Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Egon #2212 üzenetére

    Ne sajnáld, legalább az zöldmezős, és tudod mire számíthatsz :) Itt napokat tudok arra elcseszni, hogy nyomozom mi hova megy, meg oroszrulettet játszok azzal, hogy a meglevő kábelt kihúzom, aztán vagy be tudom a helyére húzni az újat, vagy nem. Ha nem, akkor game over, és se régi cat5 se új cat6 :) Ja, és a jelenlegi csomópont annyira rossz helyen van (egyik tetőtéri szoba gipszkarton fala mögé rejtve, kis szerelőnyílással), hogy egyszerűen felfogni se bírom hogy miért oda, és miért így. Ezért aztán onnét jó 20 méterre és egy szinttel lejjebb viszek mindent, szerintem sose lesz kész :D

    Ez már csak félig off: ki milyen rackszekrényt használ? Az előző házamban volt egy 6U-s, de mindig is utáltam, túl kicsi volt, cserélni meg lusta voltam. Most valahogy úgy kalkulálok, hogy 2U PDU, 1U patch panel, 1U router, 1U switch, kb 6U Microserver polcon 2db (elvileg el fognak férni egymás mellett), plusz egy polc 3U-val a szirszaroknak. Ez 14U, és hogy ne legyen szűkös sehol, 16-18 kéne, netán 20 környéke, és akkor lehetne még egy szirszaros polc vagy szünetmentes, sose lehet tudni.... A mélység kapcsán is bizonytalan vagyok, 450 mély telco rack perpill elég, de ha egyszer rákívánok egy full size pizzásdoboz szerverre ebayen, akkor mi lesz? :)

    Szóval elég lehet a fenti, vagy nem gondoltam valamire? Másik nagy kérdés, hogy pontosan milyet/hol. Mivel egy darab vasról van szó, ezért vennék szívesen gombokért jófogásról, apróról, de perpill nem látok jókat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák