Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jablocskov

    tag

    válasz mpo #60401 üzenetére

    Meggyőződésem, hogy ma Magyarországon a közvélemény kutatások nagy része nem azért készül, hogy felmérje az emberek véleményét, hanem azért, hogy befolyásolja azt. Csak meg kell nézni, hogy milyen témákban és milyen időzítéssel jelennek meg ezek a közvélemény kutatási eredmények.
    Egyébként az eredményekből látszik, hogy párt szimpátia alapján igen nagy eltérések vannak a véleményekben, így az egésznek nem sok értelme van. Az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy milyen lenne a helyes járványkezelés, politikai alapon formálnak véleményt.
    Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter nagyon egyszerűen és érthetően foglalta össze a magyar járványkezelés legnagyobb hibáit:
    "A hazai járványkezelést a kezdetektől fogva nem szakmai, hanem politikai szempontok vezérelték, emiatt a második világháború vége óta nem haltak meg annyian Magyarországon egy év alatt, mint tavaly. A lakosságot nem kezelték felnőttként, saját hatalmi érdekeik szerint enyhítettek vagy szigorítottak az intézkedéseken, ehhez igazítva a járványról önkényesen kiadott információkat. Emiatt is váltak sokan bizalmatlanná az oltással, hitetlenkedővé a vírus súlyosságával kapcsolatban."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák