- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
inf3rno
nagyúr
Nekem sosem működött igazán jól a UPC, ha az online játékokat nézzük. Az ADSL előtte százszor különb volt, a sávszélesség miatt viszont az már nem alternatíva. A tulajváltás óta volt néhány leállás a szolgáltatásban, volt, hogy elment 3 napra, volt hogy fél óránként 5 percre megszakadt, de most egész tűrhető. Nálam inkább nyáron voltak gondok, talán túlmelegedett valami, talán a járvány miatt volt többlet terhelés, esetleg kevesebb energiát fordítanak a karbantartásra, passz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ztsoft
őstag
Ismét bebizonyosodott, hogy a számlázási rendszerük egy nagy kalap sz@r.
Előbb a 10. havi számlából a lényeg (a jobb érthetőség miatt). Elsőnek a túlszámlázás összege.
Majd az aktuális tételek és a kapott jóváírás (panasztétel következménye).
Amint látható, -2192 Ft-tal (túlfizetés) zártam a 10. hónapot. Most a 11. hónapnál már 0 Ft túlfizetésem van (igaz, a pdf számlát még nem láttam), hogy ez hogyan jött össze nekik. Ha a túlfizetésből kivonom az aktuális havidíjat, akkor marad 377 Ft túlfizetés.
Igen, a keresett összeg a 9. havi számlánál van tartozásként feltüntetve.Nem volt 3630 Ft túlfizetése, még a jóváírással sem, de legalább arra figyeltek, hogy a matek kijöjjön.
A végére még egy kis csemege. Hol a hiba a képen?
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Vynx
tag
válasz inf3rno #99502 üzenetére
Igazából egy UPC-s előfizetőnek se működik normálisan/online játékra alkalmatlan ez a hálózat (igazából nem is a hálózat - nálam minden ok vele, hanem a modem), mivel fos Puma chipsetes kábelmodemet adnak (ez a lefőbb gond), ami latency spike-ot okoz (hiába használod modem módban, kötsz mögé routert, akkor is lehet érezni, hogy hátrányban vagy). Ha nem ilyen szemétkupacra valót adnának, akkor normálisan működne. Legszívesebben visszaküldenék minden Puma chipet az intelnek, nagy kupacba felhalmozva a székháza elé. ADSL-lel normálisan ment nekem is, mivel valószínű, hogy ott nem Puma chipes hulladékot kaptunk, ha ott is azt kaptunk volna, ott is használhatatlan lett volna a net (online játékra legalábbis).
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Azt hiszem elkiabáltam, most éppen 10x annyi idő alatt töltenek be a weboldalak, mint amúgy. A speed test-ek már egyáltalán nem is működnek. Fantasztikus. Na most sikerült. Érdekes, hogy erre még jobb eredményt ír a teszt, mint az előzőre, amikor viszonylag rendben ment. [link] A görbéjén viszont látszik, hogy valami zűr van, mert jóval lassabban fut fel, mint ennek: [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nálam egy Ubee EVW3226 van most, abban elvileg még nem puma chip van, mégis ugyanolyan. Nem a modemekkel van itt a legnagyobb gond. Majd befogom a szervert nem sokára routernek, aztán akkor már teljesen ki tudom zárni, hogy a gyenge router, qos hiánya, vagy mi okozza, de jó eséllyel valami központi gond van.
Buliban hasznos! =]
-
Vynx
tag
válasz inf3rno #99506 üzenetére
Hát nem tudom, de nekem a T-nél volt ADSL-em ott miden OK volt, ég és föld a kettő (játék szempontjából, még most is!). Na jó lehet, hogy a hálózat is problémás, de azért kiváncsi lennék, hogy egy nem PUMA chipes modemmel, hogy működne. Régen is ennyire alkalmatlan volt a online játékra a UPC hálózta vagy csak amióta ezt a CB-t bevezették?
[ Szerkesztve ]
-
sly54
tag
Hali,csak nekem új,hogy van 5.1 hang(tegnapi fradi meccs m4HD pl.voda box ,OTT)?
-
Orgi
addikt
Én kizárólag online játszom egy játékkal már nagyon régóta és még semmiféle problémát nem tapasztaltam. Szóval attól hogy nálad nem jó , még nem jelenti azt hogy mindenkinél szar, mert különben már rég kicserélték volna a modemeket... Tudom, hogy van ehhez kapcsolódó hibájuk, de például nálam még soha nem volt ebből semmiféle látványos gond online játék közben.
-
blakey
titán
A CB-d használod routernek is vagy modem módban van? Nálunk a gyerekek elég keményen tolják az online játékokat, én is néha játszom, de 0 probléma, modem módban a CB és mögötte egy megfelelően erős router, problémamentes a hálózat lassan 10 éve amióta UPC-s netem van, előtte T ADSL-el rengeteg problémám volt de az a hálózat sajátosságából fakadóan.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
inf3rno
nagyúr
Ide olyan 2008-2010 környékén került, előtte Invitel ADSL volt. Nálam már akkor használhatatlan volt, pedig szerintem a PUMA akkor még sehol nem volt. Az Ubee-vel is ugyanúgy az, ahogy a CB-vel is és szerintem az Ubee-ben nem PUMA chipset van. Lehet, hogy ez helyi dolog, passz. Azt tudom, hogy Veszprém megyében nagyjából mindenhol ilyen, ahol én vagy az ismerőseim próbálták az elmúlt 10 évben. Egyedül a sávszélesség miatt nem megyek vissza ADSL-re.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Vynx
tag
válasz blakey #99513 üzenetére
Modem módban persze. Nekem ADSL-lel semmi gondom nem volt. Amíg volt a kettő együtt össze lehetett hasonlítani. Pl.: Ha Battlefield 1-be ha befordulok a sarkon, akkor már kapom is a lövést, mintha tudná már előre az ellenfél, hogy ott vagyok a fal mögött (jó, ha ki tudom egalizálni a k/d ratiomat - de legtöbbször halok mint élek). ADSL-nél, teljesen jó volt, sőt kiváló (2x,3x annyi volt az ölés mint a halál, általában a top 10-ben mindig bene voltam.)
Mielőtt megkérdezné valaki, teljesen új hálózat (kb. 2 éve lett kiépítve a faluban azóta vagyok én is az UPC-nél), modem értékeke rendben, CB is új.)
Mindegy sokáig lehet nem maradok UPC-nél (legalább is net ügyileg), mivel már kiépítette a T. az optikát.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Az nem jó, de nem szabad általánosítani, nálam a CB modem módban gyakorlatilag hibátlan, ha a stabilítást és a gyors kapcsolatot nézzük. Egy árva panasz nincs semmilyen játékra és ugye eleve minimum hárman vagyunk akik online játékokat játszanak, tehát az esély meglenne a rosszabb kapcsolatra.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
inf3rno
nagyúr
Lehet, hogy ott jobb a hálózat, mint nálunk. Most éppen a DNS benchmarkot tolom, és full piros az egész. Nagyjából ez a szint. Érezhető is, hogy baromira belassult az oldalak betöltése.
Ami furcsaság, hogy az Ubee-re is azt írja, hogy nem megbízható. Másik gépen ugyanez van. Attól se függ, hogy mit állítok be DNS szervernek, mind piros lesz. Szóval vagy az Ubee hibás, vagy ez is megint valami központi probléma lesz.
Kipróbálom majd modem mode-ban is később, de most vannak fontosabb dolgaim, meg nincs router sem egyelőre, amit utána köthetnék. Valszeg mire oda jutok, addigra tákolnak rajta, és elmúlik ez a jelenség is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Full ugyanez van nálam is, benézek valahova, kapásból becsúszik 1-2 fejes, a harmadikra meg ugye halok. Ki tudom hozni nagy ritkán 3-as K/D-re ha preshootolok hang alapján, de az a max, régen meg volt 10 is hasonló szintű játékosok ellen jóval gyengébb géppel. Valamikor odáig fajul a dolog, hogy a semmiből jelenik meg az ember, amikor benézek a sarkon. Fegyverrel sikerült reprodukálni múlt héten: [link] Szerver függő is valamennyire, illetve terhelés függő is. Ha sokan vannak fent nagyobb eséllyel jelentkezik, de üres szerveren is ugyanúgy ott van. Másik oprendszerrel másik géppel is. Másik modemmel is. Másik játékkal is, legalábbis ET:Legacy ennek egy felfrissített verziója, és ott is ugyanúgy ott volt. Battlefield-nél nem volt ennyire látványos, de ott nem is nagyon tudom megítélni, mert nem voltam sosem profi benne. Szerintem nem a PUMA miatt van, már ha az Ubee tényleg nem PUMA chipes.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Vynx
tag
válasz inf3rno #99526 üzenetére
Dettó Így van szerver függő is ezt én is észrevettem. Másik játék nál is igen pl.: megvan a új COD MW is, ott is ez van. Azért ilyen nálam, hogy "semmiből jelenik meg az ember, amikor benézek a sarkon." nem volt, "csak " annyi, hogy kapom én is a fejest egyből. Azt szoktam csinálni, hogy fordulok a sarkon és már lövök is, csak így egy kicsit nehéz pontosan célozni, meg így van esélyem leszedni az ellenfelet . Ilyenkor írják is, hogy én csítelek, de hát muszáj így csinálnom, mert akkor én halok előbb nem ő . Sőt van olyan is amikor fordulok kapja a lövéseket és mégis én halok meg előbb, mondom az igen .
Az a baj, hogy egy idő után már élvezhetetlen, elmegy az ember kedve a játéktól, nagyon demoralizáló, élmény romboló.
Ilyenek a T. ADSL-nél soha nem voltak.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ennél jóval cifrább dolgok szoktak lenni. Van, hogy körbefutom a csávót, háttal van nekem és úgy lövi a falat, mégis én halok meg, mert a hitboxom még ott tart. A robbanós dolgok ellen tök esélytelen elfutnom, már nem is próbálkozom. Ha repül a gránát, akkor már tudom, hogy halott vagyok. Na de ez itt már tényleg off.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
pstomi
csendes tag
Eddig fateroméknál UPC Connect Box volt aminek hála én külföldről tudtam nézni az ő fiókjával ingyen Horizon GO-n az összes tv csatornát neten keresztül (Android TV-n). Sajnos a héten lecserélték náluk kötelezően erre a Vodafone TV-s förtelemre a boxot, gondolom így már csak idő kérdése meddig tudom használni Horizon GO-t (egyelőre még megy). Vodafone TV android appja pedig használhatatlan, Android TV-re feltelepitve kííirja, hogy ez az eszköz nem támogatott... arról nem is beszélve, hogy utoljára 2019-ben frissitették a Vodafone TV appot (ilyen létezik, hogy egy appot nem frissitenek egyáltalán??).
-
MadMancs
veterán
válasz pstomi #99531 üzenetére
Connect boxot nem hiszem hogy bárki lecserélt VTV boxra mivel az egy HGW.
Gondolom Horizon Boxra gondoltál. Amit amúgy sem cserélnek még kötelezően, maximum elhitették velük milyen jól jártak (gondolom csomagmódosítás is volt).Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
pstomi
csendes tag
válasz MadMancs #99532 üzenetére
Igen Horizon Box, nem tudom miért kevertem öket. Hivták öket mult héten, hogy ezen a héten jönnek lecserélni a Boxot erre Vodafone TV-re, mivel idén minden ügyfélnél lecserélik a boxokat erre. Ök még ellenkeztek is, hogy nem akarják, mert rájuk szóltam, ha lehet próbálják meg elkerülni a cserét.
-
cof
veterán
válasz pstomi #99534 üzenetére
Az szép. Aktív hűség volt és közben cserélték, vagy már lejárt?
Csak mert vannak még kint ügyfeleknél jóval korábbi BOX-ok is mint a Horizon, és ha megnézed az oldalukat most is rendelhető. Ha még idén lecserélik mindenkinél akkor erre az 1 hónapra már miért hirdetnék az oldalukon? Biztos, hogy csak az ügyintéző erősködött. Kötelezni senkit nem lehet cserére.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
mjani1172
addikt
Urak!
Esetleg a 99498- ra valaki?
Köszönöm.
-
inf3rno
nagyúr
Itt van a mostani 6 órával később:
Valszeg túlterhelt volt a hálózat délben, mert kajaszünetben mindenki nekiállt netezni. Na körülbelül ilyen szinten van határon a rendszer. Olyasmi, mint az áramszolgáltató, hogy az első szellőnél elmegy az áram, mert a karbantartáson spórolnak.Szerintem azért volt piros a gateway is, mert a UPC egyik DNS szerverét használja. Gondolom ennél a benchmarknál nem csak szimpla pingelés megy a háttérben, hanem ténylegesen DNS query-t küld. A részleteit ennek nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ledi
aktív tag
Beigazolódott a korábbi félelmem, hogy az HBO Pak My Vodafoneos lemondása sem lesz egyszerű. [link]
Ha valaki csak az HBO Go mellett szereplő lemondás gombra kattint azzal a teljes csomag nem törlődik. Vagyis célszerű a 1270-en kikapcsoltatni a szolgáltatást.
Nem igazán értem a Vodát. Ha ott szerepelne minden szolgáltatás mellett a módosítás/lemondás gomb az oldalukon talán kevesebben hívnák az amúgy is túlterhelt ügyfélszolgálatot.A régi upc mediaboxokon volt SelfCar app amin szolg. lehetet rendelni. A VTV boxon most is van ilyen,de ez az eszköz párosításánál többet nem tud. Talán fejleszteni kéne ezt is a többi hiányosságával együtt.
-
Susi
csendes tag
Sziasztok,
Arról van esetleg információtok, hogy a Voda megszünteti a régi UPC-s email fiókokat és címeket ? 2021.03.01. -től. -
viktorhu
veterán
válasz inf3rno #99541 üzenetére
Nemcsak a DNS-ét használja, ez a UPC internetszolgáltatása. A vodáé a vodás eszköz, meg talán a madzag, ami kimegy a házadhoz, de a UPC adja a háttérszolgáltatást, és valószínűleg nem viszik túlzásba az odafigyelést, amikor úgyis meg fog szűnni ez az együttműködés (ahogy az eladási folyamat évei alatt valószínűleg a karbantartást sem erőltették már annyira).
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest