-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaNce87
addikt
Hálókártya egy régebbi Realtek Gigabites modell. Eddig soha nem volt vele gondom, a legfrissebb illesztőt tettem most mellé. Proci egy régi Phenom II X4. A kábel CAT 6-os.
kabelmania27: Pontosan hol kell állítani a sebességét win 10 alatt?
Ezt látom a windowsban. Azt mutatja 1000/1000.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Toth_Jani #71389 üzenetére
Ez a logika kicsit sántít. 20éve is ugyanezek a gyártók voltak, és megéltek úgy, hogy 20 évente vettél TV. Tehát ahhoz, hogy ne menjenek csődbe nem kell pár évente új bolondságot kitalálni (3D, hajlított,4k, 8k,...)
Az igaz, hogy nem lenne rossz a fHD - különösen a tematikus csatornáknál -, de maguk a műsorszolgáltatók sem készítenek fHD adókat. Sok töltelékcsatorna csak azért van, hogy a reklámok közti időt kitöltse régi SD (4:3-as!) műsorokkal. Nem véletlen, hogy nincs belőlük fHD verzió.
Arról nem is beszélve, hogy a fejállomások((re)muxerek), és a vevők sincsenek felkészítve a 4k-ra. A cseréjük pedig nem két fillér. Ezeket nem fogják évente cserélni, mert éppen másfelől fúj a szél. Egy kezemen meg tudom számolni hányféle box volt az elmúlt 20 évben. A pár éve bevezetett HorizonBox-ból pedig nem nézem ki, hogy tudná a 4k-t. És itt jön még egy csavar. Mivel g..ci módon vételi pontonként gombol le rólad 1000.-Ft-ot, nem hinném hogy a 4k felárat ingyen adná.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
BalaNce87
addikt
válasz kabelmania27 #71405 üzenetére
Megtaláltam, még mindig kuka. Feltöltésre kiméri a 22-t.
Most azt csinálja a CB hogyha kikapcsolom a 2.4-es wifit, akkor az 5-ös is lehal.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz BalaNce87 #71407 üzenetére
Amennyiben nem használod a wi-free szolgáltatást (közösségi) kapcsoltasd ki hátha úgy stabilabb lesz, megpróbálhatod modem üzemmódban. 192.168.100.1 címen éred el a modemet.
Ha jól emlékszem előfordult már, hogy win10 alatt sebességprobléma miközben win7 alatt nem volt gond.[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
válasz kabelmania27 #71408 üzenetére
-
-
BalaNce87
addikt
válasz kabelmania27 #71411 üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
Na most nálam (11.ker) lehalt a net. A routert még elérem, de a modemet weben keresztül már nem.
Szerk: ha jól látom 6-ig karbantartás van (Budaörs, Budapest 11.ker). [link]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
veterán
válasz ArthurShelby #71413 üzenetére
Szintén XI., itt rendben van.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
ArthurShelby
addikt
válasz szabogabor10 #71414 üzenetére
Nővéremék is 11 ker, náluk sincs net (relatíve közel laknak), szóval valószínűleg te más merre laksz. (és most szerencsés vagy)
Szerk: már van net
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
veterán
válasz ArthurShelby #71415 üzenetére
Kelenföld.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
dareee
tag
1 hónapja idegesítően rossz az internet. direkt megrendeltem az 500mbites csomagot hogy kapjak új modemet de semmi változás...5-10 percenként nem jönnek be az oldalak, youtube/gmail/facebook fut csak rendesen, de index vagy random bármilyen oldal már Connection timed out-ot ír és várnom kell 1-2 percet mire újra betölti.
Mit tudnák mondani a telefonba hogy szerelő vagy valami történjen? Mire panaszkodjak, milyen hibát jelentsek be?Itt vannak az adatok:
letöltési csatorna1
letöltési csatorna2
feltöltési csatornaLaptopon és asztalin is ugyan olyan rossz, ezért pl a telenoros korlátlan netem használom, mert ezzel lehetetlen dolgozni itthonról...lassan ott tartok hogy lemondom, mert tök feleslegesen fizetem, mert a telenoros 100%-osan működik 4g+-al, és nem tilt le, ha megosztom a géppel
[ Szerkesztve ]
Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dareee #71417 üzenetére
Új modem sajnos nem segít ha előtte akad az internet.
Ha a modem oldalán nem érhető el a modem üzemmód, ha nem akkor a my upc oldalon kapcsold ki az ipv6-ot.
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Vezetékes kapcsolattal tesztelj.[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
válasz kabelmania27 #71418 üzenetére
A 71412-ben az értékek rendben vannak? Megnéztem és egy teleste nevű elosztó van csak rajta habár a kábel a falból kiérve eléggé van törve...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #71418 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz woodworm #71403 üzenetére
Szóval nem lehet elérni. Mert én is ezt olvastam régebben. Tehát akkor ha IPv6 módban van a kapcsolat, akkor nem CGN alatt (mögött) lesz az IPv4? Mert ez látszana az IPv4 címből a RFC 1918 tartomány miatt. Ezért kérdeztem, hogy milyen IPv4-et kap akinek ilyen IPv6 módban van a kapcsolata. Vagy más miatt nem érhető el a belső háló IPv6 módban?
-
blakey
titán
Szerintem lenne mit javítani rajta.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
adika4444
addikt
válasz Soma01 #71421 üzenetére
Hali!
Ezt nem tudom pontosan megmondani. Annyi biztos, hogy port forwardra és bridge-re nincsen lehetőség IPv6 módban... A CGN-t egy CB-s megnézhetné, hogy milyen IPv4-et kap a modem, az állapotnál írja valahol.
Emlékeim szerint mondjuk nem NAT-olt a cím, talán mint ha sima 80-as kezdetűt láttam volna, de utoljára még télen találkoztam ilyen modemmel, és akkor is csak átfutottam.Korábban kérdezte valaki a Cisco IPv6-ot. Modem módban tudnia kellene, hisz csak átengedi. Tehát ha a szolgáltató saját eszközre is átengedné a v6-ot modem módban, akkor Cisco-val is menne.
üdv, adika4444
-
BalaNce87
addikt
válasz kabelmania27 #71423 üzenetére
Van több is de nem akartam óriás képet betenni
BTW így néz ki a kábel, elég csúnya, így örököltem mikor idejöttem. -
woodworm
veterán
válasz Soma01 #71421 üzenetére
Biztosan natolnak, a tartományt korábban kabelmania27 írta, nem ugyanazt a megoldást használják, mint a digi vagy telekom.
(#71424) adika4444
"Emlékeim szerint mondjuk nem NAT-olt a cím, talán mint ha sima 80-as kezdetűt láttam volna,"Akkor nem volt ipv6 módban a cb, nem mindenhol kapcsolják be. A bekötés után nekem is ipv4 módban indult, a konfigurációs fájlom v4 volt. Ha valaki kikapcsolja a honlapon az ipv6-ot, akkor külön kérés nélkül vissza sem rakják.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #71423 üzenetére
Én, külföldön voltam elég sokáig és történtek változások most megnézve.
Szóval, ugye connect boxra cserélve és két nyíl mutatja, ott egy picit tudtam húzni csatlakozón.
Az elosztó nem változott, egy tv kikerült, viszont ezek a kábelek most egyenesen be vannak dugva (nincsenek ott azok a csillapítók, vagy mi a nevük), nem tudom, hogy ez számít-e...A tv-ék pedig ezt mutatják...
A 44 pl az STV2
A 102 meg HBO HD ezek a leggyakoribbak, hogy széjjel pixeleződnek.
Meghúzás után, pedig már kettő is "belenyalt" az 50-be. De, mint írtam a nettel nincs gond, az max-on jön megy mindig, a pixeleződés kicseszett idegesítő... -
kabelmania27
Topikgazda
Köszi a képeket.
A modemnél az F csatlakozó és a modem között van egy csillapító (meg kellene nézni hányas szám van ráírva) amit ki kellene venni, hogy alacsonyabb legyen a feltöltési érték, ha nem javul a tévé akkor próbaként átrakhatod az osztó tévés kimenetére.
Nézd meg, hogy a modem legyen a -3,5ben és a tévé a -7,2-es kimenetben.
Ha 100%-os jelerősségnél kockásodik este lehet túl erős jelet kap a tévé, ha találsz benne automatikus jelszintszabályozó funkciót kapcsold be lehet segít.
Az osztót cseréld ki (5-1000Mhz CE feliratú) kettes splitterre hogy ne legyen üres kimenet.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #71429 üzenetére
Oké, köszi az infót. Ha hazaérek megcsinálom, amiket mondtál. Osztóm, nem tudom, van-e itthon, de legfeljebb veszek egyet.
-
vaakuum
addikt
Help pls!
Upc net van odahaza, más szolgáltatás nincs (tv, telefon, stb). Van a UPC által adott wifi-s router, ami alkalmanként eldobja a wifi jelet, és olyankor csak vezetéken működik. Olyankor a tápkábel kihúz-bedug az egyetlen módja, hogy ismét legyen wifi.
A router rendszeresen van áramtalanítva hajnalban (korábban szerelők azt mondták, jó az, ha néha kikapcsol) ezért kapott egy időzítős dugaljat, és negyed órát minden hajnalban áramtalan, aztán újra bekapcsol.
Nem hiszem, hogy ez lehet az oka, szerintem működnie kellene ettől függetlenül. De nem tudom tetszőlegesen reprodukálni a wifi modul leállását.Feltételezem a router a ludas, mert tegnap délelőtt is csak vezetéken volt hajlandó működni, aztán az áramtalanítás után ismét észhez tért. Mennyire jellemző ez a tünet másoknál? Elvileg szombaton jön szerelő, jó lenne, ha nem csak kijönne meg hazamenne azzal, hogy éppen nem találni hibát!
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #71429 üzenetére
Csillapító kivéve és berakva ahova mondtad.
Rögtön ez lett...
Egyébként az előbb rossz képet csináltam, hát az csak a tévékre az elosztó, a belinkelt (régi) kép az ugyanaz, ott nem változott semmi. Mondjuk még kettes splitter-t még nem találtam/cseréltem, de biztos van itthon valahol...
-
Soma01
veterán
válasz woodworm #71426 üzenetére
Akkor NAT-olt IPv4 lesz, ok. Túl nagy választás nincs. Ha nem a 100.64.0.0/10 (RFC 6598) tartományból kapnak IP-t, akkor magánhálózati tartományt kezdik használni (RFC 1918), de akkor meg gond lehet ha valaki saját routert használ. (akár nagyobb szervezet, cég, vagy akár magánember, ott tuti baj lesz)
Milyen tartományokat írt kabelmania27, nem találtam a keresővel? Mert akkor a kapott IP-ből is meg lehetne tudni, hogy natolt-e. Nézze már meg legyen szíves valaki nekem, akinek IPv6 van! (milyen IP-t kapott)Amelyik kábelmodemet én látom, ott csak IPv4 van és mégis router módban van. (nem CB a típusa)
Tehát akkor van IPv4 cím modem és router módban is (eddig úgy tudtam, hogy csak modem módban van IPv4, router módban csak IPv6 + IPv4 van) és van IPv6 + IPv4 cím router módban. Modem módban nincs IPv6. Jól tudom?
(RFC 1918-at rosszul írtam fentebb, mert azok a 10.0.0.0/8, a 172.16.0.0/12, a 192.168.0.0/16 magánhálózati tartományok)
-
woodworm
veterán
válasz Soma01 #71436 üzenetére
Úgy emlékszem 176-os tartományt írt.
Már az első válaszomban írtam, hogy a router mód nem jelent feltétlenül ipv6 módot is. A upc sem rak azonnal át, szerintem területfüggő, kb. a digi és telekom módjára bepróbálkozik. Csak itt nem cgn van, hanem összekötik az ipv6 átállással. Ha a honlapon kikapcsolod az ipv6 protokollt, akkor viszont marad állandóra az ipv4 és csak ügyfélszolgálaton külön kérésre raknak át.Ipv4 protokollon van router és modem mód is.
Ipv6 protokollon csak router mód.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #71437 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
Erős a bejövő jelerősség. Ha jól számolom 10-es csillapító volt a modem előtt, ezt ha berakod a problémás tévé elé csökkenti a jelerősséget így este amikor erősebb a bejövő jel elvileg nem fog akadni, de később lehet ki kell venni ha állítanak az erősítőn.
A most lefényképezett osztónál ha a -3,5-ös (pont nem látszik a képen a -3,5kimenet de arra tippelek, hogy nem szimmetrikus mert ennél a tipusnál 5,8 a szimmentrikus csillapítása) kimenetbe kötött tévénél van probléma akkor oda kösd be a csillapítót, ha mindkét tévénél probléma van akkor az osztó bemenetére kösd a csillapítót.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz woodworm #71438 üzenetére
Köszi! Értem!
Már csak azt nem tudom, hogy akkor milyen IPv4-et oszt a UPC az IPv6 cím mellé közvetlen az ügyfeleknek (WAN IPv4 cím). Vagy milyen módszerrel NAT-olnak? Megpróbálom megnézni ha egy olyan modem közelébe jutok, ahol van IPv6. Ha meg megnézi nekem addig is valaki, annak meg csak örülök. Aki tudja nézze már meg nekem legyen szíves. -
kabelmania27
Topikgazda
Azt is megpróbálhatod este csillapító nélkül, hogyitt két tévét felcseréled a 3,5öst átkötöd a 7,2-re és fordítva, ha az akadás az egyik tévén eltűnik és a másikon előjön akkor a kettes splitter lehet segíteni fog, ha nem akkor a hármasnál átkötéssel lehet a továbbosztott ágra egy kis pluszt adni.
vaakuum: Összefoglalóban linkelt programmal keress szabad csatornát. Milyen tipusú modem van nálad? Ha nem használod a wi-free szolgáltatást kapcsoltasd ki.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kabelmania27 #71440 üzenetére
Na várjál, most egy kis keveredés van.
Ez az elosztó, ami ugyanaz, mint volt is.
Ez meg a másik, amit összekevertem az előbbivel [link]. Tehát itt sem volt változás, csak lekerült róla 1 tv.
Tehát az elsőnél van ugye az alap kintről jövő IN, majd a 3.5 megy a modembe, a középső kábel innen pedig a kettes kép/elosztó IN-be, majd onnan megy két tévébe elosztva. Az első elosztóból plusz a legalsó szintre megy még egy tévébe a kábel.
Ez az elosztó fix helyen, ezzel nem tudok csinálni semmit. Nagyjából ennyi. -
kabelmania27
Topikgazda
Kimaradt az előbb, hogy ha a tévé gyenge jelerősséget ír ki akkor nem erős a tévéjel.
Első kőrben ezt kellene cserélni kettesre (5-1000MHz CE feliratú mert az való kábeltévére), hogy ne legyen üres kimenet, ha utána sem javul akkor itt lehet változtatni a kimeneteken, lehet az erősítővel van gond mert légkábeles övezetben este erősebb szokott lenni a jel nem gyengébb, most 100%-ot mutat a tévé este leesik 40%-re ennyit nem változhat.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ArthurShelby #71415 üzenetére
Szerencsére enyhe javulás történt nálam, a letöltési SNR-ek jobbak lettek 1dB-vel és egy picit emelkedtek a jelszintek is, 0,2-0,3dBmV-vel, még javulhatna a nyári nagy állítgatás előtti értékre (+1-2dBmV).
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest