Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • merqree

    őstag

    válasz tomp #83608 üzenetére

    Hozzászólásom alapvetően az alábbi véleményedhez iródott:
    "Remélem az analóg a nyáron repül.
    Amúgy ha már van benne DVB-C tuner is lehetne úgy is csinálni, hogy akinél csak TV előfizetés van neki DVB-C-n menne tovább a TV de akinél van net is ott viszont már IPTV.
    Aztán pár év elteltével a DVB-C-t lekapcsolni."

    Nem tudom mennyire valós igény az IPTV. Ne az itteni hozzászólásokból számából indulj(unk) ki, hanem a nép egyszerű embereiből ;)
    Sok embernek T-s területen az van, de nem tudni, mennyien vannak azok, akik örülnek is neki és/vagy élvezik. Volt kollegámnak is IPTVje (55+ évesről van szó), és a bekötés másnapjától azt várta, hogy lejárjon a hűség, és lemondja, mert őt kifejezetten zavarta a külün box, zavarta, hogy nem a megszokott módon voltak a csatornák, és sokszor kockás volt a kép, a hang pedig akadozott, mintha nem lett volna térerő. (Pilisborzasztóról van szó, de Kőbányáról is panaszkodtak nekem anno 2016ban)

    Anyósomnál (70+) sem lesz igény IPTVre, a LifeNetwork és hasonszőrű csatornáknál teljesen mindegy, hogyan jön be az adás és hogy HD vagy SD :D

    Szegényebb helyeken, ahol a Mónika Show a húzó műsor, ott sem fogja őket érdekelni, hogy milyen az adás, csak világítson.

    Én (40+) a természetfilmes csatornákat nézem, a feleségem a sportokat, a gyerek meg a saját csatornáit. Egyikünket sem érdekel, hogy milyen tömörítés, etc. Látni akarjuk a műsort és kész. Ha csilli-villi minőség kell, akkor download...
    Azt tudom, hogy nekem semmilyen box nem kell, akkor nincs TV a családban, majd nézünk youtube videókat meg egyéb streameket.
    Ellenben, ha lenne IPTV képes készülék, nah akkor lehetne érdekes, de egyik boxot kicserélni egy másikra az csöbörből vödörbe szerintem.
    Ma már a TV a tág környezetemben nem más, mint egy háttér zaj/fény forrás, semmi több, ha meg filmet nézünk, akkor nem a reklámokkal telecseszett adókon fogja az ember nézni.

    Nem kívánok senkit sem megbántani, mert réteg igényről van szó, de lehet, hogy ez a réteg nem is olyan "vastag".
    Nézd meg, hogy hányan bújják a mobiljukat a tömegközlekedés közben. Azon szoktam jókat mosolyogni, hogy pl a 2es villamosra felszáll a turista, és nem az ablakon keresztül néz, hanem a mobilján csekkolja merre jár...
    A mobilon, adatforgalomba nem számító TVnézés, nah, annak lenne értelme, szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák