-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
balazs1956
senior tag
válasz kabelmania27 #126738 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz balazs1956 #126752 üzenetére
Stabilabb az oldalak betöltése ha kivan kapcsolva az ipv6.
Feltöltési érték 50 alatt elfogadható, letöltés pedig -8 felett.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken.[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz kabelmania27 #126753 üzenetére
Köszönöm szépen, ezeket még fel kell derítenem hol vannak.
-
Rocoo
tag
Sziasztok másoknál is szokott esténként baszakodni a vodafone Ujpesten ?
kb 3 napja vettem észre ha pl twitch et nézek pc-n vagy gépen folyamatosan megáll , megnéztem speed tesztel a netem 500 as netből volt hogy másfél volt
Másnál is volt valami hasonló jelenség ? -
kabelmania27
Topikgazda
-
Rocoo
tag
válasz kabelmania27 #126756 üzenetére
azt hol is találom ?
-
Rocoo
tag
válasz kabelmania27 #126758 üzenetére
Hálozat állapotát megtaláltam a le és a feltöltést is és itt mit keressek vagy mit másoljak be ide ?
-
BBali3
csendes tag
Csatlakozom, Budapest XVI kerületből, már hetek óta random szakadások, elérhetetlen oldalak fogadnak, belassulások rendszeresek. Háromszor ránéztek már online, technikus kétszer is kijött, először csak FW frissítés volt, most már kicseréltettem a modemet is de kezd úgy kinézni, hogy ez sem oldotta meg a problémát... Asszem szolgáltatóváltás lesz belőle lassan ha ez nem oldódik meg.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz BBali3 #126761 üzenetére
Ha megírod, hogy milyenek a modem értékek meg tudjuk írni, hogy jók-e az értékek.
Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Ha nem találod a modem oldalán a modem üzemmódot 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot, amennyiben router üzemmódban használod a modemet érdemes modem üzemmódban megpróbálni hátha úgy stabilabb lesz. -
Rocoo
tag
-
Rocoo
tag
válasz kabelmania27 #126764 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Rocoo #126765 üzenetére
Ez is jó, mert kevés a javíthatatlan hibás csomagok száma.
Nézd meg, hogy az osztónál és a modemnél nem lazultak-e ki az F csatlakozók.
Ha nem találod a modem oldalán a modem üzemmódot 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot, ha úgy sem javul nézd meg modem üzemmódban javul-e a helyzet. -
Rocoo
tag
válasz kabelmania27 #126766 üzenetére
igen de ez a probéma egyik naprol a másikra lett kb ilyne létezik ?
-
Rocoo
tag
válasz kabelmania27 #126768 üzenetére
Vagy Csak a vodefone szarakszik
-
BBali3
csendes tag
válasz kabelmania27 #126762 üzenetére
-
theo11
csendes tag
válasz BBali3 #126761 üzenetére
Nekem is ugyanez volt, kb 2,5 hónapja szenvedtem velük, volt kint vagy 7 technikus, 2x kint a hálózaton is állítottak valamit, +többször a hibabejelentésnél is ránéztek, modemet is cseréltek, de semmi se változott, mindig lassult. Majd itt olvastam, h bridge módba router és elfelejteni ezt a csodafonos eszközt, eddig úgy néz ki ez bejött.
-
BBali3
csendes tag
válasz kabelmania27 #126773 üzenetére
köszi, megpróbálom
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #126583 üzenetére
A helyzet változatlan: csütörtökre ismét eltűnt a rögzített műsorok listájából a hétfőn felvett Sherlock-epizód. Most próbaképpen bekapcsoltam rá a „Felvétel védelme” funkciót is, de a távoli szerver ezt is semmibe vette.
Vajon csak simán képtelenek kijavítani ezt a hibát, vagy nem is foglalkoznak vele? (Költői kérdés.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
félisten
A héten végül lecserélték a modemet, mivel nagyon sokszor megszakadt a kapcsolat, az új eszközzel nagyobb sebességet is mérek vezetéken mint előtt, bár ez a része nem izgat.
Tegnap előtt meghalt a router is (TP-LINK Archer C6), lecseréltem egy ASUS-ra mivel az volt itthon.
A szerelő szerint a net megszakadásnak lehet az is oka, hogy a router és a modem nem szeretik egymást, mennyire lehet ez igaz?
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz szabonagyur #126779 üzenetére
Tegnap előtt meghalt a router is (TP-LINK Archer C6)
És hány évet bírt?
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Sajnos ahova költözök, ott a jelenlegi előfizetésem nem elérhető. Az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy ennek ellenére bérel a Vodafone az épületben Telekomos hálózatot, szóval ha lemondom a szolgáltatást és újra kötök szerződést akkor megoldható a dolog.
Viszont ahogy látom a Vodafone oldalán, a csomagom sehogy sem érhető el, ezres internet helyett "csak" az 500-as van, illetve a TV szolgáltatás sincs.
Ebben az esetben nem érheti meg az jobban ha lemondom a Vodafone szolgáltatásomat, és átmegyek Telekomhoz vagy Digihez, ahol az 1000Mbit/s-os csomag is elérhető?
Ebben az esetben, mivel még a hűségidőn belül vagyok kell fizetnem kötbért?
-
félisten
-
tikshow
addikt
Sziasztok!
Microsoft Teamsbe elege nehezen ertheto amit mondok - Google Meet hibatlan. Mar beazonositottuk a Microsoft Teams Network Assessment Tool-al, hogy magas a jitter 80-150ms a 30 helyet. Mas platformon tesztelve a jitter 1ms korul van. A TP-Link routerembe mar bekapcsoltam a QoS-t, de ez se segit. Magyarorszagrol Amerika inditok hivasokat. Mi tudna segiteni a problemamon?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz tikshow #126784 üzenetére
Üdv!
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy elfogadhatók-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken. -
cocka
veterán
válasz szabonagyur #126783 üzenetére
Szóval egy ilyen router 3 év 6 hónapot bír? Kemény.
-
tikshow
addikt
válasz kabelmania27 #126785 üzenetére
Ezer orommel, mit kell keresnem?
-
Iramirez
aktív tag
válasz Adams84 #126774 üzenetére
Nekem itt azt mondja h hiányozhat a ipv 6..
vagy rossz fele gondolkodom?Úgy tűnik, hogy az internetszolgáltatód (ISP) ASN-VODAFONE-
Nincsen IPv6 címed [Bővebb informácó]
Úgy tűnik, csak az IPv4 Internetet tudod böngészni. A kizárólag IPv6-on szolgáltatott oldalakat nem fogod elérni.
A legjobb internetes teljesítmény és kapcsolódás érdekében, kérdezd meg szolgáltatódat a natív IPv6-ot illetően. [Bővebb informácó]
Úgy tűnik, hogy a DNS kiszolgálód (valószínűleg az internetszolgáltatóé) nem rendelkezik IPv6 kapcsolattal, vagy nincs megfelelően konfigurálva. Ez a későbbiekben gátolhat abban, hogy a csak IPv6-on szolgáltatott oldalakat böngészd. [Bővebb informácó]
-
tikshow
addikt
válasz kabelmania27 #126788 üzenetére
-
félisten
-
glaci
őstag
válasz kabelmania27 #126747 üzenetére
Szia!
Minden tiszteletem és igazán nem bántásból írom, de:
Nem kellene Neked is jó példát mutatnod és használnod a szerkesztés funkciót, mint mindenki másnak?
11 perc alatt 11 hozzászólás azért szerintem nagyon durva ...
(Így könnyű összeszedni 25ezret ...)Szerk.:
Még egyszer: Nem bántásból!
Ex. UPC -s operátorként van rálátásom a dologra és mint szakmabeli mondom, hogy tiszteletre méltó a türelmed és a segítőkészséged![ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
-
sasuka
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hetente fixen visszatérő probléma: weboldalak alig jönnek be, szakadoznak a különféle streamek (youtube oldal, twitch, disney+ stb...), jellemzően hétvégére időzítve rosszabb (bár mintavételben is lehet hiba, mert hétvégén nyilván több rálátsáom is van).
Családi ház, az utca és a modem között elvileg nincs semmi, de ha este végigkövetem a kábel útját.IPV4-en vagyok.
Ma délutáni fotók a jelszintekről:
Letöltés1 Letöltés2
Feltöltés1 Feltöltés2Ezek jó értékek?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Van valakinek ismerete esetleg tapasztalata arról, hogy ha meglévő Telekom optikáról akarok átmenni Vodafone optikára, amit a Vodafone a Telekomtól bérel, akkor elképzelhető, hogy csak annyi a teendő (vagy annyi sem), hogy a Vodafone ideteszi a kis modemjét, aktiválja a szolgáltatást, és kész is?
Köszönöm szépen!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
sasuka
csendes tag
válasz kabelmania27 #126799 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, hogy megnézted!
Most délután amúgy rendesen megy, az elképzelhető, hogy ebben más értékek jönnek ki, amikor beindul "a szarakodás?" (jobb kifejezést nem tudok rá mondani) Az áramtalanítást és modem módot mindenképp próbálom majd, amikor érzékelem, hogy megkezdi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest