- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Adott a következő "kis" helyi háló: fent az emeleten lapul egy a kezelőfeületéből ítélve Technicolor TC7200-as förtelem… ránézésre is ilyennek tűnik, de lehet tévedek, csak albérlet fizetés miatt járok fel…
Ez szépen szét van osztogatva az égsz házban, beleérte engem is, saját router osztja tovább wifi, illetve egyéb gépek között.
Sajnos most jött el a fekete leves, mert most kéne portforward… olvastam a topicot, de sajnos nem megy valami miatt.
Így próbáltam: kihúztam a routerem, direktben csatlakozom a fenti egységre, tűzfalon felvettem a 8888 portot be illetve kimenő listában is. Megnéztem a DHCP listában a gépem, megkapta a 192.168.0.12-es címet, erre küldöm a portot, de hiába… bármivel is nézem, akkor is zárva.
A külső ip tesztek alapján elvileg van még ipv4 címem, nem csak az ipv6, bár volt ami már csak a v6-os mutogatta…
-
Topikgazda
A Digi vs UPC vitát (és az összes többi szolgáltató összehasonlítását) ITT
kéretik a jövőben intézni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
club1
veterán
válasz Keeperv85 #34802 üzenetére
Mivel 99%, hogy a TC7200-as is router üzemmódban működik, ezért a routered igen nagy valószínűséggel privát ip címet kap, amire hiába forwardolsz portokat. Ha valamilyen szolgáltatást kívülről is el akarsz érni, akkor azon az eszközön (TC7200-on) kell kiforwardolni a portját, amin van kívülről elérhető ip cím.
-
Keeperv85
nagyúr
Ez tiszta, nyilván azért csatlakoztam direktben most a TC7200-asra. A saját routert mad utána akarom beállítan, ha biztosan tudom, hogy ez a fenti már jó. Az majd egy ettől független, külön sztori lesz!
Lásd: kihúztam a routerem, direktben csatlakozom a fenti egységre,
Tehát: hozzáférek a fenti egységhez, én kezelem innen, mivel a tulaj azt sem tudja, hogy van setup felület, nem hogy a jelszót…
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Gubek-Einste #34806 üzenetére
Klasszikus módszer, mert hát mihez is kéne máshoz open port: uTorrent beépített teszt. Nincs nyitva portom. unpn előtt bent van a pipa, fix a portszám. A tracker szerint is passzív vagyok…
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Keeperv85 #34807 üzenetére
Az utorrent beépített tesztje már régen sz@r.
Indítsd el a klienst, és közben tesztelj itt!
http://www.canyouseeme.org/ -
Keeperv85
nagyúr
válasz Intruder2k5 #34808 üzenetére
-
MDanny
senior tag
válasz Keeperv85 #34809 üzenetére
Állíttasd át a beállításaidat a telefonos ügyifogyin, csak IPv4-es cím kerüljön kiosztásra, onnantól kezdve nem lesznek ilyen problémáid. Múlt héten azt mondták nekem, hogy fokozatosan állítják át a usereket és kérni kell, ha a jól megszokott módon szeretnéd használni a kapcsolatodat. Új létesítésnél is láttam már kapásból ilyen natolt megoldást, nem jó az irány....
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
MODERÁTOR
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Intruder2k5 #34812 üzenetére
Windows tűzfal kikapcsolva, másik nincs, ráadásul a Windows-osban ki és bemenő szabályban is engedve van a port.
-
Primary92
senior tag
Most T előfizetésem van, de most húzták ki az UPC kábelét.
A kérdésem az lenne, hogy milyen modemet adnak mostanában a ktv internet előfizetéshez?
Az IP cím milyen gyakran változik? (T-nél jó közelítéssel fix IP-m van) -
MODERÁTOR
válasz Primary92 #34814 üzenetére
Komoly eséllyel Ubee EVW3226, illetve halvány eséllyel lehet még Technicolor 7200U, vagy valamilyen CISCO, de erre kb annyi esély van, mint a lottó ötösre. 500-as nethez pedig Hitron.
Az IP cím itt is nagyjából olyan, mint a T-nél, szinte fixnek mondható, de ha bridge módban használod a HGW-t, akkor nem nagy dolog megváltoztatni az IP címet, a csatlakozó eszköz MAC címének módosításával.
[ Szerkesztve ]
-
dzoli87
aktív tag
-
mlinus
őstag
válasz Intruder2k5 #34815 üzenetére
nálam már hónapok óta nem változik az ip cím pedig több géppe, hálókártyába volt dugva. Már próbáltam direkt megváltoztatni mac address átírással is, úgyse ment. Mintha fix ip-t kaptam volna
-
MODERÁTOR
válasz mlinus #34817 üzenetére
Passz, nekem ez bármikor működik, illetőleg volt már itt a topikban is ilyen kérdés régebben, amikor szintén leírtam ezeket, és ott is működött. Bridge-ben van a Hitron-od? Egyébként meg lehet, hogy az üzleti előfizetéshez hasonlóan fix IP-t adnak az 500-as csomaghoz is. Ha jól tudom előző esetén is valami fixip-s fw kerül az epc3925-re.
-
aram01
nagyúr
Hali jöttem égetni magam
Este kapcsolgattam a tv-t erre kiírta hogy blokkolt csatorna( egy olyanra ami tudom hogy jár nekünk)
Kiírta hogy nyomjam meg a zöld gombot és üssem be a kódot
Lehet hogy alapból valami gyerekzár vagy ilyesmi van beállítva a beltérin?Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
MODERÁTOR
-
aram01
nagyúr
válasz Intruder2k5 #34821 üzenetére
Megmondom őszintén nem foglalkoztam még a dologgal, de a kód az merre található? vagy csak simán kikapcsolom?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
MODERÁTOR
-
aram01
nagyúr
válasz Intruder2k5 #34823 üzenetére
Nem változtattam, köszi a gyors helpet
-
Elvagyok
senior tag
Elvagyok
(senior tag)Sziasztok.Egy kezdő kérdése.A Televízióhoz gondolom lesz analóg kábel.Lesz csatlakozó a SCART kábelhez is.A HD adás is ugyaninnen fog menni?Vagy hogyan lesz?Mivel Televíziót,Internetet kérek.Laci.
Soha többé ...
-
aram01
nagyúr
srácok teljesen más csomagba kerültem, a wifree-t újra kell regelnem?
-
gorog67
aktív tag
válasz Elvagyok #34825 üzenetére
A UPC ad egy koax kábelt amin analóg és digitális tv adás, internet és internet alapú telefon van. Kapsz még egy dobozt, ami az internetet és a telefont szolgáltatja. A koax kábelt kettéosztva az egyikre megy az internet-telefon box, a másikra a UPC-s tévévevő, amit a tévével scart-al (analóg adások) vagy hdmi-vel (digitális adások) köthetsz össze. Ha újabb a tévéd, akkor valószínűleg van benne DBV-C tuner és CI+ kártyafogadó, akkor a UPC-től csak kártyát kell kérned és a tévé dekódolja a csatikat.
-
gorog67
aktív tag
válasz Zitronensaft #34830 üzenetére
Igazad van. Scart összeköttetés nem szükséges, mert analóg csatornák vételéhez a tv is elég. A kódolt digitális csatikhoz is csak akkor kell beltéri, ha valamelyik előnye pl. jobb EPG kezelés, különböző csatik nézése és felvétele (ha felvevős a box), többet nyom a latban, mint a hátrányai, mint a plusz fogyasztás és távirányító. Ha csak analóg tv előfizetés lesz, akkor is lehet nézni a csatornákat digitális minőségben is 1-2 kivétellel (Comedy Central, Cartoon network, Spektrum, TLC, Viva), mert a UPC nemrég levette róluk a kódolást.
[ Szerkesztve ]
-
student
őstag
mit kínlódnak már ezzel az analóg kábellel törölnék a francba és adnának többféle digit. csomagot szlovákoknál meg tudták oldani 10€-ér ~3000ft 36 csatorna abból 6hd teljesen jó akinek nincs sok pénze.
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
válasz student #34832 üzenetére
Részemről hajrá digi és vesszen az analóg, de sok helyen van még CRT tv, ami nem tudja a kódolatlan digitális adásokat sem megjeleníteni. Egyébként érdekes dolgot tapasztaltam egy Samsung monitor-tv-nél. Az analóg adás betekintési szöge sokkal kisebb, mint a digitálisé. Oldalról vagy szemből, vagy kicsit alulról szinte nem is volt felismerhető a kép és a fényereje is kicsi volt. Mióta behangoltam a digi csatikat, fényesebb lett és minden irányból élvezhető a képe.
-
Elvagyok
senior tag
válasz Intruder2k5 #34815 üzenetére
Szia.Remélem hogy Én is ilyet kapok. Ubee EVW3226.Laci.
Soha többé ...
-
azigazimoris
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap összedugtam a régi routeremet az Ubeemmal, mert nem annyira tetszik, a sávszélesség, amit kierőlködik magából.
Bridge módba raktam az Ubeet, csodásan ment is a régi router, hálózatot láttam, a netre is kienged, viszont semmit nem tudok állítani rajta, mert nem érem el a kezelőfelületét.
Milyen IP címen tehetem ezt meg ?Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
gorog67
aktív tag
válasz azigazimoris #34841 üzenetére
Az Ubee címe 192.168.100.1 Ha nem tudtad, akkor hogyan tetted Bridge módba? Ha a saját routeredre vagy kíváncsi, akkor nézd meg a hálózati kapcsolatok tulajdonságainál az Alapértelmezett átjáró címét! Nagy valószínűséggel az jó lesz neked.
[ Szerkesztve ]
-
-
busman
veterán
Sziasztok!
Reggel beüzemeltem az új wifis modemet,viszont csak a 2.4GHz tartományban üzemel.
Az 5GHz sávot nem látja semmilyen eszközöm.Van erre valami beállítás?
Köszönöm.I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Topikgazda
válasz azigazimoris #34843 üzenetére
Annak semmi köze a UPC-s eszköznek, a saját eszköznek a leírásában/eszköz alji matricán keresd az admin felület címét.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
pjen
félisten
Üdv.Kis segítség kéne.Egy UPC Tv boxot szeretnék egy konyha szekrény felső részének az aljához rögzíteni,valami pofás megoldást keresek.
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Lenne egy olyan kérésem hogy valaki feltenne-e képet mind a Dekóderről,mind a Net Routerről?!?!Laci.
Soha többé ...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest