-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
válasz Gubek-Einste #56450 üzenetére
Ezen mar tul vagyok, naluk elvileg nincs gond. Kapcsolati allapotnal : DHCPV4_IN_PROGRESS van, de mar vagy 1 oraja. Alaphelyzetbe allitas megtortent, ugyanaz. A log szerint: [CRITICAL] DHCP FAILED Discover sent, no offer recieved, illetve [CRITICAL] No Ranging Response Recieved - T3 Time-out feliratok valtjak egymast. Azt mondtak, varjak a DHCP regisztralasra, ez az alaphelyzetbe allitast kovetoen meg kell varni, par perc maximum, csak hogy mar jo par oraja megy. Azelott minden jo volt. Ezert sem ertem.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Cr00py #56451 üzenetére
Mivel korábban is volt problémád és az adási értékek nem voltak jók nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és ha van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító akkor vedd ki.
Tap way esetén ha tap kimenetben van a modem akkor kösd át az outba (tv/box tap), hármas osztónál nézd meg a modem a -3,5-ös (vagy -4,0) kimenetben legyen, kettes splitter esetén nézd meg az F csatlakozók nem lazultak-e ki, összefoglalóban levan írva pár dolog.[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz kabelmania27 #56452 üzenetére
Mielőtt eljöttem otthonrol fél 8-kor akkor jó volt, előtte javult meg kb 5 perccel, deigen..ez akkor sem normális szvsz. Hahazaértem ennek utánanézek, mert én nem tudom mi meg hogyvan kötve, mikor bekötötték ez azóta úgy van. Köszönöm.
-
adise
őstag
Sikerül csatlakoznom a wi-freehet. Win7 alatt. Kiírja hogy csatlakoztatva stb viszont azt is hogy nincs internet hozzáférés. Ez mitől lehet? Mintha normális ipt nem kapna csaknilyen 169.254 kezdetut
[ Szerkesztve ]
-
patoi
újonc
Sziasztok!
A UPC 240Mbit miatt upgradeltem WAN 1 Gbites routerre, de sajnos nem csatlakozik csak 100 Mbiten.
Kipróbáltam másik gyártótól származó gigabites routert, az sem csatlakozik gigabiten csak 100 Mbiten.
Közvetlen laptopról (Ubuntu) kiválóan csatlakozik 1Gbiten, hozza a letöltési sebességet 240MBitet.* 100MBiten mindkettő csatlakozik és van Internet kapcsolat is.
4 kábellel teszteltem (3 Cat5e, 1 Cat6), mindegyik esetben a fenti eredményt kaptam.
Érintett routerek: Synology RT1900ac és ASUS RT-AC66U (mindkető legfrissebb firmwarrel)
UPC modem: EPC3212UPC mérés szerint (bár szerintem ez irreleváns) a modemig kiváló a jelerősség és minőség (laptoppal valóban kiváló).
Van valakinek tapasztalata, ötlete vagy egy linkje (nem találtam ilyen jellegű probléma leírást), hogyan lehetne a Gb kapcsolatra rávenni az eszközöket?
-
MODERÁTOR
-
patoi
újonc
válasz Intruder2k5 #56456 üzenetére
A led narancssárga: 100 Mbit.
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Új területen kezd még a UPC koaxos vagy hibrid hálózatok telepítésébe vagy optikát épít már ki? Úgy néz ki érkezik hozzánk is, de a helyi szolgáltatót a telekom szatellit cége vásárolta fel és más nem nagyon maradt, tehát új hálózatot kell építenie.
A telekom egy jól működő hálózat átvételébe és üzemeltetésébe is belebukott, nem sokat várok tőlük. -
Met
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
patoi
újonc
Frissités: * Átmentem a szomszédomhoz: ugyanez a modem, 120MBites előfizetés. Az ASUS modem gigabiten kapcsolódott a modem újraindítása nélkül. Tehát nála jó (Link led zöld), nálam nem jó (Link led narancssárga).
-
woodworm
veterán
válasz kabelmania27 #56460 üzenetére
Köszi szépen!
@Intruder2k5
Neked is!
Ez egy alföldi kisváros, inviteles fennhatóság. A UPC honlapja szerint 2017-es kiépítés, a kereső szerint utca szintű tervük lehet, mert nyomon követhető, hogy hol lesz elérhető az új hálózat. Már szórólapoznak, de nincs konkrét kontakt, csak az országos shop listájuk, a közelben egy sem. -
Topikgazda
-
snyper990
őstag
Sziasztok!
Ma lettem UPC-s, elvileg az első félévben extra sávszélesség igényelhető (online rendeltem). Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Automatikusan kéne megkapnom, vagy igényelni kell valahol? Utóbbi esetben hol? Előre is köszi! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz snyper990 #56466 üzenetére
Üdv!
Automatikusan kapod meg, csak arra ügyelj hogy időben lemond lemondas.upc.hu címen, ha később nincs szükséged rá, összefoglalóban pár dolog levan írva.[ Szerkesztve ]
-
adise
őstag
válasz Gubek-Einste #56465 üzenetére
És mi lehet a gond vagy mit tudok csinálni? Felvagyok csatlakozva a wi-free-re. Korlátozott kapcsolatot ír és ez az ip. Természetesen nincs is net
-
Topikgazda
-
törölt tag
Kérdés Filmbox On Demand-hez: belenéztem 2 akciófilmbe, és lengyel sztereó hang szólt, míg betöltés közben voltak képhibák.
Ez valami átmeneti technikai probléma lehet? -
adise
őstag
válasz kabelmania27 #56470 üzenetére
Marmint utaztak haza vidékre a saját modememhez? Nem az lenne a lényeg hogy bárhol mennie kéne?
-
Topikgazda
-
adise
őstag
válasz Gubek-Einste #56474 üzenetére
Nem sajatra próbáltam. Nincsen másik. De ezek szerint ez marad így használhatatlan szolgáltatásnak nekem
-
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Mától én is átjöttem a T-home-tól.
Van egy olyan problémám, hogy a HP 2200DN nyomtatóm 10/100-as hálókártyájával a connect boksz nem hajlandó együtt működni.
Hálózati teszt ezt írjalyan készülékek lehetnek az Ön vezetékes hálózatában, amelyek korlátozhatják az otthoni adatátviteli sebességet.
Tudok vele valamit csinálni?
Nagyon fontos a hálózati nyomtatás.Audiophile Troll
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Old FatBoy #56476 üzenetére
Üdv!
10/100-as kapcsolattal is működnie kellene, lehet jobban jársz ha a modemet bridge módban használod saját routerrel.[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet!
Az normális, hogy egy TC7200 router módban tudja a 240 Mbitet, bridge módban csak max. 180? Lehet ezen valami beállítással segíteni?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Topikgazda
válasz rgeorge #56479 üzenetére
Elvileg nem kellene, hogy legyen sebesség csökkenés a bridged móddal, sőt éppen, hogy briged módban kellene, hogy jobb legyen.
Közvetlenül mérted vagy saját router-en keresztül? Ha saját router-en keresztül akkor annak mi a pontos típusa?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rgeorge
addikt
válasz Gubek-Einste #56481 üzenetére
Közvetlenül mértem a TC7200 lan portjából. Én is csodálkozom, hogy pont bridge módban lassabb.
A saját router egyébként egy Asus RT-AC56U.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Topikgazda
-
Old FatBoy
aktív tag
-
rgeorge
addikt
válasz Gubek-Einste #56483 üzenetére
Mérem speedtest.net-en, szelessav.net-en, mindenhol lassabb. Ha gyári visszaállítást csinálnék a TC7200-en, akkor mi veszhet el? Visszaáll gondolom router módba és a LAN ip is visszaáll alaphelyzetbe DHCP-vel együtt.
[ Szerkesztve ]
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Topikgazda
-
Sty01
tag
Nincs valakinek elfekvőben egy régi akár lejár Upc-s kártyája akár Upc Direct is jó?
-
rgeorge
addikt
válasz Gubek-Einste #56486 üzenetére
Azt tudom. Arra gondoltam, hogy egy reset megoldaná a bridge mód lassúságát.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
woodworm
veterán
válasz unicumnext #56489 üzenetére
Igen, sok helyen látszik már a harmadik kábel az oszlopokon és Tarcsára elkészült egy új vezeték. Kapcsolt az új tulaj is, hirtelen visszaadták a grátisz sebességet.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Sty01
tag
válasz Gubek-Einste #56491 üzenetére
4 éve Upc direct-em volt,most sima Upc de sajna csak 3 helyre lehetett bekötni igy azon gondolkodtam hogy beüzemeltem 4. helyre a régi direct antennát és beltérit de sajnos az csak a kártya behelyezése után működik,de a régi kártyám már nincs meg.Átraktam bele a mostani kártyámat és működik bár csak sima műholdvevőként, a szabadon fogható csatornákat lehet nézni vele de abból is elég sok van,szóval ezért kellene kártya az sem baj ha régen lejárt csak legyen benne mert csak úgy müködik
-
MODERÁTOR
Ha csak nem valami műszaki probléma miatt túl alacsony a jelszint, akkor elbírja a 4-es osztást a TV-s ág. Ha valamelyik végpontra elég az említett 22-23 csatorna, akkor nem kell +1 előfizetés.
[ Szerkesztve ]
-
Sty01
tag
válasz Intruder2k5 #56496 üzenetére
Nem tudom azt nem mondták hogy gyenge lenne a jel,bár ez a kiépített hálózat 3 éve a Rubicom -é volt az meg fejlesztésekre nem költött,igy vette át az Upc.Na szóval az lenne ha tudnák szerezni egy kártyát és akkor a 4. helyen tudnám fogni a sima műholdas csatornákat
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Nos kb 1 napig nem volt Internetem. Tegnap mikor hazaérkeztem a másik lakásból azt láttam, hogy 4-5 villanyoszloppal arrébb szerelnek valamit a légkábelnél. Debrecenben küldött a UPC ki egy szerelőt, aki műszerrel rámért, és kiderült, hogy már itt a koax végén sincs jel. Kiderült, hogy a 21-23 közötti oszlopnál van egy leágazó és ott volt a probléma. A Connect Box nem hibásodott meg, és a havi statisztikám is megmaradt a MyUPC oldalán
-
tothferenc
senior tag
srácok. Meglévő előfizetésem van 2017 novemberéig. Teló+30as net+kábel bronz analóg tv.
MyUPC felületén írja a hűségidőt, és a 35 ezres kötbért. Viszont én szeretnék felfelé módosíttatni szolgáltatást. (Trio S-re, amiben digital TV van, és aláírnám a hűségidőt is). Ilyenkor is ki kell fizetnem a kötbért? köszönöm előre is.i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest