- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
porto1992
tag
válasz kabelmania27 #35851 üzenetére
na most bridge módban nem jön be wifi sem a weboldala a routernek http://192.168.0.1/cgi-bin/setup.cgi?gonext=index2 illetve ugyan úgy van csomag veszteség
A Legnagyobb biznisz az lenne , ha megvennék pár embert annyiért , amennyit érnek , és eladnám őket annyiért , amennyit hisznek magukról !!
-
MODERÁTOR
-
porto1992
tag
válasz kabelmania27 #35853 üzenetére
köszi ! a kábelek minőségét amúgy egyszer megbeszéltük már mert írtam ide akkor azt hittem megoldott a gond de nem mindenesetre azok minőségiek. miben lehetne még keresni a hibát költözés előtt ahol laktam ott teljesen jó volt a nettem semmilyen játék nem laggolt .
itt kellene le mondanom a wifi free szolgáltatást ?A Legnagyobb biznisz az lenne , ha megvennék pár embert annyiért , amennyit érnek , és eladnám őket annyiért , amennyit hisznek magukról !!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz porto1992 #35855 üzenetére
Igen, itt kell lemondani.
Emlékszem, visszakerestem a régi hsz-okat még ábrát is csináltál.
Ha a tévék kivannak kapcsolva és megjavul akkor lehet az egyik túl sok zajt küld vissza, de nem hinném hogy ez lenne a gond, inkább külső hiba szokott lenni vagy modemet kell cserélni.[ Szerkesztve ]
-
porto1992
tag
válasz kabelmania27 #35856 üzenetére
amúgy a csomag vesztés okozhatja nekem ezeket a laggokat ?
modem csere meg volt , de néztem egy kábelt ami a lépcsőházból jön be azon 2007 -es évjárat van. meg ha jól tudom 3-4 ember használhat ebben az épületben upc internetet .[ Szerkesztve ]
A Legnagyobb biznisz az lenne , ha megvennék pár embert annyiért , amennyit érnek , és eladnám őket annyiért , amennyit hisznek magukról !!
-
syl5
őstag
Egy valamit magyarázzatok még meg nekem.
- Miért jobb az, ha fogom a kis 1 méteres kompressziós F csatlakozóval és koax dugóval ellátott kábelemet és megtoldom F toldóval 14 m kábellel amin két csavaros F csatlakozó van, ahelyett hogy
- hogy veszek 15 m kábelt, egyik végére csavaros F csatlakozót teszek, másikra meg csavaros koax dugót?
Miért jobb a plusz egy toldás? -
kabelmania27
Topikgazda
Első hozzászólásból nem derült ki hogy 1méteres koax van az osztó és a tévé között.
Azt írtad hogy meg kellene hosszabbítani a koaxot.
Egyértelmű hogy a második megoldás a jobb, de arra ügyelj hogy legalább 3x árnyékolásút vegyél a gyengébbel akadhatnak az alsófrekis muxok.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
porto1992
tag
válasz kabelmania27 #35860 üzenetére
mit tudnék még tenni ha nem a wifi free volt a gond ? hiába hívok szerelőt mert semelyik nem fog nekem itt neki állni végig nézni az egész épületben a kábeleket mert simán lehet hogy pl pont sérült valahol amelyik hozzám jön be .
-
mlinus
őstag
válasz porto1992 #35862 üzenetére
Ez nem így működik. Az "úgyseleszjó" hozzáállás meg azért vicces mert te magad se tudtad hogy miről van szó még pár perce, így honnan tudnád jobban mint a szerelők?
Nem mennek ki kábeleket nézni ,hanem megnézik a rendszeren keresztűl hogy mi a gond. Ha találnak valamit, kimennek és megcsinálják, de egyáltalán nem biztos hogy nálad van a gond.
az üfsz pont arra van kitalálva hogy jelentsd ha valami gond van, és ők megoldják
[ Szerkesztve ]
-
Zitronensaft
aktív tag
Sajnos ez egy ilyen sport. Mikor fizettél,jófej akartál lenni,aztán mikor rájöttél,hogy nem jól döntöttél,úgy írsz,mintha az ő hibájuk lenne. Jelzem meg kell kérdezni néhány szakma képviselőit,hogy 1500ft-ért ugyan mit lennének hajlandóak csinálni egy lakásban...még egy kávét se innának meg,mert ennyiért még ki se jönnek megnyomni a csengőt.
Ez persze csak a te szemszögedből igaz,hiszen te 1500ft-ot fizetsz érte,de ők többet kapnak a upc-töl.
A lényeg,hogy csináltatnod kéne egy megfelelő hosszúságú kábelt,f csatlakozóval és koax dugóval a végén.De hogy ez olcsó is legyen,jó is legyen,meg a belvárosban 2 saroknál többet ne is kelljen érte menni.....reméljük összejön. -
porto1992
tag
válasz mlinus #35863 üzenetére
6 óránként nézik ha jól tudom és ha pont akkor nekik nem jelzet hibát rám sem fognak bagózni max éjjel nappal küldöm nekik a képeket a pingelésről
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz porto1992 #35862 üzenetére
Nyugodtan jelentsd be a hibát, 1221-et felhívod és elmondod az ügyintézőnek hogy mi a gond, úgyis látni fogja ha magas az ussnr, ha környéken többi modemnél is magas akkor házon belül van a gond, ha utcában másnál is akkor az utcán.
syl5: Boltban csináltass 15m 3x árnyékolású koaxot két végére krimpeljenek F csatlakozót mehet rá az apadugó és rendben lesz vagy 1221-en kérj technikust.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz porto1992 #35865 üzenetére
Lehet, hogy x óránként nézik, de azért elérhetőek visszamenőleges adatok is, nem csak a pillanatnyi állapot. Ezen kívül kétlem, hogy a ping érdekelné őket, a szolgáltató más paraméterek alapján ellenőriz, ezt okozhatja efi érdekkörbe tartozó eszköz (PC) hibája is. Persze nyilván megnézik ha elküldöd, de nem ez alapján állapítják meg a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
porto1992
tag
válasz Intruder2k5 #35867 üzenetére
4 db számítógép szerintem nem hibás minden esetre írtam nekik facen és my upc-n is, holnap majd fel is hívom őket illedelmesen, aztán meglátjuk mi lesz, most le dobom magam nyugovóra kösz mindenkinek aki segített ma jó8
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz Intruder2k5 #35867 üzenetére
6 óránként rögzíti a rendszer a jelszinteket,snr-t,hibátlan,javított,javíthatatlan csomagok számát. Mindezt egy hónapra visszamenőleg lehet megnézni.
De pillanatnyi laggokat,csomagkimaradásokat ezekkel monitorozni szinte lehetetlen. -
MODERÁTOR
válasz Zitronensaft #35869 üzenetére
Értem! Akkor sorry, azt gondoltam ettől azért sűrűbb a mintavételezés, főként egy hibára bejelentett, elvileg megfigyelt végpont esetén.
Persze, nyilván az ilyen két óránként jelentkező fél perces hibákat ezzel nem lehet szűrni.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Honnan lehet megtudni hogy a megvásárolni kívánt ingatlanon van-e esetleg a upc felé tartozás?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
MODERÁTOR
-
donmackó
addikt
válasz Intruder2k5 #35872 üzenetére
Már folyamatban van a vásárlás. Jövőhéten kapja a tulaj a dellát. Csak nem akarok úgy járni hogy tartozás van rajta, és fizethetem ki másnak a cehjét hogy bekössék.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
MODERÁTOR
válasz donmackó #35873 üzenetére
Értem, csak nem tudom, hogy mondjuk egy előszerződésre elárul-e bármit a UPC. Szerintem jogszerűen nem tehetné meg, csak az előfizető meghatalmazásával, vagy jelenlétében adhat ki adatokat. De hátha valaki más tudja...
Arról nem is beszélve, hogy ha később beviszed az adásvételit, akkor neked nem varrhatja a nyakadba az előző lakó tartozását, arra semmilyen jogalapja nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
válasz kabelmania27 #35816 üzenetére
És ha hűségidő lejárta előtt lépne az ember, az anyagilag mit jelent?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Treff
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert beütött a krach!
Egy társasházban csináltam egy hálózatot 2 lakásnak, akik közösen használjuj az egyik helyen lévő régi jó Hp959c nyomtatót úgy, hogy az upc-s modem mellé pakolt tplinkes 842nd-re van kötve usb kábellel a nyomtató. A másik lakásból egy wa830 Re extenderen keresztül lehet a netet és a nyomtatót is használni.
Most viszont az upc lecserélte a modemet az ubee csodára, amin nincs aktiválva az usb port!!!Hogy a túróban lehet ezek után megoldani, hogy tudjunk nyomtatni?
Most ráadásul sehonnan sem tudok nyomtatni.Please help!
Köszi! -
porto1992
tag
válasz kabelmania27 #35866 üzenetére
upc:" Elnézést kérünk a tapasztaltakért!
Távdiagnosztikai eszközökkel megvizsgáltuk internetkapcsolatodat és a modemig rendben látjuk szolgáltatásod. Szeretnénk utánanézni mi, okozza problémát, kérjük, írd meg telefonszámod és, hogy melyik nap és intervallumba kereshetünk fel.
Köszönjük!"legutóbb is ugyan ezt volt mikor ki jött a szerelő csak annyit mondott hogy nem tudja megjavítani és kicserélte a modemet ,bár akkor lehet rosszul fogalmaztam mert ping problémát mondtam neki de most már "kézzel fogható" dolog is van a csomag vesztés. Ha esetleg jönne a szerelő akkor mit mondjak neki ? vagy futtassam le előtte is ezt a tesztet esetleg kérjem meg hogy nézzen le az alagsorba nem e kötöttek valamit rosszul?meg hiába tesztelték ha nekik nem mutatja ki mivel említette itt valaki hogy van amit az ő műszereik nem feltétlen jeleznek .
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
porto1992
tag
válasz Gubek-Einste #35879 üzenetére
az lesz ! de elég lenne szerintem csak az alagsorig mérni ahonnan be kötötték másodikon lakom nem nagy távolság . viszont olyant is észre vettem hogy 2007 es évjáratú kábel ami be jön a lépcső házból . Előttem lévő aki itt lakot t-home nettet használt én is használtam kis ideig amíg le nem mondta azzal semmi ilyen probléma nem volt . Sőt nekem az upc-vel sem volt addig bajom amíg el nem költöztem mindig jó volt a ping nem laggolt semmilyen játék szerver sőt még elég messzi játék szervereken is jól teljesített de most ki hajítanám az egészet ahogy van !
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz porto1992 #35880 üzenetére
Én is a másodikon lakok, amikor hozzám jött a technika akkor egyből a pincébe vezettem, nem igazán tetszett neki de amint mért egyet már nem volt olyan ellenséges, volt is mit csinálni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
porto1992
tag
válasz Gubek-Einste #35881 üzenetére
én itt albérlő vagyok nem kaptam a pincéhez kulcsot sajnos . Remélem ha megkérem a szerelőt nekem is mér egyet vagy határozottan utasítsam rá ?
-
Topikgazda
válasz porto1992 #35882 üzenetére
Általában a lépcső fordulóban/pince ajtó előtt van az elosztó szekrény, hogy ne kelljen kulcs az odajutáshoz.
Határozottan mond neki, hogy az elosztó szekrénynél kezdjen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gorog67
aktív tag
válasz porto1992 #35882 üzenetére
Mint Zitronensaft is írta, tiszteljük meg a szerelőt avval, hogy nem kérdőjelezzük meg a szakértelmét, hadd döntse el Ő, hogy az általad jelzett hiba okát milyen módszerrel deríti ki. Nem vagy a főnöke, hogy utasítsd, neked sem esne jól fordított esetben. Ha nem tetszik, amit csinál és a hiba megmarad, újra bejelentheted az üsz-nak, biztosan nem fogják megdicsérni.
-
porto1992
tag
válasz Gubek-Einste #35883 üzenetére
köszi ,itt pont a pince ajtó mögött van a doboz de írtam már a főbérlőmnek valahogyan juttasson hozzám is egyet, nagyon remélem hogy ott lesz a probléma de máshol nem is nagyon lehetne mértem egy pinget a modem és a gép között ott semmi hiba nem állt fent küldtem most is 10 perc ping tesztet bix.hu -ra 23 csomag veszteség .
-
Topikgazda
-
mackosajt
addikt
Valamit fejlesztett a UPC Debrecenben?
Az 500-as tempó rendesen megvan.
Szinte bármikor.
Ráadásul kertvarosi környezetben.[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
gorog67
aktív tag
válasz Gubek-Einste #35886 üzenetére
Én maradnék a "javaslat"-nál. A kiszállás végén a munkalapra is föl lehet jegyezni, ha nem voltál megelégedve, vagy nem írod alá.
-
porto1992
tag
válasz gorog67 #35884 üzenetére
Hát abból ki indulva hogy amikor először ki jött hozzám a szerelő és illedelmesen mondtam neki a problémát kapásból rá vágta hogy nem tudja megcsinálni akkor nem tudom mit várhatok el egy szakembertől .Ki cserélte a modemet még 40 percig valamit nyomkodott a tabletjén aztán elment. A gépemhez nem ült ide bármit is megnézni , 0 tudással írtam ide a topikba most már 0.001 el talán többet sejtek a hibáról ez is valami
-
gorog67
aktív tag
válasz porto1992 #35889 üzenetére
Én már 3x hívtam szerelőt (két külön helyszínre) és a végén megkérdezték, hogy lezárhatják-e a hibajegyet. Az első esetben modemet cseréltek, mert naponta 3x újraindult. Utána nem volt jó a sebesség (mint kiderült, csak a sebességmérő romlott el), kijöttek még egyszer és lecserélték a kábelvéget, új osztóval beállították a 40 dBmV-os kimenőszintet. Nálam készségesek voltak.
-
Topikgazda
-
porto1992
tag
válasz gorog67 #35890 üzenetére
Én sem számítók amúgy a legrosszabbra egyértelműen nem akarok a nyakuknak ugrani mert a hibáról nem feltétlen az a szerelő tehet aki ki jön csak ha talál rá megoldást akkor mindenki boldog bár tudom az ő fizetése ettől nem lesz több de munka időben meg nem kínálhatom meg 1 sörrel
-
gorog67
aktív tag
válasz Gubek-Einste #35891 üzenetére
A tabletet kellett aláírni körömmel. Második esetben elkértem a pen-t, ami egy gumivégű, ceruzavastagságú valami volt, azzal még rosszabb lett a végeredmény.
-
porto1992
tag
tabletten írtam alá a csere után ,gyorsan nyomtam egy speed testet mert okos fejemmel azt hittem ennyire egyszerű ha ott jó minden akkor nincs baj aztán tegnapig már annyira felbosszantott hogy játszok magyar szerveren erre ott is vissza ugrál a modell meg játszhatatlan szinte a játék. Elkeseredésembe neki álltam google keresni és akkor találtam rá a parancssor ping tesztre ez már több infót adott mint a Speedtest.net by Ookla.
-
gduck
addikt
Helyette a tabletet kell aláírni
gorog67 : 1. kiszállás modem csere, 2. kiszállás csatlakozók húzogatása, 3. kiszállás oszlopon szarrá oxidálódott bekötés kijavítása. És csak finoman céloztam 1. kiszállásnál, hogy nem kellene bejönni a lakásba
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz porto1992 #35894 üzenetére
A speedtest honlapján ott van a pingteszt is: http://www.pingtest.net/ Sajnos Java kell hozzá.
-
Treff
aktív tag
Pont itt a gond. Ugyanis az új upcs ubee modem egyben router is, így ki lenne küszöbölve az, hogy a tetves 842nd tp-link feszt lefagy, ami miatt elmegy a net és a nyomtató használata heti 3-4x minimum.
Most akkor ott vagyok, ahol a part szakad. (mehet vissza a régi rendszer?! Adtam akkor egy pofont a sz*rnak). -
porto1992
tag
válasz gorog67 #35896 üzenetére
semmit nem ér ! nem 10 másodperc amíg jelzi a vesztett csomagokat windowson belül meg korlátlan ideig tudom futtatni ahol ki is mutatta !
-
mlinus
őstag
válasz porto1992 #35898 üzenetére
Nem értem mi a gond. Felhívod az ügyfélszolgáltatot, elmondod hogy végeztél ping mérést parancssorban, és mi az eredménye. Elmondod, hogy ez akadozós játékot eredményez. A csomagveszteségre azonnal ugranak egyébként ! A csomagveszteség az egész internet minőségét romba dönti ugyanis.
Ha nem érti meg, felhívod még1x. Ha nem akarsz telfonálni, megírod nekik FAcebook-on, akár mellékelhetsz képet, akármit.
Használd ki az ingyen support lehetőséget, és ne tarts attól hogy mi lesz ha.. addig kell őket cseszegetni amíg nem rakják rendbe.
Én az elsők között fizettem 500mbitre és rengeteg bajom volt, mára megoldódott minden. Más szolgáltatónál olyan bonyolult hibajelenségem volt hogy az egyik hálózatmendedszer hivogatott. Az egész elhatározás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest