Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Egon #2200 üzenetére

    Második ház bekábelezése után (na jó a másodiknak a közepén járok éppen, szóval új az élmény), adnék egy jótanácsot: ne told túl. Az leső házamban épphogy csak a budiba nem tettem portot, aztán meg megbántam, ott álltak kihasználatlanul. Első körben az ár: ha már csináljuk, csináljuk rendesen, és ne kínai dzsunka szarokat tegyünk fel ugye, hanem a fali szerelvényeink sorozatából vegyünk RJ45 aljazatokat. A példa kedvéért Schnediert és Legrand felső kategóriát ne is nézzük, legyen csak a belépő Legrand Valena (nem a Life, hanem a sima). Ebből a dupla portos 5eFt, a szimpla 3eFt (olcsó webshopban, ha a polcról akarod levenni barkácsáruházban, akkor x1.5). 10db árából már egész jó routert kapsz, én inkább arra költenék.

    Dolgozóba tennék párat, TV mögé szintén, de oda is csak a 4K streaminget igénylő dolgoknak, szóval nem akarnék mindent is bekötni amin csak UTP van, sok eszköznek bőven elég a wifi is, főleg ha jók az AP-k és a kliensek is. Gyerekszobába teszek egyet, hátha poweruser lesz a gyerek, ha nem elég neki, majd köt rá egy butaswitchet. Ezeken kívül a poe esközöknek nyilván szükséges, de itt én meg is állnék. Nálam is van amúgy HUE, de az pl. a "core"-ban lesz, közvetlenül a switch szekrényében/szekrényén, szóval ennek nem kell egyik szobába se port. Az izzók remek mesh hálózatot csinálnak Zigbeen (perpill 15db dolgozik, és lesz mégegyszer ennyi).

    Microserverbe meg gondold meg a 10G optikát, lehet lőni bele ebayen kártyát, persze router/switch oldalra is kell teljesítmény + sfp ami kiszolgálja, de meg fogja hálálni a rendszer, jobban mint a kazal kihasználatlan UTP aljzatot :)

    így a végére eszembe jutott, hogy azért ízlés kérdése is a dolog, szóval a fentieket ne vedd észosztásnak vagy oktatásnak, egyszerűen csak leírtam a saját tapasztalataim.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák