-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
azigazimoris
aktív tag
válasz Intruder2k5 #36137 üzenetére
Csak érdekességképpen, nem dicsekedni akarok
Egy hónapja váltottam én is vissza hűségre, pont olyan csomaggal, mint most te. 8200-ról lett 7500.
Annyi a különbség, hogy itt van konkurenciájuk.
Felhivtam őket, hogy kellene gyorsabb net de nem akarok többet fizetni, vagy váltok szolgáltatót.
Előtte csak a legnagyobb trio csomagot akarták erőltetni, hogy nekem csak ez a lehetőség van, aztán így jobb belátásra tértek...
Biztos kisírhattam volna még valami pluszt, de nekem csak ennyi kellettNokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
MODERÁTOR
válasz azigazimoris #36151 üzenetére
"Annyi a különbség, hogy itt van konkurenciájuk."
Ez pont elég!
Lehet én is tudtam volna még lejjebb tornászni valamelyest, de ezt 10 perc alatt megbeszéltük, úgy voltam vele, hogy esetleg 300Ft mínuszért nem fogok még 5x telefonálni, és fél-fél órát alkudozni minden alkalommal. Nekem is annyi volt az elvárásom, kikötésem, hogy ha törik, ha szakad, nem fizetek többet egy forinttal se. Esetleg a net lehet gyorsabb, de ez sem volt kifejezett igény, viszont tv és telefon tekintetében meg is mondtam, hogy nem kérek semmilyen többletszolgáltatást.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
aram01
nagyúr
válasz kabelmania27 #36153 üzenetére
Be kell àllitanom a màsik lcd-t a hàlóba, plussz kàrtyàval. Màr csak asszonyt kell meggyőzni
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Viper26
nagyúr
Ma voltak kötni (EWV3226), ha jól tudom ez modem, és router egyben, de DHCP-nél nem látom, hogy fizikai cím alapján lehetne bárminek IP-t osztani.
Port nyitás, forward hogyan működik ennél az eszköznél?
Még egy dolog...
SSID, és jelszó páros szabadon változtatható?[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Ma kaptam levelet, hogy júni 3 és 24 között cserélik a modemet, postán küldik az újat.
Lehet tudni, hogy mit küldenek? Az kiderült a levélből, hogy routereset, aminek nagyon nem örülök. Látom, három típus van terítéken UPC-nél, Cisco, Technicolor és Ubee vagy mi a fene.
UPC engedi ezeket bridge módban használni? Nincs szükségem még egy routerre a meglévő mellé. -
eeent
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztal valaki lassulást Debrecenben? 120/10-es net alig megy. Speedtest-en néha nem is sikerül tesztelni.
-
fgabor87
tag
Köszi!
Wi-free-re nem is jelentkeztem, hacsak automatikusan nem léptetnek be rá.
Az a gond, hogy nem én fogom üzembe helyezni, úgyhogy bonyolult lesz, de megoldjuk valahogy.
Ha nincs Wi-free, akkor elvileg ahogy bekapcsolják, és fellép a UPC hálózatra, bridge módban indul majd el?
Mert ha nem, akkor szép kis IP ütközés lesz a hálózaton. És majd jön a telefon, hogy semmi nem működik. -
fgabor87
tag
válasz azigazimoris #36161 üzenetére
Akkor majd csinálhatok valami leírást, hogy mit hova dugjon, és hova lépjen be, és mit állítson, majd utána mindent húzzon szét, és dugja össze máshogy.
Jaaaaaaaaj, kellett ez nekem most nagyon. -
MODERÁTOR
-
Viper26
nagyúr
válasz Intruder2k5 #36163 üzenetére
Ha jól értem bridge mód akkor kell, ha saját router-t használunk hozzá, és így akkor kizárólag modemként üzemel az Ubee?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #35799 üzenetére
Javították a kérdőívet.
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #36166 üzenetére
Én is kaptam egy kérdőíves levelet de abban nem volt iskolai végzettségre vonatkozó kérdés. Akkor most több kérdőív fut párhuzamosan vagy véletlenszerűen teszi fel őket?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
fgabor87
tag
válasz Zitronensaft #36168 üzenetére
Gondoltam erre én is, csak a levélben az áll, hogy júli 14-ig ki kell cserélni, én meg csak utána, szám szerint legkorábban 15-én tudok kimenni. Azért azt sem akarom, hogy galiba legyen belőle, és esetleg ne legyen net.
Akkor már az is jobb, hogy 1-2 napig a gyárilag konfigurált UPC-s routerrel megy a net, aztán ha kimegyek, elintézem. -
Viper26
nagyúr
válasz Intruder2k5 #36165 üzenetére
Nekem egyelőre jó igy legalább nincs plusz egy eszköz a hálózaton.
Mondjuk fix IP nem ártana az itthoni dolgoknak, ahogy láttam azt nem tudja az ubee, szóval ennyi hiányzik.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
fgabor87
tag
válasz Viper26 #36170 üzenetére
Igen, ez pl előnye, hogy csak egy eszközöd van. Hely és esztétikum szempontjából biztosan, talán áramfogyasztás szempontjából is. Bár ez utóbbi határeset, mert pl egy routeres Cisco 3925 15 wattot fogyaszt max, a kistesója az epc3212 max 10-et, és a routerem max fogyasztása 6 watt. Szóval icipicit jobb az egybe eszköz.
A hátrány ott jön ki, ha valakinek okosabb a routere, mint a szolgáltatóé, és ezt ki is használja.
Illetve bennem fura érzéseket kelt, hogy két eszköz esetén megvan a határ. Modemig szolgáltatóé, routertől enyém. Ha a router is a szolgáltatóé, akkor néz bele, amikor akar, azt állít rajta, amit akar. Még a router mögé is bármikor benézhet.
Meg mondjuk a UPC tipikusan nem az a szolgáltató, akik gyakran cserélik az eszközt, de egy másik szolgáltatónál nekem ez már sokadik eszközöm. Utálnám, ha folyton hálózatot kéne konfigurálnom.
Meg ha elromlik az eszköz, nincs hálózatom se, nem tudok nyomtatni, stb.Pont most fordult elő velem, mondjuk ez már nem UPC, hogy a Cisco 3212-es tápja zárlatos lett, levágta a 16 amperes biztosítékot. Hoztak egy "újat", de mivel ilyen modemük már nincs, sőt, már epc3925 se, ezért egy dobozból turkáltak tápot. Egy használt 3925-ösét kaptam meg, ami két hétig bírta, utána a modem nem volt képes indulni vele. Olyan, mintha folyamatosan nyomnám a reset gombot, az indulási folyamat felénél újraindul. Most ha ez egy router lenne, akkor a mobilnetet se tudnám továbbosztani, már csak azért sem, mert nem tud ilyet, másrészt meg mert nem működik ugye az eszköz. Most saját költségen rendeltem új tápot, mert a szolgáltató ennyi támogatást sem tud nyújtani hozzá.
Addig itthonról turkáltam egy 60 wattos tápot, ez viszi az eszközt már lassan egy hete. -
Viper26
nagyúr
válasz fgabor87 #36171 üzenetére
Nekem jelenleg a DHCP hiányzik, de azért nem hiszem, hogy bekötném.
Arról nem is beszélve, hogy nincs kedvem 10+ IP-t megint kiosztani.
Mire érted, hogy belenéz, módosítja szoftveresen?
Vagy ebédszünetben azt nézik ki / mit olvasott indexen?Egyébként a sebességgel elégedett vagyok közel 15 MB/s lefelé, mondjuk Steam ha frissít akkor ott nem szokott gond lenni ilyesmivel.
-
fgabor87
tag
válasz Viper26 #36172 üzenetére
Távolról bármit át tud állítani a routerben, pl ha felhívod őket, hogy módosítsák a wifi jelszót, megteszik.
Szóval mindent látnak, amit te. Hány gép van rákötve, ezek milyen gépek, telefon, laptop stb. Bár állítólag ha saját routered van, akkor is tudják, hány gép csücsül mögötte.Nem azt mondom, hogy kémkednek az ember után, de megvan rá a lehetőség, hogy akár egy szolgáltatói oldalon futó szoftverrel információkat gyűjtsenek, vagy a nekik nem tetsző beállításokat vagy letiltják az eszközön, vagy módosítják, ha olyat állítasz. Joguk is megvan rá, hiszen az övék az eszköz, te csak bérled tőlük.
-
Just_Reboot
addikt
Ki mennyire van megelégedve a UPC mobillal?
-
lnorba
csendes tag
Sziasztok!
Eddig nekem egy sima upc modemem/routerem volt, meg a tv mellé az a nagyobb szürke box, ami egy dvd lejátszóra hajaz kb. Nagyanyámék kaptak az új upc előfizetésük mellé ilyen kisebb fekete mediaboxot. A kérdésem az lenne, hogy én ezt rátudom-e kötni a saját tv készülékemre itthon úgy, hogy működjön is? A netes tartalom miatt érdekelne leginkább.lifetime slave living in a suburban grave
-
club1
veterán
válasz Just_Reboot #36174 üzenetére
Ha jól rémlik, van UPC mobil topic.
-
Szólista
senior tag
válasz Just_Reboot #36179 üzenetére
Az van csak amit te is ismersz.[link]
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok normális. Na és?!
-
razoritosz
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz , de felteszem
Van rá lehetőségem Upc-nél vadonat új modem router kombót venni külön, mert ami van az már 7 éves és a végét rúgja eldobálja a netet + tűzforró is (cisco epc 3925).Vagy felejtős az egész, mert csak előfizetéssel adják,ha így van tudnátok adni valami ötletet, hogy tudnám lecserélni a mostanit az se baj ha nem kombó 120/10 netem van telefonnal együtt.Előre is köszönöm ha valaki választ tud adni. -
wjbhbdux
veterán
-
glaci
őstag
válasz razoritosz #36186 üzenetére
Ha gond van vele, akkor bejelented az UPC -nek hibára és ők mad kicserélik neked egy új "hibamentes" Ubee eszközre!
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
razoritosz
csendes tag
és mi a menete ennek a cserének elviszik bevizsgálják és addig nincs szolgáltatás net plusz telefon, vagy bejelentem és egyből hozzák a másik agyonhasznált lomot , vagy ilyenkor mindig újat hoznak
-
wjbhbdux
veterán
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz razoritosz #36189 üzenetére
Ez komoly?? Kicserélik a helyszinen,a többi számodra teljesen mindegy...
Venni nem tudsz,a szolgáltatóé a modem. Ezért ingyenes a csere. -
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #36167 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom megmondani, nekem ez volt benne az utolsó kérdés.
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek ha nem ide való a kérdés, de mint UPC-s ügyfél, kérdezem, hogy ez a kábel megbízhatóan képes lenne a padláson elvezetve elvinni a netet a nappaliból a szobámba? Mert a 4 fal már kicsit sok a routernek, és nagyon gyengélkedik a net. -
air
nagyúr
válasz csabi94 #36193 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy az egyik végét a routerbe dugod, a másikat pedig a gépedbe, akkor nem jó. Túl hosszú. Réz alapú Ethernet kábellel ekkora távolságon csak aktív eszközöket lehet összekötni. Patch kábel nem lehet 100 méteres. Még úgy sem jó, hogy ha a másik végére teszel egy switch-et, és arra kötöd a géped, mert akkor is hosszabb lesz a szegmens mint 100 méter.
Egy 90 méteres kábellel, egy switch-csel és egy max. 5 méteres patch kábellel lehetne megoldani.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
Óóóóó. Bassz. Elnéztem.
De a 30m is sok patch kábelnek. Túl sok lesz rajta a csillapítás, és kellően sok zajt tud összeszedni, ezáltal csökkentve a hatásfokot (átviteli sebességet).
Patch kábel - lengő, a fali csatlakozótól a készülékig menő - ideális hossza 3 méter.
Én nem javaslom. Mindenképpen aktív eszköz beiktatásával érdemes használni. Az helyreállítja a jelszinteket, korrigálja csomagveszteséget stb.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
gorog67
aktív tag
csabi94 Legalább árnyékolt, még inkább duplán árnyékolt kábelt használj!
Cat5e árnyékolt 30m[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
30m-nél nem a szegmenshosszal van probléma, hanem azzal, hogy a kábel mindenféle elektrosztatikus védelem nélkül a padláson megy keresztül.
De uccu neki, ki kell próbálni! Ha nem szed össze semmit, akkor még működhet is komolyabb veszteség nélkül. De ha esetleg olyan a környezet, akkor nem kell csodálkozni, hogy akár 30-40-50%-os vagy még nagyobb sebességcsökkenés is bekövetkezhet.(#36199) gorog67
Egyetértek. Ez a minimum.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest