Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mozso

    senior tag

    válasz Vesa #70099 üzenetére

    Igen. Sokat tanultunk utolag, de anno senki nem tudta mizu es szerintem nem volt túlzó az óvatosság. Anno azt tanultad meg itthon abban az időszakban, hogy jobb ha vigyázol és extra intézkedéseket teszel magad, mert központilag semmi tudás és intézkedés sincs, vagy ha van tudás az el van titkolva.

    Nekünk ez a központi vetítés 2 közeli családtag életének korai végét hozta. Ez nekem red flag és nehezen tudom elfelejteni.

    Viszont ami most kezd kiderülni barátok / ismerősök / kollégák körében az megint csak fura. Sőt aggasztó.

    - Alaptézis, hogy a Covidnak vége. Ezt mindenki mondja jó ideje.
    - Alaptézis, hogy a lehető legtöbb személyes érintkezést erőlteti rá a társadalom és a cég ahol dolgozom az egyénre. Fekete seggű vagy ha nem nyomulsz heti szinten 4x legalább 30-100 ember között céges vagy privát eseményen.
    - Nálunk már direkt ki van vastag betűvel és felkijáltójellel emelve, hogy a személyes megjelenés kötelező egy megbeszélésen, olyan esetbem is amikor a vendégek fele 3 nap alatt szó szerint a fél világot körbeutazta.

    Szóval az látszik, hogy görcsösen próbálja a világ a 2019-es szép időket ismét előhozni, sőt a céges életben kifejezetten ezt erőlteti.

    Mindeközben ezen a fórumon sokan írták az utóbbi időben mennyire nem frankó a mostani (hivatalosan nem létező) Covid elkapása, csomó ismerős és kolléga ismerte el, hogy “húú ez azért komoly volt”. Oltás nincs, illetve vszínű van, csak ki tudja kinek es hol.

    Én nem szeretnék még egy koporsót 2023 decemberben, miután már kettőt láttam a csaladban. Csak mindenki úgy tesz, hogy kinyílik a bicska a zsebemben. Érdekes hogy a hanyatlo nyugaton nincs ennyire elnyomo direktiva. Ha akarod vedekezz, adunk is hozza modern eszkozt pl XBB oltas.

Új hozzászólás Aktív témák