- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz gduck #116884 üzenetére
Enigma2 alatt bármit meg lehet csinálni, rettentő sok képességgel fel lehet ruházni a boxot
De ez még mindig nem válasz a kérdésemre. Nevezetesen, hogy ha van is CI+ modulfogadó, a többtuneres, akár FBC-s settopboxokban, megoldható-e, hogy egyszerre legalább két kódolt adást rögzítesz és egyet meg nézel közben? Vagy a vodka tiltja egynél több adást kikódolását, mert ez utóbbi esetben a hajadra kenheted a mindentudó boxodat. (na jó azért nem, de ha ez utóbbi az igaz, akkor majdnem)
Műholdas is, ha műholdról veszel fel valamit, kábelen bármi nézhető, ha kábelről veszel fel valamit, műholdról bármi nézhető.
Akik nem előfizetői műholdas szolgáltatásnak, azokat ez nem vigasztalja. A DVB-S itt egyébként is off topic, inkább arról regélj mennyit és a fentiek alapján milyen kombóban tud DVB-C-n venni.
-
cocka
veterán
válasz gduck #116891 üzenetére
Köszi. Én is így gondoltam, hogy kiegészítőnek, amiket nem tudsz felvenni vagy nem tudnak neked megfelelően felvenni, bár ezt ugye előre nem lehet tudni, azt egy ilyen boxszal még fel lehet venni. Erre még az egytuneres is jó, mert az talán nem túl gyakori, hogy semmi sem nézhető vissza és "vehető fel" azok közül, amiket egyébként is felvennél. Meg ugye vannak adások, amiket ismétlenek, szal.. igen.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Saját boxnak rengeteg előnye van egy szolgáltatóival szemben. Kezdjük azzal, hogy megjelenítő nélkül használhatatlan, egy saját meg akár streamelni is tud és bárhol bármin nézheted a műsort. Tényleg csak a felhő ami pozitívum ezeknél, mert az ember nem böngészi a műsorújságot 0-24 és ha véletlen talál valami műsort amiről lemaradt akkor vissza tudja nézni. Ugyanakkor együtt kell élni a nyűgjeivel, fagyás lassulás stb... A szolgáltatóra vagy utalva, egy sajátnál meg ugye nincsenek határok.
Meg tényleg ha tud egyszerre 8 csatornát kikódolni akkor csak egy kártyát kell bérelni és a többi TV-re meg lehet oldani IPTV alapon, az más kérdés, hogy 100 ezer Ft nem kis pénz egy ilyen cuccért, valószínű soha nem térül meg a befektetés, de a kényelem és a szabadság az kárpótól valamelyest.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Atomantiii
addikt
De csak akkor tudsz felvenni másik csatornáról is, ha nincs hozzárandelve a kártya a modulhoz, mert egyébként csak egy csatornát fog nyitni egyszerre. (nekem nincs itt előfizetésem, de ismerősnek Vodafone kábele van nagra kódolással (emlékeim szerint, de mindjárt megkérdezem) és csak egy csatornát tud nézni VU+-on hivatalosan). Nem hivatalosan tud többet is, de ebbe nem mennék itt bele.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz gduck #116903 üzenetére
OK, akkor itt válaszolok neked a pü.-ben küldöttekre is.
Nekem mindebből az jön le, hogy senki sem tud biztosat, ill. csak az a biztos, hogy az x db tuner csak akkor alkalmas egyszerre x db csatorna rögzítésére, ha azok kódolatlanok. De azt továbbra sem tudja senki sem megerősíteni, hogy egy Vodafone-os mediacarddal lehetséges egyszerre több csatornát kikódolni egy idegen boxban. Tartok tőle, hogy ez azért van, mert nem lehetséges.
A két tuneres tévémben is, amelynek 2 db kártyafogadó slotja van, mindkettőbe be kell dugni egy-egy mediacardot, hogy lehetséges legyen egy kódolt csatornát rögzíteni, miközben egy másik kódoltat nézek, vagy egyidejűleg két kódoltat rögzíteni.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
cocka
veterán
válasz gduck #116931 üzenetére
Ha a kártya CI+ modulhoz van párosítva, akkor nem működik a több csatis felvétel.
Ha együtt adják, akkor hogy létezhetne olyan helyzet, hogy nincs a modul meg a kártya egymáshoz párosítva? Fogom magam és bármilyen random UPC-s vagy vodás smartkártyát berakok a modulomba? Átmegyek a vodás haveromhoz és elkérem az ő kártyáját is, hátha műxik az én modulomban is?
Ha modul nélkül lenne csak a kártya és a kártyolvasóba menne, akkor működne.
Miért a simán (UPC-s) boxba helyezhető nagrás smartkártya ugyanolyan, mint a modulba helyezhető?
És olyan third party box mikor létezett, ami egy szál nagrás smartkártyát képes volt olvasni a dekódoláshoz? Állítólag a nagyja az ilyen boxoknak csak Conax olvasót tartalmaz.
DIGI hálózaton fog működni a több csatornás felvétel egy időben.
De ez itt egyrészt off, másrészt ők eddig se korlátoztak senkit semmiben.
Köszönjük a választ.
-
ztsoft
őstag
válasz gduck #116936 üzenetére
Viszont az én boxomra is azt mondták, hogy nem megy benne a UPC CI+ kártya, mégis sikerült megoldani.
Ahogy nekem is azt mondták az Amiko HD8260+-ra, azon is működött. Kizárólag az első azonosításnál, párosításnál volt gondom, de az ügyfélszolgálatos hölgy (azóta sem fogtam még ki olyan kedves, segítőkész embert a telefonvonal másik végén, ráadásul, tudta is, hogy mit csinál) segítségével sikerült megoldani.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Melorin
addikt
válasz gduck #116982 üzenetére
Már ne haragudj, de simán voltak cikkek a közelmúltban olyanról, hogy jajj, leállt a Facebook pár órára meg jaj, meghalt a Telekom egy időre, "lebénult a fél ország". Álhírekkel is tele van a net, hagyjuk már, hogy ez nem érdemelne egy kis figyelmet. Ha egy internetszolgáltatás luxuscikk, egy FB csak egy fing a szélben, mégis írtak róla.
"Mint már írtad is, meg lehet oldani más úton a problémás oldalak elérését."
Kifejtenéd kérlek, hogy mikor írtam és mit írtam erről, mert én nem emlékszek erre.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz gduck #117188 üzenetére
Jé, nálam is már ez a verzió van. Ezek szerint most kivételesen akkor frissített a box, amikor épp nem volt bekapcsolva.
Eddig mindig ragaszkodott hozzá, hogy akkor fogjon bele a frissítésekbe, amikor én épp néztem (volna) a tévét…Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
cocka
veterán
válasz gduck #117208 üzenetére
Igen, mert én mondjuk kihúzok mindent a LAN kábelt is, mivel csak ad hoc kell, akkor átviszem a másik szobába az AP-t és kész.
És ha elsőként áramot adsz neki, akkor felvillan a piros led és utána még megjelenik kétszer a logó, utána máris tudja, hogy nincs net és utána meg már hiába épül ki az AP-n keresztül a kapcsolat, nem hajlandó felismerni. SŐT, volt olyan, hogy bementem a hálózatok menübe, kiírta, hogy minden OK van csatlakozás, IP stb.. ennek ellenére továbbra is azt írta, a box offline üzemmódban van. Mondom jó akkor áramtalanítom és jéé utána egyből jó.
Tehát ha a modem-routerrel együtt kapcsolja vissza, akkor kéne valami időzítő, ami csak azután ad áramot a boxnak, hogy a modem már felépítette a kapcsolatot.
Nálam az ethernet ki-be nem oldja meg, csak a DC dugó ki-be.
Egyébként főleg a ledek miatt áramtalanítjuk, mert egy fasza kis díszkivilágítás lenne a töksötétben. Hát az azért nem túl előnyös.
[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz gduck #117607 üzenetére
basszus keressetek már vissza mielőtt "lehülyéztek"!!! Pont ez volt a kérdés, hogy a voda gyári sebességtesztje miért írja ki, hogy mekkora sebességgel ér a gyári modemhez a net, mikor a gyári modembe lanon bedugott laptopon is akadozik a 480-as youtub videó.... Minden fizikai csatlakozást átnéztem, látszólag minden rendben, ami kérdéses volt újra bekötöttem. A voda oldala kiírja hogy mennyivel ér a net a modemhez, de a modem annak csak elenyésző részét adja tovább - akár lan, akár wifi! Mit csináljak vele? Ez volt a kérédés! Hol a hiba???
Túrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz gduck #117662 üzenetére
ha stabilan meg lenne a 250-300, akkor nagyon boldog lennék - egyébként a router és a laptop is tudja amin kellene - nem csak ennyit, többet is. Az a baj ezzel a nettel így, hogy ha a gyerekek elkezdenek youtube-ozni vagy netflixezni, akkor nekik a homokóra pörög mi meg az asszonnyal nem tudunk rendesen homeofficban lenni - ráadásul a telefonhívásokat is laptopon kersztül kezeljük...
Túrista vagyok
-
Puro
aktív tag
válasz gduck #117909 üzenetére
Amikor ide hozta a UPC a koaxot egy kétezer fős faluba a bükk lábához, kezdtem egy 60mbites csomaggal majd 120 aztán 240 és mindet tolta maxon sose volt vele probléma, majd áttértem az 500-ra, de az is 480-510 között volt mindig. Amikor átkerült a vodához rá egy évre feltűnt hogy már nem olyan a net mint régen és nem tudom mi az oka, igazából senki nem tudja, mindenki rávágja, hogy szutyok oszt kész, még a technikus is. A UPC +1 koaxot felrakott a oszlopra a másik mellé, szerintem mind a kettő aktív lehet. Az a tippem bár full nem értek ehhez a részéhez, hogy a lassulás talán amiatt lehet, hogy aki 500 meg 1000 mbites csomagra szerződött, annak garantálni kell a minimumot és aki kisebb csomagon van annak szintén aztán valami QOS szerű priorizálást bevezettek emiatt + nőtt az ügyfélszám, a rendszer meg felborult, beterhelődött. Csak idegesít, hogy másnak az ország túlsó végén egy kis faluban hozza majdnem a maximálisat amire előfizetett és wifin, de az már részletkérdés, nekem meg kábelen jön vdsl szintű sebesség néha
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz gduck #118018 üzenetére
„Nagyon jól tudod, hogy ez a sor a Vodafone TV box és szolgáltatásaira vonatkozik!”
Hát nem. Az egész közlemény arról szól, hogy milyen funkcióCSÖKKENTÉSEKET hajtanak végre a régebbi boxokon. Ettől nem fognak jobban működni az új boxok.
Nem hergelek, rohadtul objektív vagyok. Ennek jegyében állítom, hogy röhejes a közlemény bevezető szövege, és az az elfogult, aki ezt nem látja.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz gduck #118027 üzenetére
Azért a felvétel lehetősége mindenféle korlátozások nélkül, és valamennyi felvett műsorban a szabadon tekerés lehetősége nem kis előny.
Továbbá a régi box akkor is működött, ha épp lehalt a net: nem csak az élő adás ment, de a felvételeket is vissza lehetett nézni ilyenkor is.
Ja, és nem kezdett el frissíteni a box, amikor épp néztem valamit. És nem kellett naponta áramtalanítani, hogy valamelyik funkciója magához térjen...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
gregory91
senior tag
válasz gduck #118027 üzenetére
"Nem elfogultság, csak az új VTV box miatt történik az alatta leírt funkcióCSÖKKENTÉS, mivel a régi boxokat fokozatosan KIVEZETIK! --> "annak érdekében, hogy Előfizetőink egyre magasabb színvonalú szolgáltatást vehessenek igénybe" "
Csak ezeket a "fejlesztéseket" úgy hajtsák már végre hogy a mediacard-osoknak ne legyen már veszteség:Ahogy hogy minimalizálják a EPG-t a beltérikben ugyanez jelenik meg a mediacard-osoknak is.Ez nem magasabb színvonalú fejlesztés, hiába állítod be annak.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
kezo0
addikt
válasz gduck #118090 üzenetére
Már ne is haragudj, de az ún. „tények” nem attól lesznek tények, hogy bold betűkkel írjuk le a szót. A tények azok, amelyeket leírtam az új és a régi boxok működése kapcsán – és ha jól emlékszem, egyiket sem cáfoltad meg.
Szóval innen nézve bizony te ülsz fordítva a lovon.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz gduck #118131 üzenetére
Nem az a vita tárgya, hogy újabb-e, hanem, hogy jobb-e. És mindent összevetve, bizony a régi nyer. Nem a mostani állapotában, hanem ahogy régen, még a szándékos lebutítása előtt működött…
cocka: Ja, értem már, mire gondoltál. Én meg itt összevissza forgolódtam, hogy milyen sárga lámpa villoghat nálam…
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
gregory91
senior tag
válasz gduck #118131 üzenetére
Attól hogy sz*rrá korlátoznak és nem tetszik, attól még a VTV box és az által használt források az újabb technológia.
Kár hogy ellenmondanak egymásnak.....Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
gregory91
senior tag
válasz gduck #118168 üzenetére
Azt kellene megérteni hogy azt szidunk ami nem működik rendesen,nem a rendszert.Ha megszüntetnék a problémákat akkor nincs mit szidni.Nálunk speciel a szolgáltatás folyamatos - az elmúlt 3-4 évben egy kezemen megtudom számolni hogy hányszor volt használhatatlan, de ami az újdonsült "dobozkákat" érinti.....
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
LouiS22
veterán
válasz gduck #118223 üzenetére
Kitűnő színművészeink vannak, akik szinkronizálmak. A létező legnagyobb sértés "leszinkronszínézezni" őket (és ezzel egy kalap alá venni őket az ilyen-olyan fahangú, utcáról beeső műkedvelökkel.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
asdf_
veterán
Mi k*rvára el vagyunk kényeztetve szinkron terén. Kitűnő szinkronszínészeink vannak és szinte 100%-ban szinkronosak a filmek
Ellenben a szinkronok kb. 15+ éve kalap szarok. Egyáltalán nem vagyunk elkényeztetve, maximum abban a tekintetben, hogy milyen százalékban szinkronizáltak a filmek/sorozatok, a minőség már egy egészen más történet, futószalagon készült szemetek vannak, szinte kivétel nélkül.
-
MadMancs
veterán
Valóban nem néztem meg lengyel filmet. :D
Ellenben emlékszem még a nyolcvanas évek vége, kilencvenes évek elején még nálunk is nagy divat volt a "nyugati" filmek ily módon való "szinkronizálása" 😁Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest