- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
Lehet, de nekem a jelenlegi csomagom, ami hasonló jóval olcsóbb, mint a belinkelt.
szerk: addig nem váltok, még ez a két csodálatos eszköz (CB, Horizon) van a kínálatban.Tiéd volt a #67400-as
[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
takessz
senior tag
Sziasztok Connect Box másnak is volt probléma hogy estei órákban megugrik a ping de olyan szinten használhatatlan lesz már nagyon tele van a hócipőm velük minden évbe eljátszanak valamit a box frimware je meg 4.01 pedig láttam már 5.01 es Connect box-ot esetleg valaki nem vágja hogy lehet frissíteni rajta??
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
ilias
tag
Sziasztok!
UPC szeretné, hogy maradjunk náluk. Először (kétszer is) nem úgy tűnt, de végül mint kiderült mégis fontosak vagyunk a számukra. Ha nem muszáj, én sem szívesen váltanék a DIGI-hez.
Korábbi ígéretemnek megfelelően sorolom az összetevőket.
10.790.- Ft-os havidíjért az alábbiakat kapjuk:
- 500 Mbit/s-os net
- Gold tv csomag
- HD csomag
- Felvevős HD box (még az előző technológia, nem Horizon)
- +HD Média card
- Világ csomag
- Európa csomag
- HBO Max Pak
- S telefonElőször 16e valamennyit mondott rá az úriember, de egy kb. 1 perces házon belüli megbeszélés után a fenti árat jelölte meg.
Egy héttel ezelőtti megkeresésüknél a Filmboxszal akarták adni a fenti csomagot (HBO nélkül) 13.500.- Ft-ért.
Nem értem a logikájukat, de a végső eredménnyel elégedett vagyok. -
hypno skate
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Tavaly márciusban beköttettem a Fiber Power 120 at + a digital bronze csomagot. Eddig nem volt bekötve nálam a tv. Mai napon rá kötöttem a tv re a boxot mindent. Viszont nagyon sok tv- csatorna nem jön be. Ezt írja ki: Kérjük, látogasson el weboldalunkra a csatornára történő előfizetéshez. Nem tudom miért írja ki amikor elő van ezekre is fizetve...
Ezek nem jönnek be PL.: RTL gold, RTL2, Prime, hatoscsatorna, Cartoon Network, Animal Planet, ID Xtra, Spektrum, Nickelodeon.. és sorolhatnám. És összesen 5 hd csatorna jön be.
Mi lehet a baj szerintetek mit kellene csinálni?
köszönöm a választ -
Gyurka6
őstag
-
törölt tag
válasz sacaboy #67409 üzenetére
Köszi szépen a választ. Most beléptem a my upc be. És a csatorna kiosztásnál ott vannak amiket felsoroltam. A saját csatornakiosztást néztem meg .
Ez a digital bronze csomagom van:
Ez meg a csatornakiosztás a digital bronze nál itt is ott vannak a csatornák viszont nekem nem jönnek be.
Itt van pár kép:
-
hypno skate
senior tag
válasz Gyurka6 #67408 üzenetére
Nem hiszem.
Ezer éve itt van az utcában, csak trükkös a dolog, mert a páratlan oldal rá van kötve a páros ahol én lakom, az nincs és nem is tervezik.
Érdeklődtem, nem érdekli őket.Tulajdonképpen próba szerencse alapon hívtam fel őket, mert még 14 hónap hűségidőm hátra volt, így ha lepattintanak akkor sem mondtam volna fel a szerződést.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
4Grider
nagyúr
válasz hypno skate #67412 üzenetére
És gondolod, hogy házszámra pontosan mindenütt tudják, hogy van-e ott konkurencia? Egyébként a flip elérhető nálatok? Mert a Telekom is véletlenül pont ott igyekezik olcsón szolgáltatni, ahol a román...
-
hypno skate
senior tag
válasz 4Grider #67413 üzenetére
Ha én mezei felhasználóként házszámra pontosan meg tudom nézni , hogy elérhető-e egy szolgáltató ajánlata, akkor a szerintem a konkurensek is tisztában vannak egymás lefedettségével és terveivel..
A flip sem elérhető.
Amúgy én nem rugózok ezen a dolgon olyan sokat. Évente egyszer kétszer ránézek, hogy van e valami spórolós ajánlat.
Meg alapvetően nincs bajom az UPC-vel.
Nálam működött az összes modem.A TV- boxokkal állok háborúban, de arról inkább írok egy külön hozzászólást, mert érdekes lesz.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
hypno skate
senior tag
Fura dolgot figyeltem meg a Horizon médiaboxomnál.
Időnként lefagy. Jellemzően délután 4 és fél öt környékén, meg este 8-9 óra magasságában.
Ilyenkor az antennacsatlakozó olyan forró, hogy nem lehet megfogni.
Az előzőt (Pace) azért cseréltettem le, mert az ugyanezt produkálta, miként az azt megelőző SD box is.A napokban viszont kimentem a konyhába és a mikróban melegítettem egy bögre teát, mikor visszamentem a Tv elé fekete képernyő fogadott. Ki/be kapcsolás segített.
A harmadik vagy negyedik ilyen alkalom után kezdtem el figyelni a dolgot, mert úgy tűnik, mintha a mikro valamiképpen belekavarna a Horizon működésébe. Ráadásul ahogy figyeltem nem is induláskor, hanem amikor leáll.
Ha induláskor csinálná, akkor azt mondanám, hogy biztosan egy áramkörön vannak, szar a mikro és túl nagy az áramfelvétele, de így? Misztikus.A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
dobolan
senior tag
válasz hypno skate #67417 üzenetére
Nekem is rendszeresen fagy, fekete kepernyo bekapcsolasnal, stb. Mikro meg sehol...
A hdmi kimenete is fos, mert sokszor nem ad ki kepet vagy hangot, kihuzom bedugom es megjavul. Kabelt mar cserebereltem, nincs koze hozza. Mellette a regi mediaplayerem tokeletes a leggagyibb hdmi kabellel is. -
Gyurka6
őstag
válasz hypno skate #67417 üzenetére
A mikro is 2,4GHz-en megy, kikapcsoláskor egy nagyobb áramlökés lép fel, próbaképpen takard le alufóliával pl. valahol kifúj a nagyfreki. Az eredmény azért kétséges.
Gyurka
-
Lazarski
csendes tag
Neked vannak folyamatosan szövegértési problémáid. Ez már akkor kiderült, amikor közölted, hogy olvastad az összefoglalót, de úgy látszik még sem sikerült értelmezned, pedig benne voltak a válaszok a kérdéseidre.
Ez ok, van ilyen, csak akkor ne hőbörögj. Innentől kezdve nem reagálnék az ehhez hasonló "intelligens" hozzászólásaidra... -
kabelmania27
Topikgazda
Személyeskedést legyetek szívesek befejezni.
-
Livius
őstag
Hello!
Megtudnátok mondani, van-e valami jogi különbség a UPC határozott idejű szerződése és úgy általában a hűségidős szerződések között? Igazából az érdekelne, hogy attól, hogy még ők kicsit máshogy hívják, attól még az októberi törvénymódosítások érvényesek erre is? Vagyis ha épp lejár egy határozott idejű szerződés, akkor az átlép határozatlan idejűre, vagyis hűségidő nélkülire és egyszerűen megy tovább a szolgáltatás, ugyan olyan havidíjjal?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
válasz kabelmania27 #67425 üzenetére
Az a fura nekem, hogy nem hűségidőnek hívják a 12 hónapot már. És nemsokára lehet UPC internetre váltás lesz itthon, szóval érdekelne ez, hogy ez most valami kiskapuzás akar lenni esetleg nekik a jövőben majd, vagy törvényileg erre is ugyan úgy él a szabályozás majd mikor lejár a határozott 12 hónap.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Livius #67426 üzenetére
Gyakorlatban úgy működik, hogy az eltelt hónapokra számolja a rendszer az igénybe vett kedvezményt, ha felmondod hűségidő alatt vagy határozott szerződés alatt akkor ezt kell visszafizetni.
Új előfizetéshez Connect Box modemet adnak, amelyet érdemes modem üzemmódban saját jófajta gigabites routerrel használni. -
Watercolour
aktív tag
válasz kabelmania27 #67427 üzenetére
A Connect Boxot inkább kerülni érdemes, ha lehet. A modem módba kapcsolás nem segít a problémákon, ahogy írásomban is kifejtettem.
Ettől függetlenül a tanáccsal egyetértek, mindenképpen érdemes jóféle saját routert használni, függetlenül attól, milyen szolgáltatói eszközöd van.(#67424) Livius
A "hűségszerződés" a hétköznapi nyelvben használt neve a határozott idejű szerződésnek. -
headhunter
addikt
válasz hypno skate #67405 üzenetére
"...Ráadásul úgy, hogy az előző hűségidőmből még 1 év 2 hónap hátra volt. Újpesten..."
+1 [link]
-
Lacccca87
addikt
válasz Watercolour #67428 üzenetére
Kicsit szerintem túl toltátok már a CB minősítését. Nálam stabil kapcsolat, router üzemmódban is. Stream, net, online gamek, torrent mind rendbe van úgy hogy kettő gép megy róla ált.. Előtte cisco volt, nem érzek különbséget csak annyit hogy erősebb a wifi jele.
[ Szerkesztve ]
-
Watercolour
aktív tag
válasz Lacccca87 #67430 üzenetére
Mint már többször leírtam, a latency spike átlagos felhasználás mellett nem feltétlen észrevehető.
A "túltolásról" annyit, hogy tőlünk nyugatabbra bíróságokat is megjárt az ügy, de mi toljuk túl, ha leírjuk egy mérhetően szar eszközről, hogy szar, melyet mérésekkel alátámasztunk. Ugye nem baj, ha ezt nem veszem túl komolyan?
Összehasonlító tesztet, egymás mellett párhuzamosan azért megnéznék egy másik modemmel. Pár nappal ezelőtt rászorultam LTE tetheringre, és érzésre gyorsabban nyíltak ki a weboldalak, mind az 500 mbps kábeles kapcsolaton.
És, ahogy leírtam, a latency spike a kisebbik baj. Minden Puma 6-os eszközben távolról kihasználtó DoS sérülékenység van jelen, ami független a modem/router mód beállításától. Ez egy igen súlyos biztonsági probléma, aminek a lehetséges hatásait is kifejtettem írásomban.
-
Toth_Jani
őstag
válasz Lacccca87 #67430 üzenetére
Gondolom az internet teljesítményébe azért nemcsak a CB játszik hanem a hálózat minősége is, nálunk egy kész hálózatot vettek át ami igen stabil volt, és most sincs vele probléma, igaz még kevés felhasználó van a rendszerben.
Az 500-as Net mindig megvan, de nem mindegyik Teszt szerver tudja hozni a sebességet.
Én játék nélkül használom, letöltésre Youtube-ra, böngészésre, így nem érzek semmi hátrányos dolgot a CB-ben.
Ha meg megtámadnak és nem fogja meg a Defender, akkor nyugodtan lopják le a letöltött filmeket magyarul. -
Livius
őstag
válasz Watercolour #67432 üzenetére
Egyre több hozzánemértőhöz jut el a 21 század csodája vagyis az "internet" és őket nem érdekli az ilyen probléma, szakmailag sokkal gyérebb elvárásaik vannak, így nyugodt szívvel tolják le az otthoni felhasználók torkán a szar minőséget minden szolgáltató. Persze kíváncsi lennék, hogy egy üzleti csomaghoz is ilyen szart adnak-e, ha igen, akkor azt igen is túl kell tolni, ott az első szempont az lenne, hogy ne legyenek sebezhetőségek.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
ArthurShelby
addikt
-
Marcoo017
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 500as net, Connect Boxxal speedtesten, 500mbit/s letöltés, 22mbit/s feltöltést mérek, azonban torrentezés közben nem jönnek vissza ezek az értékek. Letöltés 35mb/s feltöltés pedig eléggé fura, mert 3xx kb/s nál nem ment magasabbra, és ezt a 300as értéket sem tartja állandóan. Olyan torrenteket szedek le, amit előző lakásban digis nettel több 10 en gigát feltöltöttem.
Olvastam, hogy valamit a portokkal kell mahinálni, tudnátok nekem ebben segíteni? Mivel nem értek ezekhez a dolgokhoz, lehet hogy óvodás szintű elmagyarázást igényelnék. Amiket Ncoreon találtam linkeket, nem igazán tudtam hasznosítani/értelmezni.
Válaszokat előre is köszönöm. -
adika4444
addikt
válasz Marcoo017 #67437 üzenetére
Hali!
Be kell lépni a Connect Box admin felületére (192.168.100.1) címen.
Ha saját routered van, akkor érdemes átállítani bridge módba, ha nincs akkor csak megnézni van-e rá lehetőség (switch mode, bridge mode néven lesz), ha nincs akkor IPv6-od van, ilyenkor az IPv4 címed natolt, és vissza kell kérni a normáli IPv4-et az üfsz-on vagy a MYUPC-ben...
Szóval ha van bridged mód, vagy ha nincs de visszakérted az IPv4-et és végül megjelent, akkor olyat kell keresni hogy port forwarding, és ott átirányítani a kellő portot a gépedre ami a torrentkliensben be van állítva.
port: Utorrentben a beállítások, kapcsolat (connection) részen
belső IP: futtatásba: ncpa.cpl, majd a használt adapter részleteinél van az IPv4 cím...Nem tudom tud-e olyat hogy IP & MAC binding a CB, tehát összepárosítani a jelenlegi belső IP-t a gépeddel, ha nem tudja, akkor ha változik a belső IP-d módosítani kell a beállításon a CB-ben, vagy a gépen kézzel fixip-t állítani (ez ugye csak akkor játszik ha otthoni gép).
üdv, adika4444
-
törölt tag
Sziasztok! Ha személyesen vagy telefonon kötök teljesen új szerződést, akkor tényleg felszámolnak valami bekötési díjat, amit online kötésnél elengednek? Ha igen, akkor mennyi ez a díj? Köszönöm.
-
Lacccca87
addikt
válasz Watercolour #67432 üzenetére
De érted pont erről beszélek.
Riogatjátok itt a sima usereket hogy ha CB-t kapnak akkor nekik nagyon rossz lesz, de közbe meg nem, mert nagyjából semmit nem éreznek a felsorolt hibákból. De mivel jól beparáztatáttok így inkább nem vált magasabb nettcsomagra még akkor sem ha olcsóbban kapná mint a jelenlegi mert azt hallotta hogy a CB szar.
Ezért nem kellene túltolni lakossági oldalon.Üzleti területen természetesen más a helyzet ott én is így látom.
-
Topikgazda
válasz Lacccca87 #67442 üzenetére
A lag spike nem érezhető sokaknak de a biztossági rések attól még simán kihasználhatóak bárkinél a tudta nélkül, illetve többen is jeleztek ilyen-olyan gondot a CB-vel amely számunkra idegesítő volt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
takessz
senior tag
Üdv mit tudok kezdeni a Connect Box-al előjöttek a hibák sajna így 1 év távlatából hogy néha megugrik a ping viszont a 500 as nethez ha jól tudom kell a box sajna upc-nek hiába szóltam válasz "csinálunk egy frissítést a modemre" ami persze nem oldja meg
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
takessz
senior tag
válasz 4Grider #67445 üzenetére
Hát de lesz más sokáig csinálja megyek máshova Digi pl sokkal olcsóbb csak egy jó router kell mellé
-
tibitabbi
kezdő
válasz Lacccca87 #67442 üzenetére
Multiplayer játékokon én nem a "Hello Kitty"-t vagy az "Így neveld lovacskádat" jellegű játékokat értem hanem a "Dark Souls" FPS játékokat, abban is mondjuk a PvP-t. Nálam az esetek felében be sem lehetett hívni engem mint segítőt (summon), Ha valahogyan mégis sikerült akkor sok esetben hibaüzenettel kidobott. Én kimondottan rossznak találom a CB-t, ha valaki ilyen jellegű játékokat akar játszani. Hangsúlyozom: nekem ez a szubjektív véleményem a CB-ről.
-
takessz
senior tag
Nem volt még Digi nem tudom milyen de olcsóbb és netről jókat halottam de inkább veszek mellé egy jobb routert és ha jól tudom csak Budapest-en van az a beltéri csak
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest