Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    senior tag

    válasz Parci #47106 üzenetére

    "de valahogy nem is áll össze a kép teljesen: mi van azokkal, akik könnyedén esnek át rajta? azok nem mind antitest rekorderek, jórészük először találkozott a vírussal."

    Márpedig nem a szentlélek védi meg őket. Hanem a sejtes immunitás. Méghozzá a veleszületett. Minden bizonnyal az NK sejtek azok. Ezek nagyon hasonlóak a killer T-sejtekhez. Ezért ez is csak a korábbi állításomat igazolja, miszerint csak a sejtes védelemre támaszkodni cov2 ellen túl kockázatos. Láthatod, az egyik embert megvédik, a másikat meg nem. Ezzel szemben egy jól sikerült oltás sok antitesttel szinte mindenkit megvéd.

    Sejtes védelem, ahogy én képzelem: képzelj el egy istállót (szervezet) tele száraz szalmával (sejtek és szövetek) és egy jól felkészült sejtes védelmet: az istálló mind a 4 sarkában poroltók. Majd elkezdünk égő cigicsikkeket (vírus) szétpöckölgetni. Az esetek nagy részében nem lehet gond, mert ott vannak a poroltók, ha lángra kap, majd eloltjuk. Így is történik 100-ból ~95 esetben. 5 esetben pedig nem sikerül megfékezni a tüzet. Mi lehetett a gond? Elaludt az istállómester? (Immunrendszer). Nem működtek a poroltók? (NK sejtek.) Kevés volt a poroltó? (NK sejtek) Túl száraz volt a szalma? (Gyenge/öreg/beteg szervezet.)
    Extra gyúlékony volt a szalma? (Öröklött fogékonyság). Végelláthatatlan kérdések, amelyekre talán sosem fogunk válaszokat kapni, délibáb kergetés, hogy van akit megvéd a szervezete, "hát ott rejtőzik az igazi megoldás valahol". Miközben itt van a bevált igazi megoldás: tűzgátló anyaggal befújni a száraz szalmát. (Antitestek.)
    A specifikus T-sejtek csak plusz poroltók lennének. Szerintem kockázatos cov2-re. Ez most egyelőre egy ilyen vírus, hogy antitest kell és oltások.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák