- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz PH-User #26149 üzenetére
Azok a lapok amik nem "javítottak", simán cserélve lesznek amikor megjöttek az újjak, de egyébként sem bizti hogy használnád addig is a "lassú" portokat.
Az i5-2500K nekem egy nagyon kedves jószágnak tűnik (bár gondolom az új AMD sem a 386SX-el lesz egy kategória)
ui.: Egyébként személy szerint én mindig tock-ot veszek csak
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
válasz darál0w #26150 üzenetére
Tudsz esetleg konkrét típust ajánlani SB alaplaphoz? Gigabyte a favorit nálam.
Memóriából nem tudom, hogy jó-e a már korábban kinézett 2x2GB A-Data 1600MHz DDR3 CL9 kit. (Bocs, hogy lassan válaszolok, nagyon lassú ez a gép.)''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
darál0w
Jómunkásember
válasz PH-User #26152 üzenetére
SB topikba kérdezz be. nekem is onnan van az info...de ugye akinek ilyen cucca van, az jobban benne van a dolgokban. de H67es asus és giga lapot már láttam a topikban.
ha tud 1.575Von és alatta is üzemelni, akkor jo.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Benga_allat
csendes tag
Hali!
Egy intel Core i5-661 processzorral kapcsolatban lenne kérdésem. Fel akarom kicsit tolni a teljesítményt, de nem vagyok teljesen biztos magamban.
Van ugye a Gigabyte Smart-6 programja, amivel ezt automatikusam megtehetem (3.33-ról 3.40, 3.75, vagy 4Ghz-re). Ez ok, de közben figyeli azt is, hogy ne kapjon túlfeszt a proci?
Vagy inkább próbálkozzak BIOS-ban? Feljebb olvastam, hogy az i5-nél a szorzó nem állítható. Akkor a bus-t állítsam? Mi a határ?
Sorry a sok egymást követő kérdésért, de ezek mind felmerültek bennem -
SuNrisE010
tag
Megnéznétek a képet?
Meddig húzhatom még alap ventivel?[ Szerkesztve ]
-
SuNrisE010
tag
-
goso535
csendes tag
miért van az hogy már 1.6 voltnál járok de mnég mindig nem tudom felhuzni a procit 3.7 ghz re ( eddig csak a vcore-t állítottam lehet hogy mást is kéne?)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz SuNrisE010 #26159 üzenetére
ebből a képből mit kellene megmondani?
-
BRIKLY
veterán
ETOM remélem te is olvasod.
1,3500V ot adtam a procinak, és nem indul 3,2Ghz-en. elmentem a beállítást és 2-3 másodperc mulva megáll a gép.
ötlet? bárki írhat,csak ETOM fórumtársal megbeszéltük hogy én is megnézem mi a vége a procimnak. remélem nem a 3Ghz -
darál0w
Jómunkásember
válasz BRIKLY #26167 üzenetére
látom DEER
az, hogy rá van írva az a 400W...attol ez sem 400Wos...és eddig sem az volt a baj, h ne bírná el Wattban...hanem a táp maga gányul van összerakva és még alapgéppel is bármikor szétéghet. és a Deer is ugyan ilyen.
-
BRIKLY
veterán
válasz darál0w #26168 üzenetére
tudom hogy nem megbízható,és azt is tudom hogy nem 400W. de a gépem sem annyi. veszett brutál tuningal sem lenne 400W a gépem...
nem azt mondtam hogy húú ez mááá néccáz vatt akkó semmi gond. ezt is le fogom cserélni ha az anyagiak engedik. ez meg szinte ingyen volt. a 300W-os kodegány leadott kb 150W-ot, ez meg kb 200-at. (cetlin 14+13 A a 12V-on. )
és mint mondtam, most csak kíváncsiságból akarom felhúzni. annyit kibír ez a sz@r.
(kb 2-3 éves táp,halk mint az állat,a bele meg úgy néz ki mint az új)
ne aggódj! ha segítesz és baj lesz nem téged foglak hibáztatni!!!![ Szerkesztve ]
-
eight
senior tag
válasz darál0w #26168 üzenetére
Ne felejtsük el hogy milyen világban is élünk, és hogy kik is szoktak itt prosperálni, márpedig a Codegen rohad sok embert "csapott már be" és/vagy keserítette meg napjait.
Néztél mostanában gyártott Kodegány tápot? Én nem rég tesztelgettem egyet, és bár még mindig szarok, de már rég nem olyan durván mint mondjuk 1 évvel ezelött.
Nem lepődnék meg ha 5 év múlva ott lennének ahová az Asrock is jutott, márpedig kevés számítástechnikai céget ismerek aki több használhatatlan szemetet adott el pénzért mint az Asrock.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz BRIKLY #26173 üzenetére
jah oké...akkor marad a szorzo
akkor egyértelműen procifesz.
#26174) eight mostanában nemigen néztem őket...viszont tesom gépében most pukkant el egy FSP...3-4 éves. és egy alapon használt AMDs gépben volt.
[ Szerkesztve ]
-
goso535
csendes tag
de akkor hogyan húzzam feljebb?
-
BRIKLY
veterán
válasz darál0w #26184 üzenetére
ennyitől??
pár szóban visszatérve a tápokra. megfordult már a kezemben pár száz gép,egyetlen 1 darab márkás táp sem volt még a kezemben,sem azokban a gépekben amiket csináltam. de még egy tápot sem öltem meg,és döglött táppal sem találkoztam. illetve egy ismerős bénázott egy "kicsit",és üzem közben csinált egy szép zárlatot a táp belében(csavarhúzóval belenyúlt). egy nagy durranás,villany automata kioldott. ez is egy kodegány táp volt. a gép minden alkatrésze túlélte!
-
eight
senior tag
válasz BRIKLY #26185 üzenetére
általánosítasz
Volt már ember aki túlélte hogy lesett a 20 emeletről, de azért abba többnyire szegények bele szoktak purcanni. Persze ez fordítva is igaz, ki lehet egy szar gyártótól is fogni egy jobb cuccot.
Azért ebben az esetben én mégis darál0w-val értenék egyet, szvsz fogadd el a tanácsát, de ha mégis úgy is döntesz hogy Codegen táppal tuningolsz, akkor is csak csínyjával, mert lehet hogy amikor már jól megszoktad és el is felejtetted, akkor fog majd rádégni az egész hóbelebanc
-
BRIKLY
veterán
kérdezd meg tőle tényleg nem tudom. nincs állítási lehetőség. csak a proci,és a RAM feszt lehet állítani.
(#26187) eight: olvass vissza. ez a DEER táp is valahol máshol fog landolni. csak jelenleg nincs más (csak a kodegány.. de egy kutyák,csak ez erősebb egy kicsit.) a tuning is csak kíváncsiság most. majd a következő táppal lenne véglegesítve.
-
eight
senior tag
-
BRIKLY
veterán
itt mindent látsz. nem lehet rejtett cucc a BIOS-ban? valahol már olvastam hogy van ilyen valamelyik alaplapnál,és valami bill kombinációval lehet elérni.
(#26190) eight: tudom. semmi gond. egyébként pont ezért cseréltem a 300-as sz@rt 400-asra. ha megnézed a konfigom.. talán 120W-ot eszik max terheléssel. nem hiszem hogy túl terhelné a "400"-as tápot. tudom hogy nem ad le annyit, de akkor is.
-
BRIKLY
veterán
ezt írják az alaplapomról: Overclocking Jellemzők: • Intelligens túlhajtás eszközök: Asus AI NOS (Non-delay Overclocking System)
-A technológia intelligensen felismeri a rendszer terhelését és automatikusan növeli a teljesítményt.
-AI Overclocking (intelligens CPU frekvencia)
-Asus PEG Link (automatikus teljesítmény tuning)
-Asus OC Profile: tuningolás konfiguráció-megosztó program maximalizálja a játék teljesítményét.
-Precision Tweaker: vDIMM : 4-lépésre DRAM feszültség-szabályozás
-Fokozatmentes frekvencia-kiválasztás (SFS): FSB tuning 200MHz-től 400MHz-ig 1MHz növeléssel
-Túlhajtási védelem: Asus CPR (CPU Parameter Recall)
-Asus AI Booster segédprogram: Állítható FSB frekvencia fix PCI / PCI Express frekvencia[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
OFF. ha bekapcsolom akkor állíthatom 30-as szórzóra is. akkor is elindul, de alapon.
egyszerűen nem hiszem el hogy ennyit tud a lap(3ghz)... a haverom abit nf7 lapja is jobban birja a tuningot... 1,6-os procit felhúztam 2250Mhz-re. és atom stabil. (1 óra teszt orthos-al,3 hónap hibamentes használat. a mai napig gond nélkül megy.) -
BRIKLY
veterán
-
ETOM
addikt
válasz BRIKLY #26198 üzenetére
Látom írtál másik topikba sztem is lap.. csak tippelgetek hátha segít valami. Am 7750 alá nem árt egy ACC-vel ellátott SB750-es lap jobban/stabilabban megy vele a tuning. Nekem volt ez előtt egy ACC nélküli SB650-es gigabyte még 3.1GHz se sikerült stabilizálni. 3-at meg detto megy/ment nálam is alapfeszen.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest