Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gduck

    addikt

    Vodafone TV tapasztalatok, pár óra után.

    Bekötés:
    Az eszköz, (ami egy SAGECOM DCI362-UHD box) regisztrálása nem volt teljesen zökkenőmentes, de ennek csak az volt az oka, hogy az előző eszközömet a szerelőnek nem sikerült eltávolítani a rendszerből. Ezt egy telefonhívással megoldotta. Ugyan van a boxon koax csatlakozó is, de az (még?) nem működik. Így egy HDMI kábel a TV-hez és egy LAN kábel a routerhez volt igazából a "bekötés". A box picit melegszik (nem úgy mint a Horizon), igazából a közepe langyos (ott lehet a proci), a szélénél viszont hideg.
    Személy szerint sajnáltam, hogy az erősító optikai kábele hasznavehetetlenné vált, mivel ilyen csatlakozási lehetőség nincs a boxon. USB csatlakozót szintén nem sikerült működésre bírni.

    TV adás:
    A TV adások minőségében semmi kifogásolni valót nem találtam. Csatornaváltás gyors. Pár adót megnézve, az SD adások ~2.7Mbps, a HD adások ~6.7Mbps-le jönnek. Az M1 adásán tesztelve, a késleltetés a PHILIP box 2-3 másodpercével szemben, itt 28-30 másodperc.

    Műsorvisszanéző:
    Gond nélkül, szépen működött.

    Felvétel:
    Mivel a felvételt nem maga a box végzi, így ez semmilyen káros hatással nincs box sebességére. A felvétel nagyon könnyen időzíthető a műsorújságból vagy akár a VodafoneTV appból is. Kényelmi funkció, hogy a telefonon lévő VodafoneTV alkalmazás értesít, ha elkészült a felvétel. Viszont manuális felvétel beállítás (pl. TV2 holnap 10-12 óráig) lehetőséget én nem találtam.
    A távkapcsolón nem találtam külön gombot a felvételek elérésére, így egy MENÜ és négy LE gombnyomás után tudtam csak a felvételekhez eljutni. Ez nekem kicsit soknak tűnik.
    "A később indítom a felvételt, hogy kihagyhassam a reklámokat" szisztéma szintén nem működött, ugyanis kb. 20-30 perc hiány van a felvételben. Pl. felveszel egy műsort és a műsor kezdés után 30 perccel elkezded nézni a felvételt, akkor az első reklámot se lehet átugorni. Az viszont érdekes, hogy amikor a felvétel véget ért, akkor ez a hiányzó 20-30 perc is "előkerült". A PHILIPS boxon - mivel ott helyi rögzítés van - ez egyáltalán nem okozott problémát. Ez pl. nekem probléma, mert én rengetegszer nézek így műsort. ( Most pl. éppen az EXATHLONT.) De ezt még alaposabban tesztelni fogom ;)

    Alkalmazások:
    Youtube - nem kell bemutatni, hamar elindul és zökkenőmentesen fut.
    Selfcare - itt lehet beregisztrálni maximum 4db eszközt, amikkel a VodafoneTV alkalmazást használni szeretnénk.

    Hálózat:
    Semmi extra, csupán INTERNET kapcsolat kell neki. A port sebessége 100Mbps. Nálam 5 óra alatt 9GB adatot forgalmazott. (Amúgy HD adót nézve is kevesebbet "eszik" mint a Netflix :) )

    Hát egyenlőre ennyi jutott eszembe.

Új hozzászólás Aktív témák