Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Na, ez egy ilyen hét, egy tök más projekt kapcsán jött szembe új feladat a családban, más helyen: meglevő infrát kellene upgradelnem Unifi-ra. Egy kb. 2000m2-es terület lefedéséről lenne szó (kültér). 5-6 éve szereltem ide egy Picostationt, aminek az antennáját kicseréltem egy ilyenre. A legtávolabbi kliens 60-65 méterre van, a kis Pico-val egész jól és stabilan ment is a dolog, de ugye a Unifi-ba ezt nem fogom tudni integrálni. A "jól" alatt itt azt értem, hogy itt sem 4K loseless streamelés ment rajta, de a kültéren mozgó mobil kliensek általános igényeit kiszolgálta, a területen levő wifi kamerákkal együtt (tömörített 3fps, nem highres streamet küldenek egy NVR-re).

    No, e helyett kezdtem el nézegetni az UAP-AC-M-et, de nagyon szidják mindenhol a gyenge rádiója, és az ebből adódó alacsony range miatt. A fent linkelt tp-link antennát ráadásul rá sem tudom tenni, egy ilyen upgrade lenne hozzá hivatalosan, de ez is csak szektorsugárzó, és ha elég is lenne a 90 fok (2.4-en), az eredmény akkor is kétséges.

    Van erre jobb Unifi alapú megoldás, vagy hagyjam meg a Pico-t, és felejtsem el az egészet? Vagy szerezzek egy használt UAP-Outdoor(+)-t? (Ezt ugye már nem gyártják). A Pico megtartása amúgy főképp azért nem szimpi, mert a telken levő 2-3 épületben UAP-ok kerülnének, ugyanazon SSID-vel, így ha az user kimegy a kertbe, akkor belefut Pico területébe, amit viszont nem managel a Unifi, ez által nem lesz része a roamingnak sem. Össze lehetne finomhangolni gondolom, hogy azért elfogadható módon működjön, de jobban örülnék egy tisztán Unifi megoldásnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák