Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Littoral

    aktív tag

    Segítséget vagy tanácsot kérek a tapasztaltaktól vagy a hozzáértőktől.
    Az analóg adás megszűnése miatt kértem egy médiaboxot az egyik mellék-tévénkre, tegnap hozta a postafutár. Azt a lehetőséget választottam, hogy összeszerelem én, meg is csináltam, nem volt egy nagy kihívás - látszólag. Összedugkodtam, beüzemeltem (SCART-csatlakozós régebbi tévé, amin eddig hibátlanul ment a kábeltévés cuccuk), telepítettem, ahogy a mellékelt leporellón leírták.
    Igen ám, de hibásan működik a rendszer. A tévé bekapcsolása után alul az info-sáv megjelenik mindenütt, hogy éppen mi megy műsoron és mi következik utána, lehet léptetni, de egyes csatornákon nincs kép, vagy csak hang van, ami akadozva jön. Nagyjából a meglévő csatornák 70 százalékában nincs kép, van, ahol csak a hang jön, akadozva, ahol kép is jön, az is némelyiken akad. A manual-on azt ígérik, hogy összerakással együtt 20 perc múlva már élvezhetem a műsort. Hát igen, amelyiket, természetesen az általam szennyadóknak nevezett ilyen Izauratévék, meg hasonlók működnek hibamentesen az új egységgel.

    Nagyjából ugyanaz a jelenség állt elő, mint tavaly nyáron, amikor még a régi médiaboxuk volt a "nagy" tévéken is, és a csatornák legnagyobb többségén "nincs jel" adás ment. Itt mondjuk nincs ez a felirat, de valahogy rögtön ez jutott eszembe.

    Természetesen felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy azért lehet ez így, mert ő még csak a régebben meglévő két eszközt látja az ő rendszerében, ezt az újat még nem. Nem akartam vitázni vele, hogy akkor a már működő csatornák honnan tudják, hogy ott működni kell, a többi meg miért nem. Ma este újra belekezdtem, úgymond időt hagyva a készüléknek, hogy frissítse magát, ha akarja, de ugyanaz történik: a csatornahelyek nagy többségében az info-sávon kívül semmi nem jön, van, ahol hang, de az töredezve. Ugyanezen a kábelen jött azelőtt a normál módon élvezhető adás.
    A "rövid" összefoglaló után kérdezem, hogy mi ez a jelenség? Tényleg megjavul majd varázsütésre, ha valaki jeleket rögzít a Vodafone rendszerében és a "mentés"-re kattint a menüben, vagy rosszul szereltem volna össze a cuccot és ez hat ki az összképre, stb.?

Új hozzászólás Aktív témák