Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    válasz Marko445 #46932 üzenetére

    Nekem szerdán kötötték be a szintén 240-es netet, és ugyanez a "SW upgrade Failed before download - File not Present" hibaüzenet jön a hálózati naplóban. Naponta többször elszáll a net és újraindul a modem (Mercury CH7465LG). A jelszintek a modemben az itt a fórumban az összefoglalóban írt értékeknek megfelelőek. Elosztót, csillapítót még nem tudtam ellenőrizni, mert a padláson van [46933].

    A kollegám, aki pár utcával lakik azt mondta, bekötés után egy ideig eltarthat amíg beáll a net a megfelelő értékekre, nála így volt, illetve ő is tapasztalt mostanában ilyen frissítéses dolgot, hogy emiatt elszáll a net és a telefon. Telefont még nem tudtam ellenőrizni, mert számhordozást kértünk, és pár nap múlva lesz aktiválva. De anyám biztosan ideges lesz, ha egy hosszabb telefonálás közben elszáll neki a vonal...

    A T-s modemmel nem volt ilyen gondom, az nem frissítette magát szerintem. Nem lehet ezt a UPC-sen kikapcsolni vagy állítani ritkábbra? Mert az előbb a modem bekapcsolása óta már kétszer csinált ilyet, szerintem óránként, de az 1. napon volt hogy egymás után kétszer is. A modem beállításokban nem találtam frissítés menüpontot. Ha másnál is előjön ez a "file not present" üzenet, akkor valami központi gond lehet, talán érdemes lenne bejelenteni. De azért még várok egy-két napot, hátha helyrejön.

    Azon gondolkoztam, bezavarta-e a modemet, hogy át volt kötve a lan kábel egy túlfeszvédő elosztón, meg volt egy switch is, így volt a lemondott T-s neten, mivel az IPTV boxok miatt nem volt hely a modem-router-en több gépnek. A UPC szerelő azt mondta, inkább kössem be direktben a lan kábelt a UPC modembe, meg nem biztos, hogy ilyen speciális dolgok működni fognak ezzel, mint port átirányítás. Így is tettem, direktben kötöttem rá a gépemre. Azon tűnődtem, talán érdemes lenne modem módra tenni, és beszerezni egy saját routert, bár nem tudom ilyen esetben is frissítgetne-e időnként.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák