26-ot számolok. -
MadMancs
veterán
Ez mondjuk azért gond. Pl van sok sok sok ember akik szeretnek élő show szavazni.
Analóg DVB-C SD között van 5mp, SD-HD között szintén 5, na ehez hozzájön vtv 25 az már 35s. Szívatós lehet pl egy xfaktor 1 perces szavazás esetén.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
kenwood
veterán
Egeret lehet kotni a boxra? Azzal picit egyszerubb a tekeres,mint valami szaros tavirnayitoval.en idegbajt kapok attol,amikor 3x tultekerem,meg 4x vissza tul,mire megtalalom a reklam veget.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
tomp
félisten
Amelyik felvételnél van bélyegkép:
újraaktiválás utáni HBO HD, NatGeo HD, Mozi+ HD, Discovery Channel HD, RTL Klub HD.
Inaktiválás előtti felvételeknél nincs bélyegkép:
HBO HD, Mozi+ HD, NatGeo HDNem tudom mi az összefüggés. Van olyan felvétel amit még inaktiválás előtt rögzítettem és már nem tudom megnézni. Pedig még ugye 90napon belül vagyok. A box szerint "Nem lehet kapcsolódni a kiszolgálóhoz."
De ez még mindig jobb mint amit a Cisco csinált nálam. Összeomlott a HDD fájlrendszere így egy rakás felvétel ment a kukába... -
tomp
félisten
Igen ezt a Vodafone is elismerte. Rajta vannak a szoftver javításán, bővítésén.
Sok extra nincs még kihasználva a szolgáltatásban és a hardverben se.kezo0
Nálam a Cisco mindig eldobta a szerverkapcsolatot ha 5percet ugrottam. Közölte, hogy innentől nincs tekerés és megállítás sem. Nézni tudom a visszanézőt de annyi. Furcsáltam. De ahhoz képest, hogy a VTV box még eléggé friss nem is olyan rossz. A régi boxoknál több évnyi idejük volt, hogy stabillá tegyék az IP lejátszást.
VTV boxnál az alap IP stream nézéssel semmi gond. Felvétel is elindul azonnal, megállítani is lehet, tekerni is. Csak még nem mindenkinél jelenik meg a bélyegkép. -
pimmi
senior tag
annyit vettem észre hogy a végén a tv gomb megnyomására nem az upc gomb villan fel hanem a tv gomb kétszer.
https://www.youtube.com/watch?v=lzxcucQNRRc
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
kenwood
veterán
A piros nem mindig a felvetel :
https://www.youtube.com/watch?v=0PUbnaXYfycMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Ledi
aktív tag
"Fogadjunk, hogy állítottál az energiatakarékosság beállításon"
Nyertél! Nem akartam bekapcsoláskor 20 mp-t várni.
Ma tettem egy kísérletet mennyit is lehet felvenni egyszerre, hol van az "kritikus pont" amikor belassul a szoftver. De amire kíváncsi voltam melyik csatornáknál van bélyegkép felvételnél.
Először csináltam egy modem reset-t, majd a VTV box szoftverfrissítést. Ezután sorra kijelöltem a felvehető műsorokat.
Ami azt jelenti, hogy egy időbe 100+ felvétel ment.
Meglepő módon szinte az összes felvételnél megjelent a bélyegkép és könnyen lehetett tekerni. Ez alól csak az M5 HD volt a kivétel.A végre azért eléggé laggolt a menü és a box is melegedett, pedig elvileg minden a felhőben történik.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Bekapcs, voda animáció és hang majd sötétség 1mp-ig és bejön a TV adás.
Mindegyik bekapcsolás ilyen.
Az a modem értékek jók mit takar? Nekem is jó volt még zavarral együtt is mégsem tetszett a boxnak.
Fel/le nyilat megnyomja 1,7mp mire bejön az EPG.
Nem tudom számít e, hogy a szerver ahonnan megy a Vodafone TV 1,8km-re van itt nem messze.
Próbaként pingeld meg: server-52-84-109-10.bud50.r.cloudfront.net
Nekem 7-10 között mozog. -
tomp
félisten
Érdekes az az 1001ms! Többször teszteld le, hogy előjön e újra.
Amikor belassul a box akkor kellene!
Nálam jelenleg HD visszajátszás közben:
Minimum = 7ms, Maximum = 16ms, Average = 8ms
Az a 16ms is a mérés elején volt csak. 100-ből 99 mérés 7-11ms között volt.
Jitter nálam zaj alatt 4,8ms volt a max. Zaj nélkül az esti csúcsidőben max 4,1.
Jelenleg 2,5ms.
Modem értékeinél a T3 időtúllépés is érdekes. Nálam ez 0-1 között van. -
FraFer82
tag
Nem kukacoskodásból, de miért kell fizetned 500-as net mellé a VTV boxért? A Videóklub csomagot te kérted 500 forintért? Illetve a vezetékes telefont nem értem. Valóban használod, vagy a csomagban rád erőltették egyszer 3500 forintért!? Itt Budapesten minden ismerősömnek 100 forintért a Nonstop S van benne, mert senki sem használja, viszont így olcsóbb az egész csomag. Csak érdeklődöm.
-
tomp
félisten
Inkább reklamálnod kellene, hogy csinálják meg normálisan a netet! Ne legyen magas ping és jitter kiugrások.
Nálam most tegnap reggel óta be van kapcsolva a Vodafone box és ugyan olyan gyors mintha frissen bootolt volna. Igaz tegnap reggel is gyors indítással kapcsoltam be mert az energiatakarékos mód Alacsonyra van állítva azaz nem kell várni a bekapcsolásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest