- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszaf
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41748 üzenetére
Szia!
Androidon megy. Mixed content engedélyezve. Lehet a win 10 a hibás, bár kb. 2 hete még ment. Tegnap használtam volna kézilabda nézés miatt de nem jó. Korábban ment simán.
Lehet jött valami frissítés windowsra ami megölte.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #41746 üzenetére
Ha letiltom a v6-ot a Win10-ben, akkor nem kapok IP-t.
Nem a sajátom a HGW és nem tudom milyen, fent van a padláson.
Amúgy, az lesz amit mondasz, bridge mód. A Wi-Free megy bridge módban is?
Amúgy nagyon fura nekem az a viselkedése a HGW-nek... Vagy a laptopon a driver vagy valamelyik hardver miatt van lehet ez? Végül is mindegy, nem tudok vele kísérletezni sokat. Ha megyek legközelebb, berakom bridge módba. -
Peppo
őstag
Üdv! Kb. két hete jelentkezett nálam egy probléma, ami azóta is olykor előjön, mostanában egyre gyakrabban. Leginkább játék közben tapasztalható, de súlyosabb esetben már a böngészést is lehetetlenné teszi. Időnként mintha megszűnne a kapcsolat, annyira lelassul. Játékból általában ki is dob, a böngészés meg olyan, mintha betárcsázós modemről menne. Sebességtesztek ilyenkor azt mutatják, hogy a letöltési sebesség is visszaesik, a 120 helyett csak kb. 40-80, a feltöltési sebesség viszont szinte nullára zuhan. A ping marad kb. 10-20, mint máskor. Mikor először tapasztaltam, több órán át tartott, aztán egy pillanat alatt elmúlt és egy hétig semmi baj nem volt. Mostanában rövidebb ideig tart, de sűrűbben jelentkezik.
A modem egy Cisco3925, amit kb. fél éve hoztak, cserélve a régit. Ugyanekkor az erősítő is cserélve lett a lépcsőházban.Jelszintek nem nagyon változnak a baj idején sem, nagyjából ezek az értékek jellemzők:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 9.1 dBmV 41.5 dB
Channel 2: 9.5 dBmV 40.9 dB
Channel 3: 9.9 dBmV 41.4 dB
Channel 4: 9.9 dBmV 41.5 dB
Channel 5: 10.1 dBmV 41.2 dB
Channel 6: 9.6 dBmV 40.9 dB
Channel 7: 9.7 dBmV 41.4 dB
Channel 8: 9.5 dBmV 41.6 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 45.5 dBmV
Channel 2: 45.2 dBmV
Channel 3: 45.4 dBmV
Channel 4: 44.4 dBmVHa valakinek van tippje, azért hálás lennék. Előre is köszi!
-
Peppo
őstag
válasz kabelmania27 #41756 üzenetére
Azt hogy is tudnám megtenni?
-
Peppo
őstag
válasz kabelmania27 #41758 üzenetére
Ha a wireless setup gombra gondolsz, azt megnyomtam, de semmi sem változott. Igazából nem nagyon tudom, mi az a bridge mód, az az egy biztos, hogy mikor a modemet hozták, a wifit letiltattam, mert nem használom semmire. Ha néha telefonra átrakok valamit, arra ott az adatkábel.
A hiba amúgy valamennyire most is jelen van, a feltöltési sebesség 2-3 Mb körül van, a szokásos 10-12 helyett. Úgy vettem észre, hogy csúcsidőben rosszabb a helyzet, éjjel vagy munkanapon napközben még nem volt baj vele. -
Peppo
őstag
válasz kabelmania27 #41761 üzenetére
Elvileg abban kellene lennie, legalábbis a szerelő annak idején valami ilyesmit mondott. Ezt hogy lehet ellenőrizni?
-
Peppo
őstag
válasz kabelmania27 #41763 üzenetére
192.168.1.1
-
gpal
újonc
Az én problémám a fentihez hasonló, mióta bekötöttem a mediaboxot, a net időnként eltűnik, olyankor a DS/US led zölden világít (ubee modem). A szerelő hétfőn kint volt, kicserélte a kábeleket, matatott valamit az elosztószekrényben, ezután egy ideig rendben volt, de most újrakezdte. A box bekötése előtt nem találkoztam a jelenséggel, lehet a box-nak köze hozzá? Mediacard segítene?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz kabelmania27 #41758 üzenetére
A bal vagy a jobb oldalon?
Bocs, nem tudtam kihagyni.Amúgy van amelyiket nem lehet? Nincs olyan menüpont mindegyikben?
-
Clever0
senior tag
Ismerősnél szétszedtük a rendszert és volt benne egy EZHP-88/65650 098 jelű valami, csak nem emlékszem, hogy az osztó tv vagy modem ágán. Mi ez?
-
Clever0
senior tag
válasz kabelmania27 #41769 üzenetére
Köszi. A jelszintek eléggé a határon vannak. Felfelé 47.50 dBmV-48.25 dBmV, lefelé -5.67 dBmV - -4.94 dBmV, SNR 35.084 dB-35.780 dB. A sebessége 50/5, ilyet sem láttam még.
[ Szerkesztve ]
-
gpal
újonc
Az elosztó Technetix ES 02 +/N 2-way splitter, csillapító van, az értékek a következőek:
Felfelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
1 5 Locked 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 51.00 dBmV
2 1 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 49.75 dBmV
3 2 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 50.00 dBmV
4 3 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 49.00 dBmVLefelé irányuló forgalmat bonyolító csatorna állapota
1 8 Locked 410000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 1.78 dBmV
2 1 Locked 354000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 3.09 dBmV
3 2 Locked 362000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 3.28 dBmV
4
3 Locked 370000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 2.73 dBmV
5
4 Locked 378000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 2.41 dBmV
6
5 Locked 386000000 256 QAM 6952000 35.973 dB 1.81 dBmV
7
6 Locked 394000000 256 QAM 6952000 35.780 dB 1.40 dBmVu.i.: jelenleg jó a net
8
7 Locked 402000000 256 QAM 6952000 35.780 dB 1.45 dBmV[ Szerkesztve ]
-
gpal
újonc
válasz kabelmania27 #41773 üzenetére
Köszönöm, majd jelentkezem ha nem vált be.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
A HOTIZONT GO-ban van a távirányító funkció.
Mivel a media box a másik szobában van ahonnan majd RF modulátorral szeretném a PC tv-tunerjére vinni a jelét. (jobb ötletem nincs, de ha valakinek van, az ne tartsa magában)Ha magammal viszem az androidos telefonomat, akkor annak segítségével tudnám váltani a csatornákat.
(végnél működik, és remélem a saját account-omnál csak azért nem jelenik még meg, az előbb kapcsoltam regisztrálták a box-ot az ügyfélszolgálaton, mert friss csomagváltás miatt a munkalap sem volt még lezárva)Sajna ilyen nem találtam a WEB-es részen.
Tudja esetleg valaki, hogy hogyan tudnám ezt megoldani?
Gondolom hitelesítve valami URL-t hív meg, és hatásra leadják a hálózaton a vezérlő jelt a box-nak.
Esetleg nem tudja valaki ezt?Köszi.
Zoli -
Topikgazda
válasz World-Soft #41776 üzenetére
Webes felületen nincsen lehetőség a csatorna váltásra, csak az app-ban távirányító funkció. Miért is lenne ha ott lehet nézni az adást?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
World-Soft
senior tag
válasz Gubek-Einste #41777 üzenetére
Viszont jó lenne tunneren nézni, mivel weben tudomásom szerint csak böngészőben lehet nézi, így az nem működik, hogy dolgozok, és egy kis ablakban meg a TV adás. Legalábbis az UPC ügyfélszoli szerint nincs kereted APP-juk PC-re.
Ezért kérészném azt az URL-t amit az android app hív hat...
De valakinek az alap problémára van jobb ötlete azt is jó.
Zoli
-
wjbhbdux
veterán
-
csabi63
senior tag
válasz World-Soft #41778 üzenetére
Böngészőből akár több ablakban is megnyithatod. Íme. Közben meg betegre dolgozhatod magad.
-
Skyhigh
aktív tag
Okés elfogadom, mert én amúgy is 444-et akartam írni csak vmi miatt elnéztem.
A 444 Mbps az EuroDocsis szabvány elméleti maximuma,
az Ubee elméleti maximuma is ennyi, de 400Mbps-re lett hitelesítve.
A hátszelet meg arra értettem, hogy nekem pl rosszul volt konfigurálva kb 12 óráig a netem bekötést követően és simán vitte 410-420Mbps-et az Ubee.
Deés itt a lényeg, itthon a gigabites lanra kötött gépem tudja/tudta elvileg kihasználni, de semmi más.
wifis kütyüim közül egy darab tud 300Mbps-es, de a többi max 150Mpbs-et tud csak.Szerencsére amikor kiderült a bekötéskor a turpisság akkor bár a technikus felajánlotta, hogy maradhat a gyorsabb net +2000Ft/hó körüli összegért, akkor mire az utolsó cucc is működöt átgondoltam, hogy bár igen vonzó a 420 körüli sávszélesség, de nincs amivel ezt kihasználnám...
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
Skyhigh
aktív tag
Az ügyfélszolgálat sehogy sem akarja megválaszolni a kérdésemet, hátha itt pletykaszinten van-e valami.
A UPC-nél várható, hogy lesz FOX csatorna?
Most nézem, hogy a nagy szolgáltatók mind le vannak szerződve kivéve a Digi és a UPC (a digi sóher ez nem lepett meg, ott még állatos csatornák sincsenek)
Plusz pár kisebb vidéki szolgáltatónál is leszerződött.A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
blakey
titán
válasz Skyhigh #41784 üzenetére
Gondolom Facebookon is te kérdezted. Annál többet mi sem tudunk.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
csabi63
senior tag
válasz Skyhigh #41786 üzenetére
Én két hónapja kérdeztem. FOX, DoQ HD, AMC HD. Nem tudott semmit az ürge az üfsz-en. Annyit azért megosztott velem, hogy nálunk a HD adásokra nincs igény. Ez meglepett, de ő csak tudja...és valamit legalább tud.
Néhány napja kérdeztem a Horizon Go videotárat is. Május óta megy a cseheknél, lengyeleknél, nálunk miért nincs. Fogalmuk sincs. Mikor lesz? Majd szólnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon is van igény a HD-re... Majdnem minden háztartásban van már HD képes tv. Borzasztó azt latni hogy sokan az sd minőséget nézik hd tv-nm kérdem én akkor minek vette?😩😀😀 A másik dolog, Cool HD, Film + HD, RTL 2 HD meg fasorban sincs, meg jönnek még újabbak is, szóval telekomnál már lassan 1 éve van. Kamu hogy nincs igény rá, spórolnak csak...
-
exor
tag
Üdv!
A következő lenne a problémám, UPC internetünk van (tv,telefon nincs) és úgy kötötték be a netet, hogy a wifis modem, kb a bejárati ajtónál van, de így a legtávolabbi szobában nagyon gyenge a wifi jel, szeretnénk áthelyezni a modemet máshova, ehez viszont hosszabb kábel kéne. Sehol nem találtam a neten olyan végződésű koax kábelt, amit be lehetne csavarni a falbol kijövő kábel végére és a modembe, csak olyan csatlakozós van ami a tv antennához való, amit nem csavarni kell csak bedugni. (Azt hiszem Koax F csatlakozó neve annak ami kéne, a sima meg csak dugó, ha jól tudom). Nem lehet valahol olyan koax kábelt kapni, aminewk mind2 végén van ilyen csatlakozó? Vagy inkább hívjam fel a upc-t hogy küldjenek ki szerelőt? ez esetben ingyenesen megcsináléják vagy van valami szerelési díj? Előre is köszönöm a választ. -
-
Skyhigh
aktív tag
Vki megtudja mondani mely digitális csatornák jönnek kódolatlanul a UPC-nél?
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
AssAssynn
őstag
Üdv midenkinek!
Csatlakoztam a UPC felhasználók körébe, s mindjárt néhány kérdéssel nyitnék.
Szóval új ügyfélként kaptam egy Ubee EVW3226 modelszámú valamit. Ennek ugye a wifije nagyon gyenge, ezért kérdezném, hogy mit és hová kössek rá, hogy frankó net legyen az egész házban?Pacsi előre is
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
MODERÁTOR
válasz AssAssynn #41795 üzenetére
Szia!
Van meglévő saját routered? Amennyiben igen, úgy az Ubee admin felületén a Rendszer -> Switch mód menüben állítsd át router módból bridged módba a HGW-t, így csak modemként fog tovább működni. Ha nincs ilyen menü az eszközben, akkor a 1221-en kérd a bridge módot, 2 perc alatt átállítják. Ha ez megvan, akkor bármelyik LAN portra kösd rá egy kábellel a saját routered WAN portját.
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
Az okítás nem neked szólt. Ha félreérhető volt, akkor bocsánat, nem akartam a tudásodat kétségbe vonni! Ha az eredeti hsz-re válaszoltam volna, akkor nem lett volna világos, hogy mi a "minden". Egyébként nekem készített UPC-s szaki kábelt és otthagyta az ügyfélszolgálatnál. Hibabejelentés miatt volt kint osztókat meg csatikat cserélni, de akkor épp nem volt nála kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest